Hvordan være lykkelig: 25 vaner for å hjelpe deg med å leve et lykkeligere liv

Del på Pinterest

Ja det er mulig

Lykke ser annerledes ut for alle. For deg, kanskje det er i fred med hvem du er. Eller ha et sikkert nettverk av venner som aksepterer deg betingelsesløst. Eller friheten til å forfølge dine dypeste drømmer.

Uavhengig av din versjon av sann lykke, lever en lykkeligere og fornøyd liv til hånden. Noen endringer i dine vanlige vaner kan hjelpe deg med å komme dit.

Habits teller. Hvis du noen gang har prøvd å bryte en dårlig vane, vet du også bra hvor forroet de er.

Vel, selv gode vaner er dypt forankret. Hvorfor ikke arbeide for å gjøre positive vaner en del av rutinen din?

Her er en titt på noen daglige, månedlige og årlige vaner for å hjelpe deg med å starte søket ditt. Husk bare at versjonen av alles lykke er litt annerledes, så vel som deres vei for å nå den.

Hvis noen av disse vanene skaper ytterligere stress eller bare ikke tilpass til din livsstil, abandonion. Med en PO & # 8216; av tid og praksis, vil du forstå hva som fungerer og hva som ikke fungerer for deg.

Daglige vaner

1. Smil

Har en tendens til å smile når du er glad. Men i virkeligheten er det en dobbel måte.

Vi smiler fordi vi er glade og smiler, får hjernen til å frigjøre dopamin, noe som gjør oss lykkeligere.

Dette betyr ikke at du må gå rundt med et falskt smil som skrives ut på ansiktet hele tiden. Men neste gang du føler deg ned, lag et smil og se hva som skjer. Eller prøv å starte hver morgen smilende på deg selv i speilet.

2. Trening

L’Øvelse er ikke bare for kroppen din. L’Regelmessig trening kan bidra til å redusere stress, følelser av angst og symptomer på depresjon, samtidig som det øker L’selvtillit og lykke.

Også til liten mengde av fysisk aktivitet kan gjøre en forskjell. Du trenger ikke å trene for en triathlon eller klatre på en klippe, med mindre dette ikke gjør deg glad, åpenbart.

Trikset er ikke overdrive. Hvis du plutselig kaster deg i en anstrengende rutine, vil du sannsynligvis ende opp med å bli frustrert (og sår).

Vurder disse øvelsene for å starte:

 • Ta en tur rundt # 8217; isolert hver kveld etter middagen.
 • Abonner på et kurs for nybegynnere av yoga eller tai chi.
 • Start dagen med 5 minutter med strekking. Her er en rekke øvelser å starte.

Minner deg selv alle de morsomme aktivitetene du en gang har likt, men at de har falt i glemt. Eller aktiviteter som du alltid ønsket å prøve, som golf, bowling eller dans.

3. Sover mye

Uansett hvor moderne samfunn orienterer for mindre søvn, vet vi at tilstrekkelig søvn er veldig viktig til god helse, til hjernens funksjon og følelsesmessig velvære.

De fleste voksne trenger ca 7 eller 8 timers søvn hver kveld. Hvis du finner deg selv, kjemper ønsket om å lage en lur om dagen eller bare føle at du er i tåke, kan kroppen din fortelle deg at du trenger mer hvile.

Her er noen forslag til å hjelpe deg med å bygge en bedre søvnrutine:

 • Notater hvor mange timer med søvn du sover hver kveld og hvor mye du føler deg hvile. Etter en uke bør du ha en # 8217; bedre ide om hvordan du er.
 • Gå til sengs og våknet på samme tid hver dag, inkludert helger.
 • Reservert l’nå før du går i seng som et rolig øyeblikk. Ta et bad, les eller gjør noe avslappende. Unngå å spise og drikke for mye.
 • Hold soverommet ditt mørkt, friskt og stille.
 • Invester i en god seng.
 • Hvis du må ta en lur, prøv å begrense den til 20 minutter.

Hvis du stadig har problemer med å sove, snakk med legen din. Du kan ha en søvnforstyrrelse som krever behandling.

4. Spis å tenke på stemningen

Du vet allerede at mat valg har innvirkning på din generelle fysiske helse. Men noen matvarer kan også påvirke staten D & # 8217;.

For eksempel:

 • Karbohydrater frigjør serotonin, et hormon av & # 8220, føles bra & # 8221;. Bare hold enkle karbohydrater & # 8211; Mat rik på sukker og stivelse & # 8211; til et minimum, fordi energien soaring er kort og du vil krasje. Komplekse karbohydrater, som grønnsaker, bønner og hele korn, er bedre.
 • Magert kjøtt, fjærfe, belgfrukter og meieriprodukter er rike på protein. Disse matvarer frigjør dopamin og norepinefrin, som øker energi og konsentrasjon.
 • Høyt bearbeidet eller stekt mat har en tendens til å få deg til å føle deg ned. Så hopp over måltider.

