Hvorfor ikke "Jeg vil beseire" l & # 039; angst eller "Jeg vil gå i krig" depresjon

Jeg føler at noe tynt skjer når jeg ikke gjør min mental helse fienden.

Del på Pinterest

Jeg har lenge motstått etikettene på mental helse. For det meste av min ungdoms og min unge voksen alder, fortalte jeg ikke noen jeg følte angst eller depresjon.

L’Jeg holdt for meg. Jeg trodde det snakket om det vanskeligere.

Mange av mine erfaringer på den tiden var en kamp, ​​og bodde i selvpålagt isolasjon. Jeg unngikk skeptisk diagnose og psykiatere. Alt er over da jeg ble mor.

Da jeg bare var meg, kunne jeg smile og stå det. Jeg kunne gjøre meg vei gjennom # 8217; angst og depresjon, og ingen var klokere. Men min sønn ringte meg for dette. Allerede som barn så jeg hvordan mine subtile stemninger påvirket sin oppførsel og en følelse av velvære.

Hvis det dukket opp kaldt på overflaten, men jeg følte meg engstelig under, min sønn handlet. Når voksne rundt meg, klarte de ikke å oppdage noe, min sønn viste seg gjennom hans handlinger, han visste at noe skjedde.

Dette var spesielt klart da vi reiste.

Hvis jeg hadde en «8217; engstelig angst mens vi forberedte på et fly, ville min sønn begynne å hoppe mot veggene. Alle dine lytteferdigheter har gått ut av vinduet. Det syntes å tjene en umenneskelig mengde energi.

Det har forvandlet seg til en flipper i sikkerhetslinjen og brukte hver gram oppmerksomhet for å hindre ham i å skade utlendinger eller å styrte en noens koffert. Spenningen ville stige til jeg var i stand til å trekke et sukk av lettelse til vår port.

Da jeg slo meg, var det helt rolig.

Når jeg opplevde forbindelsen mellom mine følelser og dets tider som var utenfor enhver fornuftig tvil, begynte jeg å kontakte den. Jeg begynte å innse at jeg ikke kunne gjøre det alene, som faktisk gjorde meg til en bedre foreldre som ber om støtte.

Selv om jeg ikke ville be om hjelp når det kom til meg, var alt annerledes da det kom til min sønn.

Men når jeg ser etter støtte for symptomer på angst og depresjon, nærmer jeg meg ikke som et null-sum-spill.

Det er det, det er ikke meg mot min psykiske helse.

Ser på de gamle diagrammene på en ny måte

Selv om forskjellen kan virke semantikk, føler jeg at noe subtilt skjer når jeg ikke gjør min mental helse fienden.

I stedet tenker jeg på # 8217; angst og depresjon som en del av det som gjør meg til human. Disse statene er ikke hvem de er, men erfaringer som går og kommer.

Jeg er ikke og nr. 8221; Så mye som jeg ser dem inn og kommer ut av livet mitt, som en bris kan riste et telt på et vindu glass. Deres tilstedeværelse er midlertidig, selv om det tar lang tid å passere.

Jeg trenger ikke å føle at jeg er i krig. I stedet kan jeg tenke på disse forbipasserende stater som familiebesøk, noe som gjør dem til å føle seg mye mer ufarlige.

Dette betyr ikke at du ikke tar tiltak for å ta vare på meg selv og forbedre min stat D & # 8217;. Absolutt ja, og jeg lærte at jeg trenger det. Samtidig trenger jeg ikke å bruke så mange energier å motstå, rette det og late som.

Jeg kan finne en balanse mellom å ta vare på og ta ansvar. Skyv bort en dyp ordning krever en stor energi på 8217; enorm mengde energi. Merk at det kom for å finne det krever noe annet.

At noe er L’aksept.

Jeg føler en dyp følelse av lettelse i å minne meg om at jeg ikke har & # 8220; Juster & # 8221; Mine mentale tilstander. De er ikke feil eller dårlig. Det er nok. På denne måten kan jeg velge å ikke identifisere meg med dem.

