Hvorfor får man Helicobacter pylori?

Hva kan man gjøre for å bli kvitt Helicobacter?

Bakterien heter Helicobacter pylori. Ved å kombinere to antibiotika og en medisin som senker syrenivået i magesekken, kan du bli kvitt denne bakterien for alltid – du vil aldri få magesår igjen! For å oppnå dette er det viktig at du tar medisinene nøyaktig som legen har foreskrevet.

Hvordan merker man at man har magesår?

Ofte har man en bitende eller brennende fornemmelse mellom navlen og brystbenet fra én til tre timer etter et måltid. Noen ganger kan smertene også komme under og like etter måltidet. Smertene kan føles som forstoppelse, halsbrann eller sult. Man kan vekkes av smertene om natten.

Hva bør man unngå å spise når man har magesår?

Ved magesår må du som regel være forsiktig med sterkt krydret mat, røkt mat, svært fet mat, kaffe og sure drikker i lang tid. Noen må unngå slike matvarer hele livet. Røyking øker risikoen for nye sår. Alle som har magesårunngå å bruke medisiner som er klassifisert som NSAIDs, både reseptfrie og reseptbelagte.

Hvilken sykdommer er Helicobacter pylori kjent for å forårsake?

Helicobacter pylori er en bakterie som lever på slimhinnene i magesekken og øvre del av tynntarmen. Der kan den forårsake magesår og gastritt (magekatarr) og spiller også muligens en rolle i forbindelse med magekreft. Oppdagelsen av bakterieinfeksjon som årsak til magesår har revolusjonert behandlingen av dette.

Har fått påvist Helicobacter pylori?

Når man har fått påvist Hp-bakterien i magesekken, anbefales det oftest å fjerne den. Spesielt hos de som har fått magesår, som vil få helbredet magesårsykdommen helt dersom Hp fjernes. Helicobacter pylori er en meget motstandsdyktig bakterie. Det er svært vanskelig å fjerne bakterien fra slimhinnen i magen.

Hva er den vanligste årsaken til magesår?

Oppsummering. Magesår oppstår når slimhinnen i magesekken (ulcus ventriculi) eller tolvfingertarmen (ulcus duodeni) skades og syren i magesekken kommer i kontakt med dypere vev. De to vanligste årsakene til magesår er bakterien Helicobacter pylori (Hp) og legemiddelbivirkninger.

Hva kan man spise når man har magekatarr?

Magekatarr eller gastritt er plagsomt og noen kan utvikle magesår. Tilstanden er ofte lett å behandle med regulert levesett og syreblokkere som du får reseptfritt på apoteket (Zantac/ Tagamet/Pepcid eller lignende). På resept kan du få noe vi kaller syrepumpehemmere som kan være meget effektive.

Hva er Duodenitt?

Duodenitt er betennelse i tolvfingertarmen. Betennelsen kan skyldes en infeksjon med magesårbakterien, Helicobacter pylori, bruk av irriterende legemidler, som acetylsalisylsyre, eller andre irriterende stoffer.

Hvorfor får man betennelse i spiserøret?

Årsaker. Tilstanden skyldes oftest irritasjon av magesyre som kommer opp i spiserøret. Vanligvis beskyttes spiserøret av lukkemekanismen i nedre ende, men dersom denne lukningen er defekt, kommer surt mageinnhold opp i spiserøret, og det er ikke spiserørsslimhinnen beregnet på å tåle.

Hvor mange har Helicobacter?

Den følger mennesket under alle himmelstrøk, uansett livsstil og etnisk bakgrunn. Ubehandlet følger den sannsynligvis en bærer livet ut (observasjonstiden er mindre enn 20 år). Det er beregnet at minst halvparten av jordens befolkning er bærere av bakterien, og langt de fleste er uten symptomer.

Kan magesår gå over av seg selv?

Sykdomsforløp ved magesår

Ubehandlede magesår kan gå over av seg selv, men disse har en tendens til å være tilbakevendende. Det kan også gi forsnevringer i den nederste delen av magen eller tolvfingertarmen, samt føre til blødninger om såret ligger over et blodkar.