Begynn å gjøre et bedre matvalg hver dag.

For eksempel, utveksler en stor søt pasta til frokost med gresk yoghurt med frukt. Jeg vil fortsatt møte ditt ønske om søtsaker og proteiner vil hjelpe deg med å unngå en mid-morgen energi kollaps. Prøv å legge til en ny matbytte hver uke.

5. være takknemlig

Det enkle faktumet med å være takknemlig kan gi humøret en stor impuls, blant annet fordeler. For eksempel a Nylig studie i to deler Han oppdaget at praktiserende takknemlighet kan få en betydelig innvirkning på følelser av håp og lykke.

Start hver dag ved å gjenkjenne noe som du er takknemlig for. Du kan gjøre det mens du vasker tennene dine eller bare venter på at du skal spille den utsatte alarmen.

I løpet av dagen, prøv å holde D’øye de hyggelige ting i livet ditt. De kan være gode ting, hvordan å vite at noen elsker deg eller mottar en velfortjent kampanje.

Men de kan også være små ting, som en kollega som tilbød deg en kopp kaffe eller naboen som møtt deg. Kanskje selv varmen av solen på huden din.

Med en liten og # 8216; praksis, kan du til og med bli mer oppmerksom på alle de positive tingene rundt deg.

6. Lag et kompliment

Forskning & # 8211; Undersøkelser Utstilling som gjør handlinger av godhet kan hjelpe deg å føle deg mer fornøyd.

Å gjøre et oppriktig kompliment er en rask og enkel måte å oppmuntre en persons dag som gir et løft til din lykke.

Fange utseendet til personen og fortell henne med et smil slik at hun vet at du virkelig tror. Du kan bli overrasket over hvor mye gjør at du føler deg bra.

Hvis du vil gjøre noen et kompliment for sitt fysiske utseende, sørg for at du gjør det på en respektfull måte. Her er noen forslag til å komme i gang.

7. Pust dypt

Du er spent, skuldrene dine er spente, og du føler at du kan miste det & # 8221;. Vi vet alle den følelsen.

L’Instinct kan foreslå at du tar et langt og dypt pust for å roe.

Det viser seg at Quell’instinkt er bra
en. Sekund Harvard Helse, Dype pusteøvelser kan hjelpe
Reduserer stress.

Neste gang du føler deg stresset eller på slutten av din ånd, utfør disse trinnene:

 • Lukk øynene dine. Prøv å forestille deg et lykkelig minne eller et vakkert sted.
 • Ta et sakte og dypt pust gjennom nesen.
 • Pust ut sakte gjennom munnen eller nesen.
 • Gjenta denne prosessen flere ganger, til du begynner å føle deg rolig.
 • Hvis du har problemer med å gjøre linse og bevisst puster, kan du prøve å telle opptil 5 i hodet for hver inspirasjon og utånding.

  8. Gjenkjenne de ulykkelige øyeblikkene

  En positiv holdning er generelt en god ting, men dårlige ting skjer med alle. Det er bare en del av livet.

  Hvis du mottar en dårlig nyhet, gjør en feil, eller du føler deg bare i en funk, ikke prøv å late som å være lykkelig.

  Gjenkjenne følelsen av ulykke, la deg prøve et øyeblikk. Så, flytt oppmerksomheten til det som fikk deg til å føle deg som dette og hva du kanskje trenger å gjenopprette.

  En dyp pustetrening ville være D’hjelp? En lang spasertur ute? Vi snakker om det med noen?

  La øyeblikket passere og ta vare på deg selv. Husk at ingen er alltid glad.

  9. Dagbok

  En dagbok er en god måte å organisere dine tanker på, analysere dine følelser og lage prosjekter. Og du trenger ikke å være et litterært geni eller skrive volumer for å dra nytte av det.

  Det kan være så enkelt som å skrive noen tanker før du går i seng. Hvis du legger visse ting skriftlig, gjør du deg nervøs, du kan alltid ødelegge den når du er ferdig. Er prosessen som teller.

  Du er ikke sikker på hva du skal gjøre med alle følelsene som ende opp på siden? Vår guide for å organisere dine følelser kan hjelpe deg.

  10. Står overfor stresset foran

  Livet er fullt av stressfaktorer, og det er umulig å unngå dem alle.

  CA N’det er nødvendig. Stanford Kelly McGonigal Psykolog Han sier at stress ikke alltid er skadelig, og vi kan til og med endre vår holdning til stress. Finn ut mer om den positive siden av stress.

  For de stressfaktorene du ikke kan unngå, husk deg selv at alle er stresset: ikke C’Det er en grunn til å tro at det handler om deg. Og du er sannsynligvis sterkere enn du tror du er.

