Hydrocelectomy: Gjenoppretting, komplikasjoner, prosedyre og andre

Beskrivelse

A & # 8217; hydrocelektomi er en kirurgisk prosedyre for å reparere en hyrocele, som er en akkumulering av væske rundt en testikkel. Ofte vil en hydrocele løse alene uten behandling. Men når en hydrocele blir større, kan det forårsake hevelse, smerte og ubehag i pungen og kan kreve en kirurgisk reparasjon. A & # 8217; hydrocelektomi fjerner væsken og reduserer størrelsen på sekken som tidligere inneholdt væsken.

Hydrocels De er svært vanlige hos mannlige barn, spesielt i nyfødte. De forekommer også i omtrent 1 prosent Voksne menn, generelt etter 40 år.

Hvem bør vurdere hydrocelektomi?

En hyrocele kan danne i din skrot, men forstyrrer ikke deg mye eller ikke forårsaker helseproblemer. Du kan prøve å ta counterflammatory antidoloriferer og vent på å se om hevelsen er dempet. Forsvinner ofte i seg selv innen seks måneder.

Hvis L & # 8217; Hydrocele blir ganske stor, kan det være nødvendig å reparere det. Symptomene som tyder på at du kanskje må vurdere kirurgi, inkluderer:

Forbered deg på kirurgi

Før # 8217; intervensjon, vil du bli utsatt for standard blodprøver og preoperativ urin. En lege eller sykepleier vil forklare hvordan intervensjonen fungerer, og hvis kirurgen må implantere et rør for å tømme væsker i kort tid etter intervensjonen. Dette bidrar til å forhindre infeksjon og # 8217; infeksjon og # 8217; flytende akkumulering i skrotet etter operasjonen;.

Pass på at du informerer legen din fra alle medisiner og kosttilskudd du tar, inkludert urte kosttilskudd. Noen av disse kan kompromittere din naturlige koagulasjonsfunksjon og forårsake blødning. Legen må også vite om du er allergisk mot noen medisiner eller har hatt problemer med overdreven blødning.

Noen dager før intervensjon, bør du forstyrre stoffene som kan påvirke blodkoagulasjon, som aspirin (Bufferin), Warfarin (Coumadin) og Clopidogrel (Plavix).

Følg legen din instruksjoner for å spise og drikke. Det er sannsynlig å bli fortalt at du ikke drikker eller spiser minst seks timer før. Intervensjon.

Hvordan en & # 8217 utføres; hydrocelektomi?

L & # 8217; hydrocelektomi er typisk en poliklinisk prosedyre. Krever vanligvis den generelle anestesien, noe som betyr at du vil være helt bevisstløs for intervensjonen. Du vil ha et rør satt inn i halsen for å justere pusten.

Før intervensjonen # 8217, vil du bli satt inn en intravenøs linje i armen for å gi væsker og eventuell nødvendig medisinering.

I en standard hydrocelektomi, kirurgen, utfører kirurgen en liten gravering i skrotet og bruker suging for å tømme hydrocele.

Reparasjon kan også utføres som en minimalt invasiv prosedyre ved hjelp av et laparoskop, et rør med et lite kamera alt & # 8217;. Tillater kirurgen å se skrotumet inne på en ekstern videosamler. Små verktøy kan settes inn gjennom «låshullet» gravering for å utføre reparasjon.

Det er komplikasjoner?

Komplikasjonene er ekstremt sjeldne. Kontakt legen din umiddelbart hvis du oppdager tegn på infeksjon, for eksempel:

  • Rødhet eller varmefølelse på kirurgisk nettsted
  • Økt smerte
  • Maidorant væske som kommer ut av det kirurgiske såret
  • Hevelse øker
  • feber

Andre mulige komplikasjoner inkluderer overdreven blødning, blodpropper, skade i nærheten av testikelen som kan påvirke fruktbarheten og komplikasjoner på grunn av anestesi.

Alternativer til kirurgi

L & # 8217; Sette inn en nål i # 8217; hydrocele og væskeuttak (aspirasjon) er et alternativ til kirurgi. Etter å ha fjernet væsken, injiserer legen din et kjemisk stoff, alt i posen (skleroterapi) rundt testikelen. Dette bidrar til å forhindre dannelse av væsker igjen.

I en nylig studere av 29 menn på femti, l & # 8217; suge og skleroterapi korrigert hydrocele i # 8217; 50% av tilfellene. Men hydrocele kan komme tilbake innen noen få måneder, og be om en annen aspirasjon og skleroterapi syklus.

Kirurgi er den nyeste reparasjonen, med en mye lavere hydrocele gjentakelse rate.

Utvinning etter hydrocelektomi

A & # 8217; hydrocelektomi krever normalt omtrent halvparten & # 8217; nå. Du kan vanligvis gå hjem samme dag. Du trenger noen til å følge deg hjemme. Legen kan installere et lite rør i skrotet for å tillate flytende drenering.

Umiddelbart etter intervensjonen vil du bli brakt til et oppvåkningsrom for observasjonen til du er sikker på å gå hjem. Hvis du har hatt den generelle anestesien, kan du føle seg sittende og kvalme og halsen kan være vondt på grunn av pusteøret.

Du planlegger en oppfølging av avtale om noen uker, slik at legen kan verifisere riktig helbredelse og mulige tegn på infeksjon eller andre komplikasjoner.

Hjemme, forvent hevelse og smerte i noen dager. I løpet av denne tiden vil din skrot bli blindfoldet. Bruk en suspensjon for å støtte skrotumet reduserer ubehag.

For de første dagene gjelder den kalde pakker i 10-15 minutter om gangen for å redusere hevelse og smerte. Lær hvordan du forbereder din kalde pakke hjemme. Du kan ta en dusj hvis det banddede området er dekket for å hindre det i å bade. Ikke bade, svømme eller sitte i et badestamp til såret helbreder. Din scrotum kan være hovent opp til en måned.

Ikke løft tunge vekter og unngå den intense fysiske øvelsen under gjenoppretting. Du vil bli rådet til ikke å ha sex i maksimalt seks uker. Ikke kjør mens du tar smertestillende midler.

Outlook

L & # 8217; hydrocelektomi er vanligvis vellykket og større komplikasjoner er svært sjeldne. En annen hydrocele kan danne seg etter operasjonen, og krever ytterligere behandling, men dette er ikke vanlig. Kontakt legen din om du begynner å ha hevelse og scrotum smerte.