Høy ankelforvrengning: Tegn, behandling og utvinning

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

COS’er en høy ankelforvrengning?

En høy ankelforvrengning er en forvrengning av de øvre ankelen ligamentene, over ankelen selv. Disse ledbåndene er festet til fingrene og tibia, stabiliserer hele området for aktiviteter som å løpe og gå.

Når de skader eller rive de leddene, ofte på grunn av rotasjonen eller vridningen på ankelen, oppstår en høy ankelforvrengning. Denne typen forvrengning skjer ikke ofte som en forvrengning på bunnen av ankelen.

Høy ankelforvrengning vs lav ankelforvrengning

Forvendelsen av lav ankel er den vanligste typen ankelforvrengning. De oppstår når du roterer eller brenner ankelen mot benet, som forårsaker å rive eller ligamenter som strekker seg på alt’ekstern ankel.

Høy ankelforvrengninger kan oppstå når du har en brudd ankelben. Noen ganger kan disse skje når deltoidbåndene, Ligaments Alle’ankel interiør, har blitt revet. Du kan føle smerte i deltoidområdet, i de høye ankelbåndene eller til og med i feeen.

De høye ankelforskjellene kalles også forvrengninger av den syndesmotiske ankelen etter beinet og ligamentene som er involvert.

Posisjonen til den høye ankelforvrengningen

Denne modellen viser området av Dell’bein og leddbånd som er berørt av en høy ankelforvrengning.

Tegn på en høy ankelforvrengning

Sammen med de typiske symptomene på en ankelforvrengning som smerte og hevelse, er det spesifikt å være oppmerksom på den høye ankelforvrengningen.

Hvis du har lidd en høy ankelforvrengning, kan du kanskje laste foten og ankelen, men du vil sannsynligvis ha smerte over ankelen, mellom peronen og tibia.

Du vil nok prøve mer smerte når du får eller går av trappene, eller du forplikter deg i aktivitet som bøyer ankelbenet mot L & # 8217;.

En høy ankelforvrengning kan også forårsake en peronefraktur.

Hvis du fraktet en av ankelbenene sammen med en ankelforvrengning, vil du ikke kunne laste den foten.

Årsaker til høy ankelforvrengning

Det er vanlig at forvrengninger av høy ankel oppstår når fakler eller roterer ankelen. Mesteparten av tiden, roter foten til den ytre siden av beinet er det som forårsaker en høy forvrengning.

Disse typer forvrengninger har en tendens til å forekomme under kontakt- eller sportsaktiviteter og sportsaktiviteter, slik at idrettsutøvere har høyere risiko for å utvikle dem.

Hvordan høye ankelforvridninger er diagnostisert?

Hvis du tror du har hatt en høy ankelforvrengning, kontakt legen din. De kan diagnostisere typen forvrengning du umiddelbart.

Legen vil be deg om å vise dem hvor du prøver ankel smerte. Så, legen din vil undersøke deg for å avgjøre om smerten din refererer til et annet område av foten, ankelen eller benet.

De kunne stramme benet under kneet eller rotere beinet og ankelen mot den eksterne.

Smertens posisjon vil hjelpe legen din å avgjøre hvor forvrengningen faktisk er funnet. Smerten i de øvre ankelen ligamenter har en tendens til å bety at du har en høy ankelforvrengning.

Legen vil også ønske å kjøre noen røntgenstråler i ankelen og benet for å utelukke ødelagte bein eller andre skader. I noen tilfeller kan du ha en skaft, en bruddben eller bein i ankelen.

Hvis legen mistenker at du kan ha ytterligere ligamentskader i ankelenes øvre sone, kan bestille en magnetisk resonans eller en TC.

Behandlinger for høy ankelforvrengning

Høy ankelforvrengninger har en tendens til å ta lengre tid å helbrede enn de vanligste stammene. Her er trinnene du kan utføre under helbredelsesprosessen.

  • Is. Først av alt, kunne legen råde deg til å frigjøre ankel hvert par timer i ca 20 minutter om gangen.
  • Komprimering. Vikle benet med en liten trykkbandasje og løft den, i tillegg til ising, kan også bidra til å lindre smerte og hevelse.
  • Anti-inflammatoriske medisiner og smertestillende midler. L’Ta av benk-kutt antiinflammatoriske legemidler som naproser (Aleve) eller L’ibuprofen (Advil) kan bidra til å redusere betennelse og smerte i lesjonsstedet.
  • Hvile. Du må holde vekten vekk fra ankelen skadet og båndet eller slatet / # 8217; sårområdet. Noen ganger kan høye ankelforvrengninger bety at du må bruke krykker eller bruke en oppstart som gjør at du kan gå på foten mens du riktig plasserer ankelen og foten for helbredelse.
  • Forsterke. I mange tilfeller er fysioterapi også nødvendig. Terapi kan bidra til å styrke sener for å forhindre repetisjonen av denne typen skade.

Gjenopprettingstid for høy ankelforvrengning

Helbredelse fra en høy ankelforvrengning kan ta fra seks uker til tre måneder, noen ganger enda mer. Den helbredende tiden avhenger av hvor dårlig du har skadet myke vev, og hvis det har vært skade på beinene.

For å avgjøre om ankelen din er helbredet nok til å tillate deg å gå tilbake til atletiske aktiviteter, vil din fysioterapeut eller legen din vurdere din evne til å gå og tåle vekt. De kan også be deg om å hoppe på den foten.

Radiograf eller andre diagnostiske bilder kan være nødvendig for å avgjøre om helbredelse er fullført.

Hvis C’det er for mye separasjon mellom tibia og avgiften, for eksempel, kan legen anbefale korrigerende kirurgi. I dette tilfellet må du ha på seg en kritt eller en oppstart i omtrent tre måneder mens du gjenoppretter, og deretter går tilbake til fysioterapi.

Vanligvis er det langsiktige resultatet bra for en høy ankelforvrengning. Ankelen din kan være stiv og vanskelig å bevege seg i lengre tid, mer enn typiske vanlige forvrengninger. L’Leddgikt kan også oppstå hvis beinseparasjonen ikke behandles.

L’

De høye ankelforskjellene er en mer komplisert lesjon av typiske ankelforvrengninger, som forekommer i den nedre delen og # 8217; ekstern ankel.

De kan ta lengre tid å helbrede, og noen ganger krever de mer enn tre måneder for å løse seg selv med behandlinger som underskrift, bruk en støvel eller en kritt og fysioterapi.

Med tilstrekkelig behandling kan imidlertid høy ankelforvrengning helt helbrede. Hvis du er en idrettsutøver (eller selv om du ikke er der), må du kanskje fortsette å forsterke eller knytte ankelen for å unngå repetisjoner av skaden;.