  I stedet for å forlate deg overveldende, prøv å takle den høye hode stressfaktoren. Dette kan bety å starte en ubehagelig samtale eller utføre en ekstra jobb, men først ansikt det, vil først gropen i magen begynne å krympe.

  Ukentlige vaner

  11. Declutter

  Decluttering ser ut som et flott prosjekt, men legger til side bare 20 minutter i uken kan ha stor innvirkning.

  Hva du kan gjøre på 20 minutter? Mange.

  Sett en timer på telefonen og tar 15 minutter for å ombestille et spesifikt område av et rom, for eksempel garderoben eller søppelskuffen ut av kontroll. Sett alt på ditt sted og kast eller gi noen ekstra lidelse som du ikke trenger lenger.

  Hold en boks designet for hyllene for å gjøre ting litt og unngå å skape mer lidelse).

  Bruk de resterende 5 minuttene til å ta en rask tur i ditt boareal, og legger bort vandrende objekter som ende opp på vei.

  Du kan gjøre denne sminke en gang i uken, en gang om dagen eller når du føler at rommet ditt går ut av kontroll.

  12. Se venner

  Menneskene er sosiale vesener og har intime venner kan gjøre oss lykkeligere.

  Hvem savner du? Kontakt dem. Få en avtale for å holde sammen eller bare ta en lang telefonschatt.

  I # 8217; voksen alder, det kan virke nesten umulig å få nye venner. Men dette er ikke hvor mange venner du har. Det er et spørsmål om å ha betydelige relasjoner, selv om det bare er med en eller
  to mennesker.

  Prøv å bli involvert i en lokal frivillig gruppe eller følge et kurs. Begge kan hjelpe deg med å komme i kontakt med folk som tenker på samme måte i ditt område. Og det er sannsynlig at de også leter etter venner.

  Selskapet må ikke begrenses til andre mennesker. Husdyr kan tilby lignende fordeler, andre Flere studier.

  Elsker dyr, men du kan ikke ha et kjæledyr? Vurder ideen om å frivillig i et tilfluktssted for lokale dyr for å få nye venner, både menneske og dyr.

  1. 3. Organiser din uke

  Du føler at du våkner? Prøv å sitte på slutten av hver uke og lage en grunnleggende liste for neste uke.

  Selv om du gjør n’tent på gulvet, blokkerer du tiden du kan gjøre klesvask, kan handle eller håndtere jobbprosjekter hjelpe deg med å roe deg.

  Du kan ha en fantasyplanlegger, men også et lim på datamaskinen eller et stykke papir i lommen kan gjøre jobben.

  14. La telefonen gå ut

  Koble fra. Virkelig.

  Slå av alle elektroniske enheter og legg av hodetelefonene for minst en og nå en gang i uken. Vil fortsatt være der for deg senere. Hvis du fortsatt vil ha dem, er det.

  Hvis du ikke kobler fra litt og # 8216, kan du bli overrasket over forskjellen det gjør. La tankene dine vandre gratis for en endring. Å lese. Meditere. Ta en tur og vær oppmerksom på hva som omgir deg. SII Sosialt. Eller vær alene. Å være alene.

  Det virker for skremmende? Prøv å gjøre en periode på kortere flere ganger i uken.

  15. Skriv inn naturen

  Bruke 30 minutter eller mer per uke i grønne områder kan bidra til å redusere blodtrykk og depresjon, ifølge 2016 studio.

  Ditt grønne rom kan være noe, fra parken i nabolaget, fra bakgården eller fra en hage på taket, uansett hvor du kan sette pris på naturen og # 8217, frisk luft.

  Bedre ennå, legg til en PO & # 8216; ALLE’åpen
  Tren i blandingen for en ytterligere fordel.

  16. Utforsk meditasjon

  Det er mange metoder for meditasjon å utforske. De kan innebære bevegelse, konsentrasjon, åndelighet eller en kombinasjon av alle tre.

  Meditasjon må ikke være komplisert. Det kan være så enkelt som å sitte i stillhet med dine tanker i 5 minutter. Selv de dype pusteøvelsene nevnt ovenfor kan tjene som en form for meditasjon.

  17. Vurdere terapi

  Vi er sikkert lykkeligere når vi lærer å håndtere hindringer. Når du befinner deg foran et problem, tenk på hva du har gjort noe som ligner i det siste. Det ville fungere her? COS’Mer du kan prøve?

  Hvis du føler deg som deg selv ved å treffe en murvegg, bør du vurdere å snakke med en terapeut på ukentlig basis. Det er ikke nødvendig å ha en betingelse for mental helse diagnostisert eller en overveldende krise for å se etter en terapi.

  Terapeuter er opplært for å hjelpe folk med å forbedre håndteringsfunksjonene. Også ikke C’Det er ingen forpliktelse til å fortsette en gang startet.

