Hvorfor blør man på Cerazette?

Har man eggløsning når man går på Cerazette?

Cerazette hindrer med stor sikkerhet eggløsningen dersom den tas regelmessig, og har derfor samme beskyttelse mot graviditet som p-piller. Les RELIS artikkel «Kan p-piller hindre implantasjon av befruktet egg» her.

Hvor sikkert er Cerazette?

Sikkerhet. Ved korrekt bruk vil Conludag gi en Pearl index på 0,3-4, som er høyere enn for p-pillen. Cerazette og desogestrel beskytter noe mer mot graviditet, og like mye som p-pillen (kombinasjonspillen) med en pearl indeks på 0,2-3. Dette forutsetter også at man tar pillen etter anvisning.

Er Vinelle det samme som Cerazette?

I Norge finnes merkene Cerazette, Desogestrel Orifarm, Vinelle og Desirett. Disse er synonympreparater med identisk hormoninnhold og inneholder gestagenet desogestrel.

Er Cerazette en minipille?

Cerazette er en minipille, og inneholder kun gestagen. Den egner seg hvis man på grunn av migrene eller tendens til blodpropp eller hjerte/kar-sykdom i familien ikke kan bruke vanlige p-piller. Minipiller generelt har mindre risiko for alvorlige bivirkninger.

Kan man legge på seg av Cerazette?

Preparatomtalen til Cerazette(R) oppgir vektøkning som en vanlig bivirkning (5). Det er kjent at østrogener kan øke subkutane fettdepoter, Cerazette innholder imidlertid kun en gestagenkomponent. Denne kan øke apetitten, men selv for kombinerte østrogen/gestagen-preparater sees en stor vektøkning relativt sjelden (2).

Kan man miste mensen av Cerazette?

Endrede blødninger

De fleste blir helt uten blødninger. Noen fortsetter å ha regelmessige blødninger, men oftest mye mindre enn ved en vanlig mens. Andre får uregelmessige blødninger som kommer og går. Ofte kan det gi mer uregelmessig blødning om man ikke tar pillen på cirka samme tidspunkt hver dag.

Hva skjer med kroppen når man slutter på Cerazette?

Du kan slutte å ta Cerazette når du vil. Fra den dagen du slutter er du ikke lenger beskyttet mot graviditet. Spør lege eller apotek dersom du har noen spørsmål om bruken av dette legemidlet.

Har man eggløsning når man går på minipiller?

Mange forveksler minipiller med gestagen p-piller. De er veldig like, men minipiller har litt lavere sikkerhet og vil ikke hindre eggløsning slik gestagen p-pillen gjør. I tillegg må en være veldig nøye med å ta pillen til samme tid hver dag. Minipiller gir ofte endret blødningsmønster.

Hvor lang tid tar det å bli gravid etter minipille?

Det betyr også at du faktisk kan bli gravid mer eller mindre umiddelbart etter at du har stoppet p-pillen – og noen gjør det. For ca. halvparten av kvinnene vil det ta ca. 3 måneder for å bli gravid etter å ha stoppet p -piller, og for det meste vil de bli gravid innen 12 måneder.

Hva skjer når man slutter på minipille?

Slutte med minipiller

Bruk av minipiller gir ikke nedsatt evne til å få barn, uansett hvor lenge du bruker dem. Du kan slutte på pillene når som helst, og du vil ikke lenger være beskyttet mot graviditet fra neste dag.

Kan man få blodpropp av Cerazette?

– Dersom kvinnen ønsker en pille, er minipillen Cerazette et godt alternativ for mange. Denne inneholder bare progestogen og gir ikke økt risiko for blodpropp. Ulempen er at minipiller oftere gir uregelmessige blødninger enn p-piller med østrogen.