Høyeste tilfeller av meslinger i USA siden 1992

Det var 1250 tilfeller av meslinger i USA i år.

Del på PinterestNoen helseeksperter advarer om at tilfeller av meslinger kan øke denne sommeren når folk reiser til utlandet. Getty bilder

Redaktørens merknad: Dette er en utviklingshistorie som har blitt oppdatert siden den første publikasjonen. Healthline vil fortsette å oppdatere denne artikkelen når det kommer ny informasjon.

Lommer av uvaksinerte individer i USA har tillatt meslinger å gjøre et overraskende og uventet comeback i år.

Og nå California helsemyndigheter rapporterer den personen besøkte Disneyland mens han var smittet med meslinger.

Sist gang en person med meslinger besøkte Disneyland i 2014 var forårsaket et stort utbrudd av meslinger i staten med 131 smittede personer.

Nå, for å bekjempe potensialet til en ny epidemi, råder Los Angeles County Department of Public Health alle i Disneyland den 16. oktober, mellom kl. 07.50 og 10.00, om å gå gjennom vaksinasjonsjournalene deres og se en lege. leverandør hvis de ikke er vaksinert eller har et svekket immunsystem. Dette kan bety gravide kvinner, eldre voksne eller barn under 5 år.

«For de ubeskyttede er meslinger en svært smittsom og potensielt alvorlig sykdom som i utgangspunktet forårsaker feber, hoste, røde øyne, rennende øyne og til slutt utslett,» sa Dr. Muntu Davis, MPH, helseoffiser i Los Angeles County i en uttalelse.

«Meslinger spres med luft og ved direkte kontakt selv før du vet at du har det,» fortsatte han. «MMR-vaksinering er et veldig effektivt tiltak for å beskytte deg selv og for å forhindre ufrivillig spredning av denne potensielt alvorlige infeksjonen til andre.».

Det har vært 19 tilfeller av meslinger i Los Angeles i år. Men over hele landet har meslingtilfellene økt dramatisk i år.

Tilfeller av meslinger som skyter i været i USA

Det siste tilfellet i California er bare enda en hodepine for offentlige helsemyndigheter, som har kjempet mot et rekordantall meslingerinfeksjoner i år.

Fra og med 3. oktober Centers for Disease Control and Prevention (CDC) Det skal ha vært 1250 meslinger så langt i år.

Dette er flertallet av meslingtilfellene landet har sett siden 1992, noe det var 2.126 saker.

«I tillegg, til tross for utbruddene, fortsetter folk å velge å ikke vaksinere barna sine mot legens råd.», Dr. Purvi Parikh, en assisterende klinisk professor i pediatriske infeksjonssykdommer ved New York Universitys Langone Health, fortalte Healthline i et tidligere intervju.

Offentlige helsemyndigheter jobber hardt for å øke vaksinasjonsraten for å forhindre at meslinger blir endemisk igjen i USA.

I tillegg eliminerte New York religiøse fritak for vaksinasjoner tidligere i år.

Staten er nå i mellom 5 andre – California, Arizona, West Virginia, Mississippi og Maine – som ikke tillater religiøse unntak.

Reise kan øke risikoen

CDC tidligere i år utstedt en advarsel for reisende til Europa, hvor over titusenvis av mennesker har hatt meslinger i år.

Minst 90 mennesker døde av meslinger i Europa i år.

«Meslinger er det mest smittsomme viruset vi kjenner til, og i berørte populasjoner er det fortsatt et betydelig antall barn som ikke er vaksinert, så de er fortsatt mottakelige. Over tid vil meslinger finne mange av disse barna.», Dr. William Schaffner, medisinsk direktør for National Foundation for Infectious Diseases (NFID) og en professor i infeksjonssykdommer ved Vanderbilt University School of Medicine sa i et tidligere intervju.

Farer ved meslinger

Mange forbinder meslinger med utslett, men viruset kan være svært alvorlig, til og med livstruende, spesielt for babyer og barn.

