Hypnisk hodepine: Symptomer, årsaker, diagnose og behandling

COS’er en hypnisk hodepine?

En hypnisk hodepine er en sjelden Type hodepine som våkner folk fra søvn. Noen ganger er de definert hodepine fra vekkerklokke.

Hypnisk hodepine påvirker bare folk når de sover. Ofte skjer flere netter per uke mer eller mindre.

Fortsett å lese for å lære mer om hypnotisk hodepine, inkludert hvordan du administrerer dem.

Hva er symptomene på en hypnisk hodepine?

Når det gjelder alle hodepine, er det viktigste symptomet på en hypnisk hodepine smerte. Denne smerten slår vanligvis og sprer seg på begge sider av hodet. Selv om smerten kan variere fra mild til alvorlig, er det vanligvis ganske seriøst å våkne opp når du sover.

Disse hodepine oppstår vanligvis på samme tid som natten, ofte mellom L’1 og 3 om morgenen. Kan vare 15 minutter til 4 timer.

Hvem vi er halv av folk som lider av hypnico hodepine har dem hver dag, mens andre opplever dem minst 10 ganger i måneden.

Noen rapporterer lignende symptomer Alle’migrene under deres hypniske hodepine, for eksempel:

 • kvalme
 • Følsomhet for lys
 • Følsomhet for lyder

Hva forårsaker en hypnisk hodepine?

Eksperter er ikke sikker på hva du skal forårsake hypnisk hodepine. Imidlertid synes de å være en primær hodepineforstyrrelse, noe som betyr at de ikke er forårsaket av en tilstand nedenfor, som en hjernesvulst.

Videre, noen forskere De tror at hypniske hodepine kan være relatert til problemer i delene av hjernen som er involvert i smertebehandling, i søvn med raske øyebevegelser og i produksjonen av melatonin.

Hvem har hypnisk hodepine?

Den hypniske hodepine har en tendens til å slå folk ovenfor Alle’alder på 50, men det er ikke alltid slik. Men vanligvis C’det er lang tid mellom øyeblikket når noen begynner å lide av hypnisk hodepine og når den endelig er diagnostisert. Dette kan forklare hvorfor folk diagnostisert med hypniske hodepine er vanligvis eldre.

Kvinner ser også ut til å ha større risiko for å utvikle hypnisk hodepine.

Hvordan hypnotiske hodepine er diagnostisert?

Hvis du tror du lider av hypnotisk hodepine, sørg for en avtale med legen din. De vil begynne med å fokusere på og utelukkende av andre mulige årsaker til hodepine, for eksempel L’hypertensjon.

Andre forhold som legen vil ønske å ekskludere, inkluderer:

 • cerebral tumorer
 • slag
 • Intern blødning
 • infeksjon

Pass på at du informerer legen din om noen teller eller reseptbelagte legemidler du tar, spesielt nitroglyserin eller østrogen. Begge kan forårsake lignende symptomer til hypnisk hodepine.

Avhengig av symptomene og klinisk historie, kan legen utføre et hvilket som helst antall tester, for eksempel:

 • Blodanalyse. Disse vil kontrollere tegn på infeksjon, elektrolytiske ubalanser, koagulasjonsproblemer eller høye nivåer av blodsukker.
 • Blodtrykkstest. Dette vil bidra til å utelukke høyt blodtrykk, som er en vanlig årsak til hodepine, spesielt hos eldre.
 • Tc skanning av hodet. Dette vil tillate legen en bedre visjon om bein, blodårer og myke vev i hodet.
 • Nattpolysomnografi. Dette er en søvntest utført på et sykehus eller et søvnlaboratorium. Legen vil bruke utstyr for å overvåke respiratoriske mønstre, blod oksygen nivåer, bevegelser og # 8217; hjerneaktivitet mens du sover.
 • Sovetest hjemme. Dette er en enklere søvnprøve som kan hjelpe deg med å oppdage symptomene på’nattapné, en annen potensiell årsak til hodepine i løpet av natten.
 • MR-skanning av hjernen. Dette bruker radiobølger og magneter for å lage bilder av hjernen din.
 • Carotid ultralyd. Denne testen bruker lydbølger for å lage bilder av det indre av karoten arterier, som gir blod til ansikt, nakke og hjerne.

Hvordan hypniske hodepine behandles?

Det er ingen behandlinger som er spesielt utviklet for å behandle hypnisk hodepine, men det er noen ting du kan prøve å lindre.

Legen din vil nok anbefale deg å begynne å ta en dose koffein før du går i seng. Selv om det er counterintuitive, har de fleste med hypnico hodepine ingen problemer med å sove etter å ha antatt et koffein supplement. Koffein innebærer også lavere risiko for bivirkninger i forhold til andre behandlingsalternativer.

For å bruke koffein til å administrere din hypniske hodepine, prøv ett av følgende før du går til sengs:

 • Drikk en kopp sterk kaffe
 • Tar en koffeinpille

Finn ut mer om forholdet mellom koffein og migrene.

Du kan også prøve å ta medisiner mot OTC migrene, som vanligvis inneholder både smertestillende og koffein. Imidlertid kan ansette dem på lang sikt forårsake kronisk hodepine.

Andre finner lindring fra’litiuminntak, et stoff som brukes til å behandle bipolar lidelse og andre betingelser for mental helse. Topiramate, et antiepileptisk stoff, hjelper også noen mennesker som forhindrer hypnisk hodepine. Imidlertid kan både disse legemidlene forårsake irriterende bivirkninger, inkludert tretthet og sakte reaksjoner.

Andre stoffer som fungerte for noen mennesker inkluderer:

 • melatonin
 • Flunarizina
 • Indometrin

Hva er perspektivet?

Den hypniske hodepine er sjelden, men frustrerende, siden det kan hindre deg i å sove nok. De kan også være vanskelig å diagnostisere fordi mange forhold forårsaker lignende symptomer.

Det er ingen standardbehandling for hypnisk hodepine, men i noen tilfeller synes forbruket av koffein like før du går til sengs å fungere godt. Hvis dette alternativet ikke virker for deg, snakk med legen din om å prøve et nytt stoff.