Hypertrofisk arr: Penetrerende ting å gjøre og ikke å gjøre

Arr og piercinger

En piercing lar deg bruke smykker på huden. Det er i utgangspunktet et lite sår, så piercingene helbrede som de andre sårene. Din hudreparasjoner produserer kollagen, et protein som gir hudstrukturen og styrken din. Kollagen kalles ofte & # 8220; Brick & # 8221; av kroppen.

Noen ganger kan du danne en fremspring mens piercing helbreder. Det kan være et arr som kalles hypertrofisk arr. Hypertrofiske arr, eller Relief Scars er et svar under helbredelsesprosessen.

Du kan spørre deg om du har et hypertrofisk arr. Fortsett å lese for å finne ut hva de ser ut og hvordan å behandle dem.

Hva et ipertrofisk arr er?

Et hypertrofisk arr er tykkere enn et normalt arr. Går ikke utover såret at 8217 ble forårsaket.

Hypertrofiske arr er vanligvis:

 • hevet mindre enn 4 millimeter over den omkringliggende huden
 • virksomhet
 • rosa eller rød

De kan også være pruriginøse eller smertefulle. Etter en første vekstperiode kan hypertrofiske arr flate og redusere over tid.

Arr kan danne hvor som helst på kroppen din, men de er vanligere med piercinger ved brusk av nesen og # 8217; øre. Brusk helbreder ikke som andre vev.

De hypertrofiske arrene er også vanlige på brystet, på øvre rygg og skuldre. Hudpiercinger på disse områdene kan være mer gjenstand for arr.

Vanligvis er hypertrofiske arr harmløse. De er mer et estetisk problem som forsvinner over tid. Noen mennesker vedtar ytterligere tiltak for å gjøre dem mindre åpenbare.

De hypertrofiske og cheloidarene er det samme?

Hypertrofiske arr er ikke det samme som choloid arr. Begge er forårsaket av overflødig arr vev, men cheloids vokser utover såret og i den omkringliggende huden.

Generelt, cheloid arr:

 • De blir hevet over 4 millimeter over huden
 • de er stoppet
 • Jeg er rosa, lilla eller kjøttfarget
 • Det kan være en pruriginøs
 • tid
 • kan returnere etter behandling

Hvis du får en cheloid på en lobe av # 8217; øre, vil det trolig være en hard og rund masse.

Alle kan kontrakt cheloider, men de er vanlige i personer under 30 år. Folket med dypere hud nyanser er også 15 ganger mer Det er sannsynlig å kontrakt cheloider.

Hvis du tror du har en cheloid, se din piercer. De kan tilby ekspertråd og fortelle deg hva du skal gjøre neste. Din piercer kan få deg til å gå til legen for en annen mening.

Hvordan hypertrofiske arr oppstår?

Arr er et naturlig svar på sårheling. Normalt produserer celler kollagen til å reparere huden. Noen ganger produserer celler for kollagen, og du kan danne en lettelse arr.

Noen mennesker er mer utsatt for arr på grunn av deres type hud, genetikk eller alder.

En piercing hypertrofisk arr kan forekomme av to grunner:

 • Fysisk traumer. L’betennelse, infeksjoner og spenning kan føre til at huden din for å produsere kollagen. Dette kan skje hvis du fortsetter å røre piercing mens du helbreder. Eller det kan skje på grunn av posisjonering av piercing og # 8217; området av kroppen der den er funnet.
 • Kjemisk irritasjon. Kosmetikk og personlig pleieprodukter kan inneholde kjemikalier som irriterer en kurativ piercing. Eksempler inkluderer sminke, spray og skrubbe. Også produkter med dufter og harde fargestoffer er store nei-nei.

Hypertrofiske arr utvikler seg vanligvis med nye piercinger. Generelt er et hypertrofisk arr manifestert innen fire til åtte uker. Arret kan raskt vokse opp til seks måneder før det langsomt reduseres over tid. Måned eller år kan være nødvendig for å krympe.

Behandlinger for hypertrofiske arr

Før du behandler et hypertrofisk arr, besøk din piercer. De kan foreslå det beste alternativet basert på symptomer og piercinger.

Hvis arret er ung, kan pierceren din anbefale deg å vente før. Til den første piercing såret helbreder, prøver å kurere et arr kunne forverre ting.

Arr kan ta ett år å modne helt. Dette er hvor lenge huden din trenger å reparere.

