Hvorfor gå på kreatin?

Er kreatin nødvendig?

Det er bra at du er skeptisk til å bruke kreatin. Det er ikke nødvendig å bruke slike tilskudd for å bygge muskler. Det som avgjør om du får mer muskler på kroppen er hvor mye og hvor hardt du trener, og om du får i deg nok mat.

Er der bivirkninger ved kreatin?

Det betyr ikke at kreatin er uten bivirkninger, men det innebærer at bivirkningene som kan oppstå er å betrakte som ufarlige. De vanligst forekommende bivirkningene er knyttet til kreatinets innvirkning på væskelagring. Først og fremst vektoppgang, men også magesmerter og hodepine.

Hva er det beste kreatinet?

MyRevoulution Kreatin Monohydrat

Kreatin Monohydrat er det best dokumenterte prestasjonsfremmende kosttilskuddet på markedet i dag. Forskning har vist at Kreatin Monohydrat kan øke styrke, eksplosivitet, kraftutvikling, muskelmasse og hjernefunksjonen.

Er kreatin farlig for nyrene?

Når vi går tilbake til spørsmålet om kreatin er trygt for nyrene, finnes det minst 12 studier som tar for seg dette aspektet. Alle konkluderer med at dette kosttilskuddet ikke har noen negative effekter på nyrene til friske voksne.

Hvorfor ikke bruke kreatin?

Kreatin kan hjelpe til med å øke muskelveksten hos enkelte. Det fungerer ikke hos alle, og det vil være avhengig av hvordan du trener. Rundt 30 % av de som bruker kreatin har ingen effekt av kreatin. Da er det bortkastede penger.

Kan du gå opp i vekt av kreatin?

Ulempen med kreatin, er at du samtidig går opp i vekt når du starter å bruke tilskuddet. Om lag et kilo i gjennomsnitt, men i øvelser hvor kroppsvekt er viktig må dette kompenseres med økt muskelmasse. Årsaken til vektoppgang er økt binding av vann i musklene.

Hva skjer når du slutter å ta kreatin?

Det vil derfor ikke være helseskadelig for deg å slutte med det, da du har muligheten til å få i deg nok gjennom kostholdet. Kreatin binder en god del vann, og enkelte kan derfor oppleve å se fyldigere ut – samtidig som at de går opp i vekt.

Kan man få kreft av kreatin?

(VG NETT) Franske eksperter advarer nå om at kosttilskuddet kreatin kan føre til kreft. Kreatin er mye brukt blant idrettsutøvere og blir kalt det lovlige dopet. Stoffet er populært fordi det øker musklene uten å gi ubehagelige bi-effekter.

Er kreatin bra for ungdommer?

Kreatin anbefales ikke for personer under 18 år, men hovedårsaken til dette er ikke at produktet har andre bivirkninger for unge mennesker.

Blir man dehydrert av kreatin?

Kreatin binder vann i kroppen, og man kan bli dehydrert samt at man raskt kan se større/tykkere ut nettopp på grunn av dette, og det er da ikke grunnet muskelvekst.

Hvor lenge skal man ta kreatin?

Det anbefales å bruke kreatin i 4 til 6 uker av gangen. Deretter bør du ta en pause som varer på mellom 2 og 4 uker. Det skyldes at det er grenser for hvor mye kreatin kroppen kan dra nytte av.