  Selv bare noen få økter kan hjelpe deg med å legge til noen nye perler til din følelsesmessige verktøykasse.

  Bekymret for kostnaden? Slik har du råd til terapien med ethvert budsjett.

  18. Finn et ritual av selvhjelp

  Det er lett å overse selvhjelp i en hektisk verden. Men kroppen din har dine tanker, lidenskaper og ånd gjennom denne verden, fortjener ikke en bit & # 8216; av TLC?

  Kanskje du slapper av din arbeidsuke med et langt varmt bad. Eller vedta en hudpleie rutine som gjør at du føler deg overbærende. Eller bare sett bort en natt for å ha de mest myke pyjamasene dine og se en film fra # 8217; start til slutten.

  Uansett hva det er, finn tiden for det. Sett det i din agenda hvis du har, men gjør det.

  Månedlige vaner

  19. Komme tilbake

  Hvis du finner ut at det å gjøre daglig komplimenter gir et nødvendig trykk til humøret ditt, bør du vurdere å gjøre en månedlig rutine for å gå tilbake til en bredere skala.

  Kanskje det er en hånd i en matbank den tredje helgen i hver måned, eller tilbyr deg å se vennens barn en natt i måneden.

  20. Tatt ut

  Ingen med hvem å gå ut? Vel, hvilken regel sier at du ikke kan komme seg ut alene?

  Gå til din favorittrestaurant, se en film eller gjør den turen du alltid har drømt om.

  Selv om du er en sosial sommerfugl, tilbringe litt og tid alene kan hjelpe deg med å koble deg til aktivitetene som gjør deg veldig glad.

  21. Lag en liste over tanker

  Ankomster for en avtale med 10 minutter på forhånd. Hva du gjør med den tiden? Få telefonen til å bla gjennom sosiale medier? Bekymret for den intense uken du har foran?

  Ta kontroll over tankene dine under disse korte værvinduene.

  All’Start av hver måned, lage en kort liste over gode minner eller ting som du ikke ser # 8217; nå å gjøre på et lite stykke papir eller på telefonen din.

  Når du finner deg selv venter på et passasje, kantet opp til supermarkedet eller bare med noen få minutter å drepe, bryte listen. Du kan også bruke den når du generelt føler deg nede og trenger å endre tankene dine.

  Årlige vaner

  22. Ta deg tid til å reflektere

  L’begynnelsen av et nytt år er det en god tid å stoppe og gjøre beholdningen av livet ditt. Ta deg tid til å sette deg opp med deg selv hvordan du skal gjøre med en gammel venn:

  • hvordan går det?
  • Hva har du gjort?
  • Du er lykkeligere enn du var et år siden?

  Men prøv å unngå felle for å dømme deg for vanskelig for svarene dine. Du kom til et annet år, og dette er nok.

  Hvis du tror at humøret ditt ikke har forbedret seg mye i # 8217; i fjor, ta hensyn til muligheten for å gjøre en avtale med legen din eller snakke med en terapeut. Du må kanskje gjøre med depresjon eller til og med med en underliggende fysisk tilstand som påvirker humøret ditt.

  23. Retaliser dine mål

  Folk endres, så tenk på hvor du skal og anser hvis det fortsatt er hvor du vil gå. Ikke c’det skal skamme seg i å endre spillet ditt.

  La gå noe mål du ikke trenger lenger, selv om det høres bra ut på papiret.

  24. Ta vare på kroppen din

  Du føler deg alltid, selv flere ganger i denne artikkelen, men din fysiske og mentale helse er tett sammenflettet.

  Mens de bygde vaner for å forbedre din lykke, må du sørge for at du følger rutinemessige avtaler for å ta vare på kroppen din:

  • Rådfør deg med din grunnleggende lege for en årlig medisinsk undersøkelse
  • Ta vare på eventuelle kroniske helsemessige forhold og konsultere spesialister som anbefalt
  • Gå til tannlegen din for en muntlig eksamen og følg anbefalingene
  • Sjekk visningen din

  25. La rancor gå

  Dette er ofte lettere å si enn å gjøre. Men du trenger ikke å gjøre det for den andre personen for # 8217;.

  Noen ganger, gi tilgivelse eller nedgang en vrede mer bekymrer seg selv omsorg enn medfølelse for andre.

  Ta et budsjett for dine relasjoner med andre. Nutri Resentment eller Resentment til noen? I dette tilfellet vurderer det muligheten for å kontakte dem i et forsøk på å begrave krigsøksen.

  Dette må ikke være en forsoning. Det kan bare være nødvendig å fullføre forholdet og gå videre.

  Hvis du kontakter deg, er du ikke en «8217;, prøv å uttrykke dine følelser i et brev. Du trenger ikke å sende den til dem. Selv bare fjern dine følelser fra tankene dine og legg dem i verden kan være befriende.