I stedet for & it, jeg føler meg igjen engstelig. Fordi jeg ikke kan føle meg normal? Hva c’det er galt i meg?& # 8221; Jeg kan si: min kropp føler meg skremt igjen. Det er ikke en god følelse, men jeg vet at det vil passere. & # 8221;

L’Angst er ofte en automatisk respons, og jeg har ikke mye kontroll over det når det er akutt. Når jeg er der, kan jeg kjempe det, unnslippe eller gi opp.

Når jeg kjemper, finner jeg vanligvis at jeg har det sterkere. Når jeg kjører, finner jeg at jeg bare mottar en midlertidig lettelse. Men i de sjeldne øyeblikkene når jeg virkelig kan gi opp og la det gå gjennom meg, gir jeg ingen makt.

Han tok ikke på meg.

Lær hvordan du slipper

En fantastisk ressurs som jeg pleide å lære denne tilnærmingen til & # 8220; er Ilovepanicattacks.com. Grunnleggeren er Geert, en belgisk mann som opplevde angst og panikk for mye av sitt liv.

Geert har gjennomført sitt personlige oppdrag for å komme til bunnen av sin angst og aksjer sine funn gjennom sin svært ydmyke og konkrete kurs.

Fra endringer med kostholdet til meditasjon har Geert opplevd alt. Selv om det ikke er en sertifisert helsepersonell, deler han sin ærlige opplevelse som en ekte person som prøver å leve livet uten frykt. Fordi hans reise er så ekte og kjent, fant jeg sitt forfriskende perspektiv.

I løpet er det en bestemt teknikk som heter Tsunami-metoden. L’ideen er at hvis du tillater deg å gi opp, akkurat som du ville komme vekk fra en stor tidevannsbølge, kan du bare flyte gjennom den # 8217-opplevelsen; angst i stedet for å motstå.

Etter å ha prøvd, anbefaler jeg denne tilnærmingen som et annet perspektiv på panikk og angst. Det er ekstremt frigjørende innser at du kan slippe kamp mot frykt og i stedet tillate deg å flyte med det.

Den samme teorien kan være sant for depresjon, men det virker litt annerledes.

Når depresjon oppstår, finner jeg ut at jeg må fortsette å bevege seg fremover. Jeg må fortsette å trene, fortsette å gjøre jobben min, fortsett å ta vare på min sønn, fortsett å spise grønnsakene mine. Jeg må gjøre disse tingene selv om det virkelig kan være, veldig vanskelig.

Men det jeg ikke trenger å gjøre er å skje meg for å føle meg slik. Jeg trenger ikke å kjempe med tankene mine som viser alle grunnene til at jeg gjør det som en person, og jeg opplever depresjon.

På dette punktet i mitt liv er jeg ganske sikker på at det ikke er noen sjel på jorden som ikke har følt seg deprimert minst en gang i livet. Jeg tror virkelig at hele spekteret av følelser er bare en del av’menneskelig erfaring.

Dette er ikke å kaste lys på klinisk depresjon. Jeg hevder absolutt at depresjon kan og bør tas vare på av autoriserte helsepersonell. Disse behandlingene kan virke veldig forskjellige fra en person ALLE’andre.

Jeg snakker om en holdningsendring i måten de forholder seg til min erfaring med depresjon. Faktisk, slipp av min motstand mot diagnose, faktisk førte meg til å søke hjelp i utgangspunktet. Jeg følte meg ikke mer truet av # 8217; ideen å bli merket.

I stedet for å la disse følelsene definere meg selv som en person, kan jeg ta et frittliggende synspunkt. Jeg kan si: Her opplever jeg en’veldig menneskelig opplevelse & # 8221;. Jeg trenger ikke å dømme meg selv.

