Hypertrofisk kardiomyopati: Symptomer, årsaker og mer

Hva så «8217; er hypertrofisk kardiomyopati?

Hypertrofisk kardiomyopati (HCM) er en tilstand der hjerte muskel eller myokardium blir oftere enn normalt. Dette forstyrrer hjertets evne til å pumpe blod.

I de fleste tilfeller forårsaker HCM ingen symptomer. Personer med HCM er generelt i stand til å gjennomføre et normalt liv. Imidlertid kan noen tilfeller bli alvorlige. Alvorlige tilfeller kan utvikle seg sakte eller plutselig.

HCM oppstår i omtrent en i 500 personer i USA.

Gjenkjenne symptomene på # 8217; HCM

Mange mennesker med HCM viser ikke noen symptomer. Men under den fysiske aktiviteten kan følgende symptomer forekomme:

 • brystsmerter
 • pust
 • svime av
 • svimmelhet

Andre symptomer som kan oppstå når som helst inkluderer:

 • utmattelse
 • pust
 • hjertebanken, som er pounding eller flagrende hjerterytme
 • Høyt blodtrykk

Hva forårsaker HCM?

Genetikk

L’HCM er generelt en arvelig tilstand. Defekte gener kan forårsake kardialmuskulaturen. Du har en 50 prosent Mulighet for å arve en av disse gener hvis en av foreldrene dine er påvirket av CMI.

Arvende genet betyr ikke nødvendigvis at du vil ha en symptomatisk sykdom. L’HCM følger en dominerende arvelig modell. Imidlertid utvikler symptomene ikke alltid hos mennesker med det defekte genet.

Andre årsaker

Andre mulige årsaker til HCM inkluderer aldring og # 8217; hypertensjon. I noen tilfeller er årsaken til # 8217; HCM aldri identifisert.

Hvordan diagnostisert L’HCM?

Du kan bruke forskjellige tester for å diagnostisere HCM.

Fysisk undersøkelse

Legen din vil lytte til hjertepustet eller en uvanlig hjerteslag. Kardial puffer kan oppstå hvis det fortykkede hjerte muskelen avbryter blodstrømmen til hjertet.

ekkokardiogram

Dette er den vanligste diagnostiske testen for HCM. Et ekkokardiogram skaper bilder av hjertet ditt ved hjelp av lydbølger. Legen din vil søke noen uvanlige bevegelser.

Elektrokardiogram

Et elektrokardiogram brukes til å måle den elektriske aktiviteten i hjertet ditt. L’HCM kan forårsake unormale resultater.

Holter Monitor

En Holter Monitor er et bærbart elektrokardiogram som du kan bære om dagen. Legen din vil få deg til å ha på 24-48 timer. Dette gjør det mulig for legen å se hvordan hjerteslag endres under de ulike aktivitetene.

Hjerte magnetisk resonans

En kardial magnetisk resonans bruker et magnetfelt for å produsere detaljerte bilder av hjertet ditt.

Hjertekateterisering

Denne testen brukes til å måle blodstrømtrykket i hjertet og se etter blokkene. For å utføre denne testen, vil legen plassere et kateter i en av armarteriene eller i nærheten av inguine;. Kateteret er nøye satt inn gjennom arteriene opp til hjertet. Når du kommer til ditt hjerte, er farging injisert slik at legen kan skaffe detaljerte radiografiske bilder.

Hvordan CMI behandles?

Behandling for HCM fokuserer på # 8217; lindring av symptomer og forebygging av komplikasjoner, særlig plutselig hjertedød. Metodene som brukes avhenger av:

 • symptomer
 • Aktivitetsnivå
 • hjertefunksjon

Medisinering

Beta-blokkere og fotball-antagonister slapper av hjertemuskelen. Avslapping bidrar til å jobbe bedre.

Hvis du har en uregelmessig hjerterytme, kan legen din foreskrive antiarytmiske stoffer, for eksempel amiodaronen.

Det kan være nødvendig å ta antibiotika før tannprosedyrer eller kirurgiske inngrep for å redusere risikoen for smittsom endokarditt.

