Hvorfor har jeg vondt i beina?

Når kan man få voksesmerter?

Voksesmerter, vokseverk, er en vanlig tilstand hos barn i alderen 3 til 12 år. Årsaken er ukjent og tilstanden er ikke en forløper til annen underliggende sykdom. Verkingen kommer og går, den er lokalisert til lår og legger, opptrer om kvelden og natten og varer i ca. en halv times tid.

Kan man få feber av voksesmerter?

Søk hjelp om barnet har:

Smertene kjennes også i armer og hender. Smerter hver natt, eller smertene fortsetter utover dagen. Hovne ledd. Langvarig feber.

Når slutter man å ha voksesmerter?

Voksesmerter er en forbigående tilstand hos barn under 12 år. Episoder med smerter kommer og går med en total varighet som vanligvis er under ett år. Det kan gå dager, uker og innimellom måneder mellom smerte episodene.

Kan man ha voksesmerter uten å vokse?

Voksesmerter den vanligste årsak til smerter i bena hos barn, men på tross av navnet ser det ikke ut til at det har sammenheng med barnets vekstspurt, som gjerne inntreffer i 12 til 15 års alderen. Smertene påvirker heller ikke barnets vekst.

Hva kan man gjøre når man har vondt i beina?

Smertene er ikke farlige!

Mange tror man skal stoppe når smertene kommer, men for å bedre blodsirkulasjonen er det viktig å trosse smertene og presse litt på. Det enkleste du kan gjøre er å gå tur, helst i motbakke. Ta en pause når smertene blir uholdbare. Normalt forsvinner smertene raskt når du stopper opp.

Hva hjelper mot vonde legger?

Den enkleste måten å lindre kramper på er å reise seg og sette all vekt på foten i noen minutter. Det kan også hjelpe å gni muskelen. Reseptfrie legemidler som for eksempel paracetamol eller ibuprofen har for ofte for lang virkningstid til at de hjelper mot krampene.

Hva hjelper mot vonde bein?

Behandling av urolige bein
  1. Det hjelper å bevege på seg når plagene kommer.
  2. Massasje og tøyninger gir lindring for mange.
  3. Mosjon kan være nyttig, men unngå kraftig fysisk aktivitet de siste timene før sengetid.
  4. Varmeposer og ispakninger kan forsøkes. …
  5. Unngå koffeinholdige drikker i god tid før sengetid.

Har alle voksesmerter?

Offisielt opplever 15-20 prosent av alle barn voksesmerter. Antagelig er det flere, men ikke alle er med i statistikkene. Smertene i beina er så vanlige at mange ikke bryr legen. Livet er lidelse.

Kan babyer ha voksesmerter?

Det vanligste er smerter foran i leggene og er intens og rimelig kortvarig (sjelden mer enn en time). Eventuelt kan smerten sitte foran i lårene. Verken involverer ikke leddene og fører ikke til problemer med å bevege seg. Tilstanden opptrer ofte på kvelden, og noen ganger på natten.

Kan man få voksesmerter i armen?

Voksesmerter er trolig den aller vanligste årsaken til smerter i bena hos barn, og gutter rammes hyppigere enn jenter. Voksesmerter er et begrep som brukes om tilbakevendende, selvbegrensende smerter i ben og/eller armer hos barn. Det er en vanlig tilstand og cirka 20 prosent av alle barn vil oppleve dette.

Hva er osteomyelitt?

Beininfeksjon (osteomyelitt) er oftest bakterieinfeksjon i skjelettet. Oppdages tilstanden tidlig er antibiotikabehandling ofte nok, men noen vil trenge operasjon. Hva er en beininfeksjon (osteomyelitt)? Infeksjoner er vanlige, og vi får dem alle fra tid til annen, oftest i luftveiene.