Hyperosmia: Årsaker, behandlinger og komplikasjoner

Beskrivelse

L’Hyperosmia er en følelse av hul og overfølsom følelse som har vært assosiert med en rekke medisinske forhold. Tapet av # 8217; lukt er mer vanlig i Hyperosmia. Utenfor de kjente forholdene for å forårsake denne lidelsen, kan kronisk hyperosmia noen ganger forekomme uten en klar årsak.

Symptomer

Folk med hypermia kan oppleve sterk ubehag og til og med en sykdom fra visse lukt. L’Eksponering for kjemiske lukter som syntetiske dufter, parfymer og rengjøringsprodukter kan forårsake mild til alvorlig ubehag. Selv duften av noen sjampo kan være for mye.

L’Eksponering for lukter og giftige damper som forverrer din hyperosmia kan føre til angst og depresjon. De individuelle utløsende og irriterende faktorene varierer fra en person til den andre.

Komplikasjoner og tilhørende forhold

L’Hyperosmia er noen ganger forårsaket av migrene. En studie har funnet at mellom 25 og 50 prosent av de 50 pasientene i studien har opplevd en versjon av Hyperosmia under deres migreneangrep. 11 av pasientene manifestert Hyperosmia før’nåværende migrene.

Alvorlige tilfeller av hyperosmia kan forstyrre livet ditt som forårsaker angst og depresjon, spesielt hvis du ikke er sikker på hva lukter kan utløse ubehag. Dette kan isolere fordi det kan være vanskelig for deg å delta i visse hendelser eller gå til bestemte steder.

Våre initiativer

L’Hyperosmia er forbundet med flere forhold og kan utløse en rekke symptomer. Noen forhold knyttet til Hyperosmia kan forårsake endring av lukten og omvendt. Av denne grunn kan det være vanskelig å avgjøre om Hyperosmia er et symptom på en bredere lidelse eller årsaken til den.

Svangerskap

En av de vanligste årsakene til Hyperosmia er graviditet. Et tidlig graviditets symptom er en følelse av veksten;. Dette kan utløse hodepine, kvalme og oppkast i tidlig kvartal moden kvalme. Det er også forbundet med den gravide hyperemesen, en alvorlig form for morgenkvalme som kan føre til opptak. Symptomene forsvinner ofte med prosedyren av graviditet og forsvinner generelt etter fødselen.

Migrene

L’migrene kan forårsake og være forårsaket av hyperosmia. Større luktfølsomhet kan forekomme Blant episodene av migrene. Lukt følsomhet kan til og med utløse en og migrene eller gjøre deg mer utsatt for å ha dem.

Lyme’s sykdom

Lyme sykdom er en’annen sykdom assosiert med hyperosmia. I et studio, 50% av pasientene med Lyme sykdom opplevd en skarp følelse av hulen. Hvis du tror at du har blitt utsatt for Lyme’s sykdom, snakk med testlegen din.

Autoimmune sykdommer

Nylig begynte forskerne å studere forbindelser mellom Autoimmune sykdommer Som Addisons sykdom. L’Hyperosmia er også et symptom på ubehandlet adrenal insuffisiens, som er en forløper for Addisons sykdom.

Nevrologiske forhold

Noen nevrologiske forhold har også vært koblet til Iperosmia, inkludert multippel sklerose (SM), Parkinson, L’Alzheimer og # 8217; epilepsi. Det er kjent at multippel sklerose påvirker sanser som smak og # 8217; lukt. Tapet av’lukten er mer vanlig under disse forholdene. Med unntak av MS, kan folk med disse forholdene i stedet manifestere Hyperosmia.

I sjeldne tilfeller kan neoplastiske vekst som polypper eller svulster oppstå på grunn av nasal eller intrakranial. Disse kan påvirke den olfaktoriske nerven.

Andre mulige årsaker Dell’Hyperosmia inkluderer:

  • allergier
  • Steril meningitt
  • diabetes
  • Cushing syndrom
  • B-12-mangel
  • Ernæringsmessige mangler
  • Noen reseptbelagte legemidler

Det kan også være tilstanden (eller predisponering alle’Hyperosmia) genetisk. Videre forskning er nødvendig på årsakene og mulige behandlinger.

Behandling

Hvis du lider av hyperosmia, kan tygge en myntgummi hjelpe deg til du kan komme vekk fra’utløsende lukt.

Suksessen med langsiktig behandling av # 8217; Hyperosmia innebærer identifikasjon og behandling av den underliggende årsaken til symptomet. Behandlingen basert på hovedårsaken skal lindre din overfølsomhet for lukter. Samarbeide med legen din for å bestemme årsaken.

Hvis veksten som blekksprut eller en svulst forårsaker hyperosmi, kan kirurgisk fjerning lindre symptomer. Migrene narkotika kan hjelpe til med å behandle hyperhmmia når hyperhmy når migrene er den viktigste årsaken. Narkotika for migrene; migrene kan også forhindre forekomsten av migrene på grunn av # 8217; Hyperosmia.

Unngå spesifikke utløsere når det er mulig, det er verdifullt. Utløsere er forskjellige for hver person. Noen mennesker utløses av visse matvarer. Andre tolererer ikke parfymer eller kjemiske lukt.

Det er mulig at ditt reseptbelagte legemidler kan forårsake hyperosmia. Hvis du har hatt Hyperhome etter at du har startet et nytt resept, bør du spørre legen din om å endre stoffene.

Outlook

Hvis du er i stand til å finne og behandle årsaken til din hyperosmia, ser dine langsiktige prospekter bra ut. Du bør kunne helt komme seg.

L’Hyperosmia kan være vanskelig å behandle når den underliggende årsaken er vanskelig å finne. I disse tilfellene er symptomstyring den beste tilnærmingen til årsaken er funnet.

I mellomtiden, reduser eller eliminerer så mye som mulig L’eksponering for irriterende lukt. Prøver å holde oversikt over hvilke lukt som gir deg flere problemer. Hvis du opplever symptomer på depresjon eller angst på grunn av tilstanden, fikser du en avtale for å se en konsulent som hjelper deg med å takle.