Hygge: Hvordan slappe av på vinteren

Kalde dager, grå himmel, tørr hud og bli låst opp hjemme. Dette er bare noen av grunnene til å klage på de strenge vintermånedene. Imidlertid kan det danske perspektivet på sesongen få deg til å feire nedbodde temperaturer og det isete klimaet i stedet for wallows.

Kalt Hyge (uttalte hoo-gah), dette danske konseptet erobrer verden akkurat nå.

Så så «8217; er akkurat? Hygge oversetter omtrent til en følelse av intimitet, komfort, avslapning og generelt trivsel.

Vi setter den endelige Hygge Scene:

 • knitrende brann
 • Hot strikke sokker
 • et hårete teppe
 • Te vannkoker på ovnen
 • Nybakte bakverk
 • Mange venner og slektninger med hvem å dele tid

Ser ganske søt ut, sant? I hovedsak er Hygge en mentalitet som omfatter vintermånedene og feirer dem gjennom den restorative tiden som er hjemme for å koble til dine kjære.

Hvordan Hygge vil hjelpe min helse?

Danskerne kan ha forstått noe. Danmark er stadig klassifisert som en av Glade land i verden, Til tross for de isete nordiske vintrene med korte dager og buoles. I mellomtiden er USA på 13. plass.

Hygge betyr å føle seg trygg, beskyttet og tilstede, noe som vi alle kan få. Faktisk er Hyge et konsept så ønsket på dette tidspunkt at et slag av bestselgerbøker er skrevet på # 8217; argumentet de siste månedene, inkludert den lille boken Hygge: Danske hemmeligheter til Happy Living og det koselige livet: Gjenoppdage Gleden av de enkle tingene gjennom det danske Hygge-konseptet.

Som Hygge: den endelige veiledningen

Hvis vinteren stasis tar deg, er det noen enkle måter å omfavne ånden til Hygge for å takle de resterende vintermånedene.

1. Tilbringe kvalitetstid med dine kjære

Det er på tide å skjemme bort deg selv! Slå av TVen, slå av mobiltelefonen og kutt av fra sosiale medier i noen timer for å konsentrere oppmerksomheten på venner og familie. En av de ulempene med moderne teknologi er at vi tilbringer mesteparten av våre isolerte eller uavbrutt multitasking dager i stedet for å være virkelig til stede.

Neste gang du er fristet til å dekomprimere deg med en benkets sesjon i Netflix, ta deg tid til å sitte med dine kjære og ha betydelige samtaler, spille bordspill eller lage mat sammen en ny oppskrift. Bygge relasjoner, savor kvalitetstid og opphold tilstede er ufeilbare måter å øke følelsene av oppfyllelse.

2. Dyrke en & # 8217; innbydende atmosfære

Mens hyge bekymrer seg å dyrke en stat d & # 8217; sjel, ikke l & # 8217; kjøp av produkter, kan du konfigurere ditt hjem slik at du føler deg mer innbydende og komfortabel. Den enkle handlingen om å slå på et lys kan øyeblikkelig endre atmosfæren takket være sin myke belysning og fordelene med aromaterapi. Faktisk, utdanning Vis at duften kan spille en kraftig rolle i # 8217; fremkalle sterke følelsesmessige minner, så samle de beroligende effektene med et duftende stearinlys med lavendel eller vanilje.

Skandinaver er også kjent for sine minimalistisk design, slik redusere lidelse kan sette mot en følelse av ro. Også lavere lysene, spille avslappende musikk og bære din favoritt kashmir genser er alle måter å fremkalle en sublim intimitet.

3. La gym i favør av naturen

Ikke la de kalde temperaturer ta deg ned! Bruke tid på den åpne og bemerkelsesverdig og regenererende i vinter. Hygge midler appetittvekkende natur, spesielt fordi det er så få timer med dagslys. Hvis du liker vintersport, nå er det tid for ski, snowboard, truger eller skøyter. Selv noe så enkelt som en tur alle & # 8217; åpent kan heve moralen og tømme ut ideer. Pass på at du pakker!

4. Savor enkle ting

Et nytt snøfall, en varm og skummel melk, en knitrende brann på en kald dag, # 8217; Cookies lukter matlaging & # 8230; Hygge betyr å ta tid til å forlate og sette pris på enkle gleder. Selv om vi kanskje ikke kan kontrollere det eksterne klimaet (eller politisk klima for den saks skyld), kan vi omfavne elementene og sette pris på sine positive aspekter. Faktisk, å takknemlighet og finne mening i små ting kan øke din følelse av velvære. Dette er Hygge.

Bunnlinjen

Dansk praksis av & # 8217; Hygge kan hjelpe deg med å forvandle vinteren til en mer innbydende, trøstende og bekreftende sesong. Enkle ting som å tilbringe tid med familien, forberede en ny oppskrift og slå på en brann kan øke din følelse av oppfyllelse opp til # 8217; våren ankomst.

Klar til å hygge utenfor ditt hjem? Her er hva du trenger:

Koselige viktige elementer

 • Mini komfyr peis
 • Stearinlys ved siden av brannen
 • Dekorativ mappe i syntetisk pels
 • ull sokker
 • kjele