Sektal miectomy

En septum miectomy er en åpen hjerteoperasjon som utføres for å fjerne en del av den fortykkede septumet. Septumet er veggen av hjertemuskelen mellom de to nedre hjertekamrene, som er ventrikkene. Bidrar til å forbedre blodstrømmen gjennom hjertet ditt.

En sektal miektomi utføres bare hvis stoffene ikke reduserer symptomene.

Sektal ablation

L’sektal ablation forventer alkoholbruk for å ødelegge en del av den fortykkede hjertemuskelen. L’Alkohol injiseres gjennom et kateter plassert i # 8217; arterien som gir den delen av hjertet som behandles.

A’sektal ablation utføres ofte hos personer som ikke kan ha en sektal miectomy.

Pacemaker anlegget

Hvis du har en hjertefrekvens og en uregelmessig rytme, kan en liten elektronisk enhet kalt Pacemaker plasseres under huden på brystet. Pacemaker hjelper til med å justere hjertefrekvensen ved å sende elektriske signaler til hjertet.

Denne prosedyren er mindre invasiv enn mitomater og sektale ablations. Det er vanligvis enda mindre effektivt.

Implantable Cardioverter Defibrillator (ICD)

En implanterbar kardioverter defibriler (ICD) er en liten enhet som bruker elektrisk støt for å overvåke hjertefrekvensen og korrigere farlige og unormale hjertefrekvensrytmer. Den er plassert alle’inne i brystet.

L’ICD brukes ofte hos personer som har stor risiko for plutselig hjertedød.

Endringer i livsstilen

Hvis du har HCM, kan legen din anbefale endringer i livsstil for å redusere risikoen for komplikasjoner. Dette inkluderer:

 • Spis et sunt kosthold
 • Hold vekten på et sunt nivå
 • Gjøre lavintensitets fysiske aktiviteter
 • Begrense alkoholinntaket, siden alkoholen kan forårsake unormale hjerterytmer

Potensielle langsiktige komplikasjoner av HCM

Mange mennesker med HCM vil aldri ha alvorlige helseproblemer forårsaket av det. Men L’HCM kan forårsake alvorlige komplikasjoner hos noen mennesker. De vanligste komplikasjonene på’HCM er:

Plutselig hjertestans

L’plutselig hjertestans oppstår når hjertet plutselig slutter å fungere. Denne tilstanden kalles også & # 8220; plutselig hjertedød & # 8221;. Dette er vanligvis forårsaket av en akselerert hjerterytme kjent som ventrikulær takykardi. Uten nødsituasjon, # 8217; plutselig hjertestans kan være dødelig. L’HCM er hovedårsaken til plutselig hjertedød hos personer under 30 år.

Du kan være i større risiko for plutselig hjertedød hvis du har ett eller flere av følgende:

 • En familiehistorie av plutselig hjertedød
 • Lav hjertefunksjon
 • Alvorlige symptomer
 • En historie om uregelmessige hjerterytmer med en akselerert hjertefrekvens
 • En historie om besvimelse ved flere anledninger, og du er ung
 • Et uvanlig blodtrykksrespons alle & 8217; fysisk aktivitet

Hjertefeil

Når hjertet ditt ikke pumper mengden blod, trenger kroppen din, lider du av hjertesvikt.

Dilatert kardiomyopati

Denne diagnosen indikerer at hjerte muskelen har blitt svak og forstørret. L’utvidelse gjør at hjertet ditt virker mindre effektivt.

Smittsom endokarditt

Når hjertets interne belegg eller hjerteventilene dine er smittet, er det kjent som smittsom endokarditt. Dette kan skje når bakterier eller sopp går inn i blodet og går inn i hjertet ditt. L’infeksiøs endokarditt kan forårsake arr, hull eller vekst i hjertventilvev. Det kan være dødelig uten behandling.

Ansikt og få støtte

Ha en sykdom som L’alvorlig HCM kan øke risikoen for følelsesmessige problemer. Noen mennesker har problemer med å møte justeringer som må gjøre, hvordan å begrense øvelsen og stole på narkotika for resten av livet.

Hvis du har problemer med å møte HCM, kan legen din anbefale deg å se en terapeut eller bli med i en støttegruppe. Du kan også dra nytte av stoffene som brukes til å behandle angst eller depresjon.