Hydrocele: årsaker, typer og behandlinger

Cos & # 8217; er en hyrocele?

En hydrocele er en pose full av væske som danner rundt en testikkel. Hydroven er vanligere hos barn.

Nesten 10 prosent Hanner født med en hydrocele. Imidlertid kan de påvirke menn i alle aldre.

Hydroceller representerer generelt ingen trussel mot testiklene. De er vanligvis indolor og forsvinner uten behandling. Men hvis du lider av scrotal hevelse, kontakt legen din for å utelukke andre årsaker mer skadelig for testikkelkreft.

Hva forårsaker en hydrocele?

Mot slutten av graviditeten kommer testiklene til et mannlig barn ned fra magen i skrotumet. Skrotumet er posen med huden som holder testiklene når de går ned.

Under utviklingen har hver testikkel en naturlig pose rundt den som inneholder væske. Normalt lukkes denne posen og kroppen absorberer væsken ALL & # 8217; interiør i løpet av det første året av barnet. Dette skjer imidlertid ikke for barn med en hydrocele. Barn født for tidlig er med størst risiko for hydrocele, ifølge Mayo Clinic.

Hydroveals kan også danne senere i livet, hovedsakelig i Menn over 40 år. Dette oppstår vanligvis hvis kanalen gjennom hvilken testiklene ikke er helt lukket og væsken nå går inn, eller kanalen gjenåpnes. Dette kan føre til bevegelsen av væsken fra # 8217; magen til scrotum. Hydroven kan også skyldes betennelse eller skade i skrotet eller langs kanalen. L & # 8217; Betennelse kan skyldes en infeksjon (epididymitt) eller fra en annen tilstand.

Typer av hydrover

De to typer hydroveals kommuniserer og kommuniserer ikke.

Ikke kommunisere

En ikke-kommunikasjons hydrocele oppstår når posen lukkes, men kroppen din absorberer ikke væsken. Resterende væske absorberes vanligvis i kroppen i løpet av et år.

Å kommunisere

En kommunikasjonshydrocele oppstår når posen rundt testikelen ikke lukkes helt. Dette gjør at væsken strømmer inn og ut.

Hva er symptomene på en hydrocele?

Hydroven forårsaker vanligvis ingen smerte. Vanligvis er det enkle symptomet en puffy scrotum.

På voksne menn kan det være en følelse av tyngde i skrotet. I noen tilfeller kan hevelsen være verre om morgenen enn om kvelden. Det er vanligvis ikke veldig smertefullt.

Kontakt legen din dersom du eller barnet ditt har plutselig eller alvorlig smerte smerte. Dette kan være tegn på A & # 8217; annen tilstand kalt Testicular Twist. Testicular Twist oppstår når testiklene vri, generelt på grunn av et sår eller en ulykke. Testicular Twist er ikke vanlig, men det er en medisinsk nødsituasjon, fordi det kan føre til en blokk av Dell & # 8217; blodstrømmen til testiklen og til slutt infertilitet hvis ikke behandlet. Hvis du tror at du eller barnet ditt har en testikulær vri, gå straks til beredskapsrommet på sykehuset eller ring 911. Det må evalueres og behandles umiddelbart.

Hydroceli diagnose

For å diagnostisere en hydrocele, vil legen utføre en fysisk undersøkelse. Hvis du har en hyrocele, vil din skrot bli hovent, men du vil ikke ha noen smerte. Legen din vil ikke være i stand til å føle testikelen godt gjennom sekken full av væske.

Legen kan sjekke ømheten i skrotet og få et lys glans gjennom pungen. Dette kalles transillinering. Lar legen avgjøre om C & # 8217; det er flytende i skrotet. Hvis det er tilstede av væsken, vil skrotet tillate overføring av lys og skrotet vil synes å lyse opp med lyset som passerer gjennom. Men hvis scrotal hevelse skyldes en solid masse (kreft), vil lyset ikke skinne gjennom skrotumet. Denne testen gir ikke en endelig diagnose, men kan være veldig nyttig.