Soaking salt eller saltoppløsning

Absorpsjoner akselerere sårheling. For å ta et saltbad, legg 1/4 teskje salt uten jod til 8 gram varmt vann. Senk et rent papirhåndkle i blandingen og bruk på piercing i 5-10 minutter. Gjør det to ganger om dagen. Du kan også bruke steril saltoppløsning i stedet for saltet vann.

Soaking the Chamomile

Bang bang body arts, En personlig kroppsstudio i Massachusetts, anbefaler L’bruk av kamille i deres postterapi guide. Og forskning gjennom årene støtter bruken av Kamille for å fremme hudreparasjon.

For å bruke den, legg en sachet av kamille i en kopp D’varmt vann i 3-5 minutter. Senk et papirserviett eller en ren klut og bruk den på piercing i 5-10 minutter.

Hvis du er allergisk all’Ambrosia, unngå kamille.

Press

Dette er den enkleste og billigste måten å bryte ned arrvev. Du kan bruke massasje, bandasjer eller tape. Trykkplater som Nopull perforing disker kan hjelpe deg med å komprimere arret.

Utveksling av smykker

Lavkvalitets juveler kan irritere huden. Du trenger nye juveler. Hvis din piercing fortsatt helbreder, ikke endre den alene. Din piercer kan gjøre det stille for deg.

Silikon gel

Silikongelen kan myke og flate arrene. Det er et benkprodukt (OTC), så et resept er ikke nødvendig. Du må bruke den på piercing to ganger om dagen. Silikon er også tilgjengelig som oppdateringer og ark.

Kortikosteroid injeksjoner

Kortikosteroid injeksjoner kan redusere arrvævskampning betennelse og distressing kollagen. Du må gjøre A’injeksjon hver fjerde eller seks uker. Steroider kan svekke i nærheten av huden, så du bør ikke gjøre mer enn fem injeksjoner totalt.

Laserterapi

Laserbehandling kan lette og redusere arr ved oppløsning av blodkar i arrvev. Andre typer laserterapi Fjern de øvre lagene i huden.

creme

Behandlingsbehandlinger med aktuelle kortikosteroider er tilgjengelig som benk og reseptbelagte kremer. En annen benkbehandling er Cream ALL’Løkekstrakt, men videre forskning er nødvendig for å vise hvordan det fungerer.

Ting å unngå

Mens din piercing er helbredelse, bør du ikke:

 • Bruk oljer og produkter som Piercer ikke har anbefalt
 • Påfør soaking med gjenbrukbare håndklær, som kan generere bakterier
 • Påfør soaking med lommetørkle, bomullsputer eller bomullsbolter fordi de kan bli sittende fast
 • Endre juveler med mindre din piercer sier det er greit
 • Trykk eller spill med smykker

Disse vanene kan irritere og irritere området rundt din nye piercing.

Hypertrofiske arr krever bare tid

Generelt forårsaker hypertrofiske arr. Komplikasjoner. De forsvinner vanligvis og flater over tid, selv uten behandling.

Cheloid arrene er forskjellige. De kan vokse og føle seg ubehagelig. Hvis du ikke er sikker på hva du har, eller hvis du har andre symptomer, kan du gå til Piercer eller legen din.

Når skal du se en lege

Vær oppmerksom på piercing. Kontakt legen din hvis du har:

 • pus eller gul eller grønn sekresjon
 • Kontinuerlig eller bankende smerte
 • brennende eller kløe
 • rødhet
 • opphovning
 • blødning
 • Rask vekst arr

Du kan ha en «8217; infeksjon eller qualcos’annet enn trenger medisinsk behandling.

Hindre hypertrofiske arr

Det kan ikke være mulig å unngå dannelsen av et hypertrofisk arr, da noen faktorer bare er genetiske. Noen av oss vil få noe å skje. Men det er ting du kan gjøre for å redusere risikoen for å få hypertrofiske arr under piercing helbredelse. Hvis du er underlagt arr, må du sørge for deg:

 • Rengjør de nye piercingene regelmessig etter Piercer-instruksjonene
 • La smykker selv mens en piercing er helbredende
 • Bruk kun produkter som anbefales av pierceren din
 • Bruk geler eller silikonark på de nye arrene

Rengjøring og helbredelse

Hypertrofiske arr er ofte godartede og uskyldige. Hvis de plager deg, spør du piercer eller legebehandlingsalternativer.

Ta alltid vare på nye piercinger. Rengjør dem regelmessig og unngå å berøre smykker. Dette vil redusere traumer, irritasjon og andre problemer.

Følg Piercerens post-terapi. Hvis du ikke forstår noe, spør henne. Er den beste måten å hjelpe din piercing til å helbrede riktig.