Hvorfor har jeg vondt i testiklene?

Hvorfor har jeg vondt i høyre testikkel?

Smerter som oppstår akutt, kan komme av så mange ulike årsaker. Det kan for eksempel dreie seg om en slags krampetilstand, et lite brokk som kommer litt i klem eller en vridning av testikkelen/sædlederen. Om tilstanden raskt går tilbake til normalen av seg selv, vil det være vanskelig å finne ut hva som var årsaken.

Hvordan føles testikkelkreft?

Testikkelkreft. De fleste med testikkelkreft vil kjenne en hard kul i testikkelen, eventuelt kjenne at hele testikkelen hovner opp eller blir hard. Kan også oppstå symptomer andre steder i kroppen, for eksempel ryggsmerter eller smerter i brystvortene. Viktig at det oppdages tidlig for å unngå spredning.

Har vondt i pungen?

Hvis du har vondt bak pungen, bør du oppsøke lege hvis du mistenker at du har fått prostatitt, som er en betennelse i prostatakjertelen. Det er ufarlig, men kan oppleves ubehagelig, være plagsomt og påvirke allmenntilstanden i hverdagen og sexlivet.

Hvordan skal pungen kjennes ut?

Testiklene skal kjennes faste, men ikke helt harde. Kjenn etter om du kan finne kuler eller ujevnheter foran eller på sidene av testikkelen. En slik kul kan være på størrelse med en ert eller et riskorn.

Er Pungbrokk farlig?

Brokktilstander i pungen er vanligvis ikke farlige tilstander, som først og fremst trenger behandling dersom de gir deg plager eller ubehag. Ved nyoppstått hevelse i pungen er det derimot alltid viktig å utelukke testikkelkreft.

Kan testiklene forsvinne?

Hva så med testikler som «forsvinner» ut av pungen og tar turen opp i buken, også kalt «Jo-jo-testikkel»? Et fenomen som kan oppleves som både smertefullt og ubehagelig. Er det svært plagsomt, kan problemet enkelt og greit rettes opp ved hjelp av et lite kirurgisk inngrep.

Hvordan sjekke ballene for kreft?

En følbar kul i testikkelen Testikkelkreft oppstår vanligvis som en smertefri, ensidig kul på testikkelen som pasienten oftest oppdager selv. En av fem med testikkelkreft har smerter i pungen som første symptom. Testikkelen øker eller avtar i størrelse Kjenn jevnlig på testiklene.

Hva er vannbrokk?

Væskeansamling i testikkelen (hydrocele testis eller vannbrokk) er en tilstand med væskeansamling rundt testikkelstrengen og selve testikkelen, altså i pungen. Tilstanden er ufarlig, men kan bli plagsom på grunn av trykk og tyngdefølelse i pungen.

Hva er inni ballene?

Pungen er en sekkformet, pigmentert hudfold under penis med et flettverk av rikelig glatt muskulatur og elastiske fibre (tunica dartos). Den rommer testiklene, bitestiklene og tilhørende bindevev fra bukveggen.

Kan bitestikkelbetennelse gå over av seg selv?

Hvordan behandles betennelse i bitestiklene? Behandlingen er sengeleie og antibiotika. Tross dette kan infeksjonen og de vanskelige symptomene holde seg i 8-10 dager før det langsomt går tilbake. Temperaturen normaliseres, smertene forsvinner og hevelsen faller ganske langsomt.

Hvor farlig er testikkelkreft?

Testikkelkreft er en ondartet svulst i testikkelen. Forekomsten i Norge er blant de høyeste i verden. Totalt sett oppnår nå minst 95 prosent av alle norske pasienter med testikkelkreft varig helbredelse og normale leveutsikter.