Hvordan være advokaten din når du har multippel sklerose

Når du snakker eller handler på vegne av dine rettigheter og ditt velvære, forsvarer du deg selv selv. Hvis du har flere sklerose (SM), gir selvforsvaret deg mulighet til å få mer kontroll over hvordan tilstanden din påvirker livet ditt.

L’Selvforsvar er viktig i alle aspekter av livet ditt. Din familie, dine venner, helsepersonell og kollegaer dine trenger å vite hvordan de kan støtte deg og hjelpe deg med å minimere L’påvirkning av din SM. Ikke vær redd for å snakke når det er nødvendig.

Hjemme

Din familie er et viktig støttettverk på turen til SM. Vær klar over den støtten du trenger, men også på måtene du fortsatt er uavhengig og i stand til. Hvis MS-symptomene skaper nye begrensninger, endrer familiens roller tilsvarende. For eksempel kan du ikke lenger kunne bære en kurv full av sengetøy opp trappen, men du kan ta oppgaven med å brette noen andre.

Påminn familiemedlemmer de usynlige kognitive problemene som kan utvikle seg med MS. Dette kan inkludere problemer med hjernefunksjoner på høyt nivå, for eksempel minne, konsentrasjon, språk eller feilsøking. Neste gang du er smuld eller ikke i stand til å konsentrere, vil familien din ikke tolke det feilaktig som mangel på omsorg. Når du er sliten, fortell ham, ikke ta det for gitt at de allerede vet. Sørg for at du kommuniserer tydelig og regelmessig.

Gjenkjenne og respektere at hver person i familien din har sin egen mekanisme for å håndtere en vanskelig situasjon. Noen kan foretrekke å fordype deg i # 8217; lære tilstanden din, mens andre foretrekker å bli distrahert fra å tenke på det. Monter din selvforsvarskommunikasjon på komfortnivået for hvert familiemedlem.

Med venner

Av & # 8216; til vennene dine, hvordan har du det?. Pass på at du forstår at avviste sosiale invitasjoner kan være et resultat av SM-symptomer og ikke mangel på interesse. Foreslå alternative aktiviteter som er enklere for deg, hvordan du møter til lunsj i stedet for å handle på kjøpesenteret. Hvis telefonsamtaler er slitsomt eller forstyrrer hvilestider, kommuniserer det elektronisk ved hjelp av tekstmeldinger, e-post eller sosiale medier.

Med legen din

Ikke vent på at legen din foreslår behandlingsmuligheter som fysioterapi: du har det samme som emnet. Hold en dagbok med spørsmål som kommer til tankene og ideene du har for å minne deg om å diskutere dem. Selv om avtalen din kanskje ikke er lang nok til en lang diskusjon om den nyeste forskningen, fortell legen din hvem du har noen spørsmål og sørg for at du har tid til å spørre dem.

Få en annen eller tredje mening hvis du ikke er fornøyd med det du ble fortalt. Hvis du ikke føler deg trygge med spesialisten du har blitt adressert, spør legen din om å sende deg noen andre. Det kan virke som om du er kritisk når du gjør det, men leger er profesjonelle fagfolk og meninger og nye referanser er en del av sin virksomhet.

På jobb

Hvis diagnosen din er ny og du jobber, har du rett til personvern, og du er ikke forpliktet til å avsløre diagnosen din.

Du har også rett til å jobbe. Hvis symptomene dine utvikler seg til det punktet hvor arbeidsresultatet ditt er berørt, har du rett til a Rimelig innkvartering som beskrevet i # 8217; amerikanere med funksjonshemmingsloven. Å snakke med kolleger i din situasjon svarer også spørsmål om endringer i din oppførsel, for eksempel tretthet, glemsomhet eller klosset. Det er sannsynlig at folk som jobber med deg, vil gjerne hjelpe deg hvordan de kan.

Lær dine rettigheter

For å forsvare dine rettigheter, må du vite hva de er. De Amerikanere med nedsatt funksjonsevne Den er designet for å beskytte folk mot diskriminering basert på funksjonshemning. Noen av dine mange rettigheter inkluderer likestilling av tilgang til arbeid, offentlige fasiliteter og tjenester, offentlig transport og kommersielle etablissementer. Depierer en PO & # 8216; av tid til å gjøre deg kjent med de tingene du har lovlig rett og dele denne informasjonen med familien din og de som forsvarer deg.

L & # 8217;

Når du har MS, er det viktig å forsvare dine behov og rettigheter. L’Selvforsvarskontoer overalt, enten du er med familie og venner, legen din eller kollegaene dine. Kommuniserer dine behov til de som kan hjelpe deg og lære dine rettigheter til å unngå diskriminering. Ikke vær redd for å forsvare deg selv og oppfordrer tilhengere til å gjøre det samme.