Hvorfor har jeg vondt i høyre testikkel?

Hvorfor gjør testiklene vondt?

Smertene kan skyldes flere ting som betennelse i prostata, bitestikler eller testikler. Det kan også være muskulære smerter og spenninger i bekkenbunnen og lysker, eller i nedre del korsryggen. En sjelden gang kan det være alvorlig sykdom som prostatakreft eller blærekreft som ligger bak.

Er det normalt å ha vondt i testiklene?

Smerter i pungen er forholdsvis vanlig og kan skyldes både uskyldige plager og tilstander som krever behandling.

Hvordan føles testikkelkreft?

Testikkelkreft. De fleste med testikkelkreft vil kjenne en hard kul i testikkelen, eventuelt kjenne at hele testikkelen hovner opp eller blir hard. Kan også oppstå symptomer andre steder i kroppen, for eksempel ryggsmerter eller smerter i brystvortene. Viktig at det oppdages tidlig for å unngå spredning.

Hvorfor har jeg vondt i den ene ballesteinen?

Kjenn etter om du kan finne kuler eller ujevnheter foran eller på sidene av testikkelen. En slik kul kan være på størrelse med en ert eller et riskorn. Smerter, ubehag, hevelser, kuler eller andre endringer i farge og størrelse på testiklene, bør føre til rask kontakt med lege.

Har litt vondt i ballene?

Når du bør oppsøke legehjelp

Hvis du har vondt bak pungen, bør du oppsøke lege hvis du mistenker at du har fått prostatitt, som er en betennelse i prostatakjertelen. Det er ufarlig, men kan oppleves ubehagelig, være plagsomt og påvirke allmenntilstanden i hverdagen og sexlivet.

Hva er Pungbrokk?

Et pungbrokk er en undergruppe av lyskebrokk, og beskriver en tilstand hvor lyskebrokket (hos menn) har beveget seg fra lysken og helt ned i pungen. Brokket følger da den samme passasjen som testiklene fulgte i fosterlivet, fra bukhulen og ned i pungen – den såkalte lyskekanalen.

Hva er Varicocele?

Hva er varikocele? Årebrokk eller varikocele er åreknuter i et veneplexus i pungen og/eller utvidelse av en større vene som går ut fra pungen. Venene er de blodårene som fører blod tilbake til hjertet (pulsårene leder blodet ut fra hjertet). Årebrokk er en velkjent årsak til nedsatt testikkelfunksjon.

Hvordan få strammere pung?

Dersom man plages av at pungen oppleves for stor eller at den henger for langt ned, kan dette korrigeres ved såkalt pungløft eller pungreduksjon. Kirurgen fjerner da noe hud fra pungen som så løftes til en høyere posisjon enn opprinnelig.

Hvordan sjekke ballene for kreft?

En følbar kul i testikkelen Testikkelkreft oppstår vanligvis som en smertefri, ensidig kul på testikkelen som pasienten oftest oppdager selv. En av fem med testikkelkreft har smerter i pungen som første symptom. Testikkelen øker eller avtar i størrelse Kjenn jevnlig på testiklene.

Skal testiklene være like store?

Testiklene er nærmest eggformede, 4–5 centimeter lange og veier hver 15–25 gram hos voksne, fertile menn. Størrelsen avtar deretter noe med alderen.

Hvor farlig er testikkelkreft?

Testikkelkreft er en ondartet svulst i testikkelen. Forekomsten i Norge er blant de høyeste i verden. Totalt sett oppnår nå minst 95 prosent av alle norske pasienter med testikkelkreft varig helbredelse og normale leveutsikter.