Hyperplasi Sebacea: Symptomer, årsaker og behandling

COS’er sebaceous hyperplasi?

Sebaceous kjertlene er festet til hårsekkene i hele kroppen. De frigjør Sebum på hudoverflaten. Sebum er en blanding av fett og cellulær rusk som skaper et litt fettlag på huden. Bidrar til å holde huden fleksibel og hydrert.

L’Sebaceous hyperplasi oppstår når sebaceous kjertlene glir med fanget sebum. Dette skaper glatte fremspring på huden, spesielt på ansiktet. Dossi er ufarlig, men noen liker å behandle dem for estetiske grunner.

Hva et utseende har sebaceous hyperplasi?

L’Sebacea hyperplasi forårsaker gulaktig eller kjøttprotumer på huden. Disse Dossi er transparenter og vanligvis på ansiktet, spesielt på pannen og på nesen. De er også små, vanligvis brede fra 2 til 4 millimeter og indolorer.

Del på Pinterest

Folk utveksler noen ganger sebaceous hyperplasi for basal cellekarsinom, som ligner lignende ut. Fremgangene av burocellulært karsinom er generelt rødt eller rosa og mye større enn de i’sebaceous hyperplasi. Legen kan utføre en biopsi av fremspringet for å bekrefte om du har sebaceous hyperplasi eller basal cellekarsinom.

Hva forårsaker sebaceous hyperplasi?

L’Hyperplasi Sebaceous er mer vanlig i middelaldrende mennesker eller hos eldre. Folk med klar hud, spesielt folk som har hatt mye eksponering for solen, er mer sannsynlig å få det.

Sannsynligvis C’Det er også en genetisk komponent. L’Sebaceous hyperplasi forekommer ofte til folk med en familiehistorie av det. Dessuten utvikler folk med Muir-Tower Syndrome, en sjelden genetisk sykdom som øker risikoen for noen svulster, ofte sebaceous hyperplasi.

Selv om sebaceous hyperplasi er nesten alltid harmløs, kan det være et tegn på en svulst i mennesker med Muir-Tower Syndrome.

Folk som tar immunosuppressoren cyklosporin stoffet (sandimmun) har også mer sannsynlig å utvikle sebaceous hyperplasi.

Som jeg blir kvitt sebaceous hyperplasi?

L’Sebaceous hyperplasi krever ikke behandling med mindre dossene er irritert.

For å eliminere sebaceous hyperplasi, må du fjerne de berørte sebaceous kjertlene. Du må kanskje behandles mer enn en gang for å fjerne kjertlene helt. Det er flere alternativer for å fjerne kjertlene eller kontrollere Akkumuleringen av Sebum:

  • Elektrokauterisering: En nål med elektrisk ladning varmer og fordamper bumpen. Dette danner en skorpe som til slutt faller. Det kan også forårsake misfarging i # 8217; interessert område.
  • Laserterapi: En helsepersonell kan bruke en laser til å glatte det øvre laget av huden og fjerne fanget sebum.
  • Kryoterapi: En helsepersonell kan fryse dossene, noe som gjør dem lett fra huden. Dette alternativet kan også forårsake misfarging.
  • Retinol: Hvis det brukes på huden, kan denne form for vitamin A bidra til å redusere eller forhindre at sebaceous kjertlene tetter. Du kan få lavkonsentrasjon retinol fra disken, men er mer effektiv som et reseptbelagte legemiddel kalt isotretinoin (Myorisan, Claravis, Absorica) for behandling av alvorlige eller omfattende tilfeller. Retinol må brukes i ca to uker å jobbe. L’Sebaceous hyperplasi returnerer vanligvis om en måned etter behandlingsavbrudd.
  • Antiandrogeniske legemidler: Høyere nivåer av testosteron synes å være en mulig årsak til sebaceous hyperplasi, mens antandrogen reseptbelagte legemidler lavere testosteron og er en siste utvei behandling bare for kvinner.
  • HOT PACK: Påfør en varm pakke eller en klut som er gjennomvåt med varmt vann på fremspringene, kan hjelpe deg med å oppløse lagringen. Selv om dette ikke vil eliminere sebaceous hyperplasi, kan det gjøre Dossi mindre og mindre åpenbare.

Jeg kan forhindre sebaceous hyperplasi?

Ikke C’Det er måte å forhindre talg av hyperplasi, men du kan redusere risikoen for å kontrahere den. Vask ansiktet med et vaskemiddel som inneholder salisylsyre eller lave retinolnivåer, kan bidra til å forhindre at sebaceous kjerteldannelse.

L’Sebacea hyperplasi er knyttet til soleksponering, så hold deg borte fra solen så mye som mulig, kan også bidra til å forhindre det. Når du er ute i solen, bruk en solkrem med en SPF på minst 30 og bruk en lue for å beskytte hodebunnen og ansiktet.

Hva er perspektivet?

L’Hyperplasi Sebaceous er ufarlig, men dossene som forårsaker kan forstyrre noen mennesker. Snakk med legen din eller dermatologen hvis du vil fjerne dossene. Kan hjelpe deg med å finne riktig behandlingsalternativ for din hudtype.

Husk at du kanskje må utføre forskjellige behandlingssykluser for å se resultatene, og når behandlingen stopper, kan dossene komme tilbake.