Når jeg ser det på denne måten, føler jeg meg ikke dårlig, mindre eller mer isolert. Jeg føler meg mye mer forbundet med menneskeheten. Dette er en svært viktig forandring, fordi mye av min erfaring med depresjon og angst er avledet fra å føle seg frakoblet.

Implementere avkastningen

Hvis dette perspektivet virker spennende, er det noen ting du kan prøve å sette den i gang.

Endre fortelling

I stedet for å bruke setninger som & # 8220; Jeg lider av depresjonen & # 8221; du kan si & # 8220; Jeg lider av depresjonen & # 8221;.

Når jeg tenker på & # 8221; Depresjon, jeg antar å bære henne rundt i en ryggsekk på ryggen hennes. Når jeg tenker å prøve det, kan jeg sette ryggsekken. Det går bare forbi. Gjør ikke hitchhiking.

Selv bare slippe det som besitter kan gjøre en stor forskjell. Når jeg ikke identifiserer meg med mine psykiske symptomer, har de mindre tatt på meg.

Selv om det ser lite ut, har ordene mye strøm.

Øv den tredje veien

Vi blir automatisk presset inn i kamp eller flygende. Det er naturlig. Men vi kan bevisst velge en’et annet alternativ. Dette er aksept.

L’aksept og avkastning er forskjellig fra flukt, fordi selv rømming vi fortsatt handler. Utbyttet er så effektivt og så unnvikende fordi det er i hovedsak ikke handling. Overgivelse er å fjerne viljen fra # 8217; ligningen.

En måte å gjøre dette på er å akseptere depresjon og # 8217; angst som Stater D & # 8217;. Vår stat D’Soul er ikke det vi er og kan endres.

Denne typen avkastning betyr ikke at vi gir opp og går tilbake til sengs. Det betyr at vi gir opp vårt behov for å justere oss, for å være forskjellig fra det vi er, og vi kan bare godta det vi lever akkurat nå.

En annen veldig varelig måte å overgi, spesielt når du opplever # 8217; angst, praktiserer Tsunami metode.

Be om hjelp

Be om hjelp er en’annen form for overgivelse. Ta det fra en hvit shank ekspert som pleide å unngå sårbarhet for enhver pris.

Når ting blir for mye, er det noen ganger det eneste å gjøre. Ikke C’Det er en person på landet som gikk for langt for å be om hjelp, og det er millioner av fagfolk, frivillige og vanlige mennesker som ønsker å gi den.

Etter å ha bestilt i så mange år, bestemte jeg meg for å endre strategien min.

Når # 8217; Jeg gjorde, en venn virkelig takk meg for å kontakte den. Han fortalte meg at han fikk henne til å føle seg som om han gjorde noe godt, som om han hadde en større hensikt. Jeg ble reist for å føle at jeg ikke hadde vært en vekt og spent at hun også hadde hørt at # 8217; Jeg hadde hjulpet.

Jeg skjønte at å holde oss forhindret en nærmere forbindelse. Når jeg eksponerte mine sårbarheter, skjedde forbindelsen naturlig.

Be om hjelp, la oss ikke bare tillate oss å bli støttet, men vi bekrefter også menneskeheten til de som tillater oss å hjelpe oss. Det er et lukket kretssystem.

Bare vi kan ikke overleve # 8217; en uten den andre og uttrykket av sårbarheten reduserer barrierer mellom oss.

L’Hjelp er der ute

Hvis du eller noen du kjenner er i krise og vurderer selvmord eller L’autolesionism, søkestøtte:

Mens du venter på redningsankomsten, hold deg med dem og fjern alle våpnene eller stoffene som kan forårsake skade.

Hvis du ikke er i samme familie, hold deg på telefonen med dem opp til # 8217; redning ankomst.

Crystal Hoshaw er en mor, forfatter og utøver av lang dato yoga. Han lærte private studier, treningsstudioer og i individuelle sammenhenger i Los Angeles, Thailand og Bay of San Francisco. Del Aware Strategies for å bekjempe l’angst Online kurs. Du kan finne den på Instagram.