Hvorfor lukter urinen svovel?

Hvorfor lukter urin surt?

Sterk lukt i urinen kan ha flere årsaker. Det kan komme av noe så enkelt som at du har spist asparges eller drukket for lite vann, men det kan også være noe langt mer alvorlig som er årsaken. Ifølge overlege på Radiumhospitalet, Arne Westgaard, kan én årsak være at du har fått en urinveisinfeksjon.

Hva lukter urinveisinfeksjon?

Symptombilde. De vanligste symptomene på urinveisinfeksjon er sviende smerte når du later vannet og trang til å tisse oftere enn vanlig. Urinen kan ha en blakket farge, lukte vondt eller inneholde blod.

Hvordan lukter diabetes?

tung, rask pust som lukter aceton (søtlig, som neglelakkfjerner)

Hvor lang tid tar det før væske blir til urin?

Daglig vannbalanse
Vanninntak (ml/døgn) Vanntap (ml/døgn)
Drikke: 1250 Usynlig fra lunger og hud:
Vann i mat: 1000 Synlig svette:
Metabolsk dannet vann: 350 Avføring:
Urin: 1500

1 weitere Zeile

Hvorfor lukter tisset mitt fisk?

Hva er fiskeodør syndromet? Kalles også fiske-malodør syndromet eller trimetylaminuri. Det er en forstyrrelse i stoffskiftet (metabolismen) som medfører utskillelse av økte mengder av stoffet trimetylamin i urinen, svetten, utåndingsluften og andre kroppsvæsker.

Hvorfor lukter tiss rart etter asparges?

Du har helt rett i at det kan lukte kraftig av urinen etter at vi har spist asparges. Dette skyldes at asparges inneholder aspargessyre som er en svovelholdig organisk syreforbindelse. Når aspargessyre blir brutt ned i kroppen, skilles det ut svovelholdige stoffer som får urinen til å lukte.

Hva er grums i urinen?

Grumsete urin

– Den kan være både grumsete, uklar og ha sterk lukt. Dette er et typisk tegn på urinveisinfeksjon, sier Følling Lund. En annen forandring du kan merke er at urinen skummer veldig mye, og kanskje er noe uklar. Da kan det være tegn på at det er mye protein i urinen.

Har klamydia en lukt?

Gir seksuelt overførbare sykdommer lukt fra skjeden? — Seksuelt overførbare sykdommer som klamydia og gonoré gir sjelden endret lukt fra skjeden, men de kan gi andre symptomer som smerte ved vannlating, sier Rosén. Hvis du merker at det lukter, forteller legen at det kan hende du har bakteriell vaginose i tillegg.

Hvorfor lukter tisset mitt søtt?

Smak og lukt

Smakte urinen søtt, visste man at det var mye sukker i den. Luktet det jord, kunne det tyde på alvorlige sykdommer i leveren og råtten lukt var et tegn på infeksjoner, sier urolog Raymond Mortensen ved Urologi Nord AS i Bodø.

Hvordan lukter en vagina?

I skjeden finnes en rekke bakterier som har som oppgave å holde skjeden ren. For at dette systemet skal virke, må miljøet i skjeden være surt – det skal ikke endres, skriver Norsk Helseinformatikk. Ifølge Store medisinske leksikon skal utflod ha en vannklar til lys gul farge med frisk (eplelignende) lukt.

Når det lukter av urinen?

Lukten av urin skal være frisk, men den kan være stram uten at dette indikerer sykdom. Matinntak og enkelte medisiner kan påvirke lukten. Særlig vil asparges og penicillin gi en særegen lukt, men dette gjelder også alkohol, kaffe, kalkun og ulike krydder, sier Klem.