Hvorfor bruke Brokkbelte?

Når bør brokk opereres?

Et ukomplisert brokk gir som regel lite smerter og kan lett trykkes inn. Dersom brokket setter seg fast (blir innklemt) gir det tildels kraftige smerter, og du kan oppleve symptomer som kvalme og oppkast. I slike tilfeller er det nødvendig å operere, og du bør snarest ta kontakt med lege for å bli innlagt på sykehus.

Hvor lang sykemelding etter Lyskebrokkoperasjon?

Etter inngrep med kikkehullskirurgi anbefales sykmelding (egenmelding) i 2-7 dager dersom inngrepet var ukomplisert. Etter åpen operasjon kan det være behov for sykmelding opptil 10 dager dersom arbeidet er lett, opptil 4-6 uker for personer med tungt kroppsarbeid. Behovet for sykmelding vurderes individuelt.

Hva er Gilmores Groin?

Selv om tilstanden betegnes som idrettsbrokk, så er det egentlig ikke noe brokk, men en skade på muskulaturen og bindevevet der dette fester seg på beinet i lysken. På engelsk har tilstanden fått navnet «Gilmore’s groin» etter kirurgen Jerry Gilmore som først beskrev syndromet i 1980.

Når kan man løfte etter brokkoperasjon?

Etter operasjonen skal du unngå tunge løft i ca. 4-6 uker. Det anbefales at du starter med lett fysisk aktivitet så snart som mulig etter operasjonen.

Hva er Pungbrokk?

Et pungbrokk er en undergruppe av lyskebrokk, og beskriver en tilstand hvor lyskebrokket (hos menn) har beveget seg fra lysken og helt ned i pungen. Brokket følger da den samme passasjen som testiklene fulgte i fosterlivet, fra bukhulen og ned i pungen – den såkalte lyskekanalen.

Er brokk i magen farlig?

Oftest inneholder et slikt brokk fett fra bukhulen og det er da ikke nødvendigvis farlig. Men dersom man får mye smerter i magen, stopp i tarmfunksjonen eller påfallende farge på huden, kan det være inneklemt tarm i brokket. Da kreves det som regel akuttinnleggelse på sykehus og evt. akutt operasjon av brokket.

Hva gjør man med brokk?

Dersom tarmslyngene blir klemt i brokket, og de ikke lar seg dytte på plass i magen, kalles dette «inneklemt brokk«. Tilstanden gir kraftige smerter og ømhet. Dette krever innleggelse i sykehus for eventuelt å dytte brokket inn under narkose, eller for akutt operasjon.

Hva er Bukveggsbrokk?

Lyskebrokk og bukveggsbrokk oppstår på grunn av en feil eller svakhet i bukveggen. Det dannes en brokksekk av bukhinnen som kan inneholde vev eller organer fra bukhulen. Et ukomplisert brokk gir som regel lite smerter og kan lett trykkes inn.

Hva er Stomibrokk?

Hva er et brokk i stomiområdet? Et brokk i stomiområdet oppstår på grunn av en svakhet i bukveggen som gir en utposing av et organ eller en del av et organ (vanligvis tarmen). Svakheten er årsaken til at brokk i stomiområdet oppstår som en utbuling rundt stomien.

Hvordan bli kvitt brokk?

En operasjon er eneste behandlingsalternativ for brokk som gir plager. Hvor mye dette haster, varierer. Hvis det ikke er fare for strangulasjon, kan legene anbefale at du avventer operasjonen. Hvis du har plager i ventetiden før operasjon er det noen som kjøper seg brokkbind hos bandasjist.

Hva er tunge løft etter operasjon?

Sykmeldingingens lengde varierer mye med type arbeide. Personer med lett kontorarbeide kan begynne å arbeide etter 3-4 uker, mens kroppsarbeidere som skal løfte tungt må være sykmeldt opp mot 6 måneder. Tunge løft over 5-6 kg og samleie bør unngås den første tiden.