Omtrent 1 av 5 uvaksinerte personer som får meslinger vil bli innlagt på sykehus. Og nesten 1 av 20 barn som får meslingvirus vil utvikle lungebetennelse, som er den vanligste dødsårsaken hos små barn, iht CDC.

«Folk skjønner ikke at meslinger er mer enn bare feber og utslett. Det kan være alvorlig langvarig funksjonshemming fra meslingerinfeksjon, «sa han Dr. Christelle Ilboudo, en ekspert på infeksjonssykdommer ved University of Missouri Health Care.

Meslinger kan bli endemiske igjen

Med lommer av uvaksinerte mennesker var meslingevirus nær ved å bli endemisk eller konstant tilstede i USA igjen i år.

Imidlertid CDC rapporterte denne måneden at USA fortsatt opprettholder sin 20-årige status for eliminering av meslinger. Dette betyr at til tross for økningen i tilfeller i år, var det ingen endemisk overføring av viruset på et helt år.

Hvis vi noen gang mister eliminasjonsstatus, kan det ha en enorm global innvirkning og redusere andre lands innsats for å eliminere meslinger, spådde Schaffner.

«Etter å ha sett eksemplet med USA, kan andre land bestemme at det ikke er så viktig å eliminere meslinger, og de kan omdirigere ressurser bort fra det, noe som ville være svært uheldig,» sa Schaffner.

Høyere vaksinasjonsnivåer vil stoppe spredningen

Sykdommen har blitt eliminert fra USA siden 2000, og den eneste grunnen til at vi ser den igjen er fordi grupper av mennesker har nektet å vaksinere seg, sier eksperter.

«Så lenge det er lommer av mottakelige mennesker som kontakter hverandre, er det potensial for å utvikle vedvarende overføring og bli endemisk.», Dr. Walter A. Orenstein, professor og førsteamanuensis i Emory vaksinesenter og en tidligere president for NFID, forklart i et tidligere intervju.

Flokkeimmunitet – eller konseptet om at et virus ikke kan spre seg når omtrent 95 % av befolkningen er immun – har vært nøkkelen til å holde visse sykdommer, som meslinger, ute av USA.

Men når folk slutter å vaksinere seg, kan et samfunn miste flokkimmunitet og sykdommer kan gjenta seg.

«En vaksinasjon er den eneste helseavgjørelsen som påvirker andre mennesker like mye som deg på grunn av flokkimmunitet,» forklarte Parikh. «Ved å vaksinere én person beskytter du flere mennesker og reduserer dermed spredningen av sykdommen.»

Vaksinen mot meslinger-kusma-røde hunder (MMR) er utrolig effektiv og har allerede vist seg å utrydde sykdommen veldig trygt.

Bekjempe mytene

CDC og folkehelsetjenestemenn jobbet for å bryte ned vaksinasjonsmyter, sikre at folk har tilgang til vaksiner og gjennomføre grundige undersøkelser av hvert utbrudd for å identifisere kilder.

Noen lokalsamfunn, som New York, har erklært folkehelsekriser og beordret obligatoriske vaksinasjoner i et forsøk på å få flere mennesker vaksinert.

Selv om disse ordrene har vært kontroversielle blant antivaksine- og religionsfrihetsaktivister, håper folkehelsetjenestemenn at de vil beskytte folkehelsen og forhindre videre overføring.

«Offentlige helsemyndigheter har en ekstra utfordring fordi deres ansvar er å nå disse fellesskapene av likesinnede mennesker som nekter vaksinasjon,» sa Schaffner.

Det er et stort antall mennesker i USA som aldri har sett meslinger og kan være spesielt utsatt for feilinformasjon, la han til.

I stedet for å ta en straffende tilnærming, anbefaler Schaffner at offentlige helsemyndigheter lytter til folks bekymringer og bevisst tar opp deres vaksinasjonsnøling.

«Folk trenger fakta,» sa han, «men også trygghet og trøst».