Legen kan også utøve press på # 8217; magen til å kontrollere for tilstedeværelsen av en «8217; annen tilstand kalt inguinal brokk; Legen kan også be deg om å hoste eller redusere deg for å sjekke dette. Dette kan oppstå når en del av # 8217; tynntarmen stikker ut gjennom lysken på grunn av et svakt punkt i bukveggen. Selv om det vanligvis ikke er farlig for livet, kan en lege anbefale kirurgi for å reparere den.

De kan ta en prøve av blod eller urin for å verifisere tilstedeværelsen av infeksjoner. Mindre vanlig, kan legen administrere en ultralyd for å verifisere tilstedeværelsen av brokk, svulster eller annen årsak til scrotal hevelse.

Hvordan behandle en hydrocele

Hvis ditt nye barn har en hydrocele, vil det trolig gå bort alene om et år. Hvis barnets hydrale ikke går bort alene eller blir veldig stort, kan det trenge kirurgi fra en urolog.

Hos voksne forsvinner hydroven generelt innen seks måneder, ifølge Mayo Clinic. En hydrocele trenger vanligvis kirurgi bare hvis det forårsaker ubehag eller hvis det er en kommunikasjonshydrocele, som kan føre til Ernie.

Kirurgi

Kirurgi for å fjerne en hydrocele utføres i anestesi. I de fleste tilfeller vil du kunne gå hjem innen få timer fra # 8217; intervensjon.

Et lite kutt praktiseres i bladet # 8217, eller i skrotet (avhengig av posisjonen til nr. 8217; hydrocele) og Hydroceleen på 8217. Hydrocele er fjernet kirurgisk. Mest sannsynlig din kirurg vil bruke en stor dressing på nettstedet til & # 8217; gravering. Avhengig av posisjon og størrelse, kan et dreneringsrør i noen dager også være nødvendig.

Risikoen forbundet med anestesi inkluderer:

  • Allergiske reaksjoner
  • respiratoriske vanskeligheter
  • Hjerte rytmeforstyrrelser

Risikoen knyttet til denne prosedyren inkluderer:

  • Blodkoaguli eller overdreven blødning
  • Scrotal lesion, inkludert nerveskade
  • infeksjon

Ispakker, en bærestropp for scrotum og mye hvile lindring ubehag etter intervensjonen. Legen din vil trolig gi råd til en kontrolleksamen fordi noen ganger en hydrocele kan komme tilbake.

Suging av Nondle & # 8217;

A & # 8217; Et annet alternativ for behandling med hydrocele drenerer den med en lang nål. L & # 8217; nålen er satt inn i posen for å trekke ut væsken. I noen tilfeller kan et stoff injiseres for å forhindre at posen fyller opp igjen. L & # 8217; Nåle suging utføres vanligvis på menn med høy risiko for komplikasjoner under operasjonen;.

De vanligste bivirkningene av nålesuget er midlertidig smerte i pungen og risikoen for infeksjon.

Hva du kan forvente etter operasjonen;

Hvis din hydrocele går bort alene eller krever kirurgi, er utsiktene gode.

Hvis du har operasjon, vil smerte sannsynligvis forsvinne om en uke. Legen kan foreskrive smertestillende stoffer hvis han anser det som er nødvendig. Du vil sannsynligvis ikke komme tilbake til normale aktiviteter i noen uker. Dette inkluderer å unngå alt som innebærer å stå på hesteryggen, som sykling, i minst tre uker. Andre anstrengende aktiviteter bør unngås i denne perioden.

Poengene i graveringsstedet oppløses vanligvis alene, men legen vil kanskje sjekke dem etter noen uker. Hold L & # 8217; rent område ved hjelp av svampdusjer eller bad vil bidra til å forhindre infeksjon.