Hvorfor har jeg vondt i hodebunnen?

Kan ringorm gå over av seg selv?

Ringorm på hud forsvinner sjeldent av seg selv, og bør derfor behandles. Hvis du aldri har hatt ringorm før eller du er usikker på hva utslettet kommer av, anbefales det at du tar kontakt med lege først. Barn som er plaget bør alltid få stilt sikker diagnose av lege før behandling.

Hvordan ser utslettet ut ved ringorm?

Ringorm på kroppen starter vanligvis som et kløende, rødt, skjellete utslett på huden. Utslettet er ringformet, og i midten av ringen ser huden ofte mer normal ut. Du kan få en eller flere ringormer. Noen ganger overlapper de hverandre og danner et mønster som ligner kronbladene i en blomst.

Hva er follikulitt?

Hvert enkelt hår på kroppen vokser i en egen hårsekk, follikel. Follikulitt betyr at det er en bakterieinfeksjon i en eller flere slike hårsekker. Slike infeksjoner kan være overflatiske eller dype. Overflatiske betennelser gir ubetydelige plager.

Hvordan vet man om man har tørr eller fet hodebunn?

Ved tørr hodebunn løsner det oftere døde hudceller fra det ytterste hudlaget enn normalt. Dette feiltolkes ofte som flass. Forskjellen på flass og tørr hodebunn er at flakene ved tørr hodebunn er mye mindre enn flakene som oppstår ved flass, og de drysser lettere ned på skuldrene.

Hva betyr de forskjellige hodepinene?

Kjente faktorer som stress, lite søvn, lite mat eller for mye alkohol kan utløse hodepine, og den vanligste formen for hodepine er spenningshodepine. Denne typen hodepine er episodisk eller kronisk. Hodepinen setter inn i forbindelse med stress. Du kan forebygge og lindre smertene selv.

Hvorfor gjør det vondt i håret?

Selv om hårstrået er dødt, er det et nervesystem i hodebunnen, så nervene som dras i blir ømme, sier hun. Hårets naturlige vokseretning er jo nedover, så når du fester det i motsatt vei, altså opp i en oppsats, påvirkes nervesystemet og blir ømt.

Hva hjelper når man har vondt i hodet?

Litt ekstra hvile og et kaldt omslag på pannen hjelper ofte. Søvn er som regel god hjelp for mange. Hvis disse tiltakene ikke hjelper kan du forsøke å bruke reseptfrie smertestillende (se neste del). Varmebehandling kan noen ganger være til hjelp hvis hodepinen skyldes stiv nakke.

Kan man bli syk av ringorm?

Ringorm kan gi infeksjoner forskjellige steder på kroppen, og de ulike lokasjonene gir navn til de ulike typene soppinfeksjoner: Tinea corporis er ringorm på kroppen. Denne infeksjonen gir ringformete hudlesjoner hvor som helst på kroppen. Denne typen ringorm kan forekomme i alle aldre, men forekommer oftest hos barn.

Hvor på kroppen får man ringorm?

Ringormkroppen kan finnes på armene, bena, kroppen og ansiktet. Navnet ringorm henspeiler på utslettets utseende og har ingenting med orm å gjøre. Ringorm er en ufarlig tilstand, og behandlingen består i lokalbehandling med soppdrepende krem.

Hvordan smittes ringorm?

Ringorm overføres ved direkte kontaktsmitte fra infiserte personer eller dyr. Artene som kan smitte fra dyr til mennesker finnes hovedsakelig hos hund, katt og gnagere, men påvises fra tid til annen også hos storfe. Indirekte kontaktsmitte forekommer også gjennom gjenstander, for eksempel hårbørste, kammer og puter.

Blir ikke kvitt ringorm?

Noen av disse kremene markedsføres for fotsopp, men kan også brukes mot ringorm på kroppen. Ikke alle kremer er beregnet på barn, så spør gjerne en ansatt på apoteket om råd. Dersom reseptfrie kremer ikke har effekt, kan legen skrive ut sterkere kremer. De fleste opplever bedring etter å ha brukt soppdrepende kremer.