Hvordan vokse skjegg på kinn: strategier, problemer og myter

Del på Pinterest

Et vanlig problem når et skjegg vokser, er uregelmessig vekst på kinnene. Mange menn har tykkere hår rundt overleppen og munnen.

Hvis målet ditt er å vokse et tykt skjegg, vil du lure på om du kan gjøre for å fylle sidene hvor håret ditt kan være mer sparsomt.

Dessverre, C’Det er lite at du kan gjøre for å stimulere veksten av nye hår på ansiktet. Genetikken din er den viktigste faktoren som bestemmer hvor mye skjegget ditt vil være. Det er imidlertid måter du kan få skjegget ditt til å se mer fullt ut og maksimere ditt genetiske potensial.

I denne artikkelen vil vi undersøke vitenskapen ved foten av skjeggets vekst. Vi vil også gi en’se på de beste måtene å overvinne uregelmessige hår på kinnene.

Først av alt, hva styrer veksten av skjegget?

Din evne til å vokse ansiktshår er i stor grad bestemt av genetiske faktorer. Mange tror at hvis du har mer testosteron, blir skjegget ditt mer tykt. Men med mindre du har klinisk Lav testosteronnivå, Dine hormonelle nivåer er sannsynligvis ikke årsaken til din uregelmessige vekst.

Kroppen din bruker et enzym som kalles 5-alfa-reduktase for å konvertere testosteron i dihydrotestosteron (DHT). DHT binder seg til reseptorer på ansiktshårs follikler for å stimulere hårveksten.

Men å vokse et tykkere skjegg er imidlertid ikke så lett som å øke testosteron eller DHT nivå. Mengden vekst av skjegget ditt bestemmes av følsomheten for DHT av håret ditt. Denne følsomheten er i stor grad bestemt av din genetikk.

Counterintifically, DHT har L’motsatt effekt på hodebunnen E hemmer Veksten av nye hår.

Hva kan du gjøre for å øke veksten i skjegget, spesielt på kinnene?

C’Det er lite at du kan gjøre for å øke tykkelsen eller veksthastigheten til skjegget ditt. Imidlertid kan følgende strategier hjelpe deg med å få et skjegg fra # 8217; Fullest utseende.

  • Gjør et skjegg vokse. La skjegget vokse kan skjule poengene der ansiktshåret vokser dårlig.
  • USA Rogaine. Rogaine er det kommersielle navnet på minoxidil, en krem ​​som brukes til å gjenopprette hårtap på hodebunnen. Selv om noen insisterer på det faktum at det hjelper dem å holde et skjegg fra # 8217; Fuller utseende, den unike studere Undersøkelse av effekten på ansiktshåret ble en 3% forbedring funnet i forhold til en placebo.
  • Endre skjeggstilen. Hvis du sliter med å få et tykt skjegg vokse, kan du prøve en annen frisyre for ansiktet hennes, som Goatee eller Mustache.
  • Prøv mikronedling. Micronedling er en metode for å holde ansiktet med en serie små nåler for å øke blodstrømmen. Forskning & # 8211; Undersøkelser har oppdaget at det kan være effektivt å stimulere hårvekst for mannlig skallethet, men det er ikke klart hvis det også hjelper skjeggvekst.
  • Ta vare på helsen din. Spis et balansert kosthold, unngå å røyke, begrense alkohol og trening, har regelmessig potensial til å forbedre huden og hårhelsen.

Hvor lang tid tar det å vokse et tykt skjegg?

Veksthastigheten til skjegget ditt er i stor grad bestemt av din genetikk. Vekstraten kan variere sterkt blant mennesker.

Ingen studier ble gjennomført på den gjennomsnittlige skjeggveksten. Men anekdotisk rapporterer mange mennesker at deres skjegg vokser om ½ tommers en måned. For å vokse et kort skjegg, vil det trolig ta minst en måned.

Hva gjør det vanskelig å vokse skjegg?

For de fleste menn er genetikk den begrensende faktoren for skjeggvekst. Også følgende kan spille en rolle i # 8217; utseendet på håret ditt på ansiktet.

  • Alopecia areata. Denne autoimmune sykdommen fører til at kroppen din angriper hårsekkene og fører til et uregelmessig hårtap på hodet eller skjegget. Det er ingen kur, men det er behandlingsmuligheter, som minoxidil (Rogaine), Ditranolen (Dritho-Scalp) eller kortikosteroidbaserte kremer.
  • Klinisk lav testosteron. Klinisk lave testosteronnivåer kan hemme skjeggvekst. Hvis testosteronnivåene dine er lave, vil du sannsynligvis ha andre symptomer som irritabilitet, lavt seksuell lyst og erektil dysfunksjon.
  • Alder. De fleste menn oppdager at Beard fortsetter å bli tykkere rundt 30 år. Hvis du fortsatt er 20 eller gammel, kan du merke at skjegget ditt fortsetter å bli fyldigere med alderen.
  • Ernæringsmessige mangler. Mangel på mineral eller essensielt vitamin har potensial til å begrense veksten av perler. Ekstremt lave nivåer av protein Det kan hemme produksjonen av testosteron av kroppen og forstyrre veksten i skjegget.
  • Konkurranse. Din rase er en genetisk faktor som kan påvirke veksten i skjegget ditt. Forskning & # 8211; Undersøkelser Han oppdaget at kinesiske menn generelt har mer strålende hårvekst på kinn og nakke sammenlignet med kaukasiske menn.

Det er myter om veksten av skjegget å være klar over?

Det er mange myter på internett på hårvekst på ansiktet. Mange av denne feil informasjonen kommer fra folk som selger produkter annonsert for å gi deg et kortere skjegg.

Det store flertallet av disse produktene har ingen søk for å støtte dem. Hvis du kommer over et produkt som virker for godt til å være sant, er det en god sjanse for at det er.

Her er noen vanlige myter du kan føle.

Barbering gjør et tykkere skjegg

Du har kanskje hørt det å barbere håret, får dem til å regrow mer tykk. Men barbering skjegget ja ingen effekt på veksten av skjegget.

Når du sprer skjegget ditt, slår du hårtipsene dine, noe som kan gjøre dem mer tydelige fordi de er mer grove. Håret vokser fra en rot under huden og kutte hår ender påvirker ikke deres vekst.

Mer testosteron fører til et kortere skjegg

Testosteron er det viktigste hormonet & # 8220; mannlig & # 8221;. Ekstremt lave testosteronnivåer kan hemme skjeggvekst, Ifølge et studio in vitro. Men med mindre testosteronnivåene er klinisk lave, påvirker de sannsynligvis ikke veksten av skjegget.

Det er mer sannsynlig at følsomheten til hårsekkene på DHT påvirker veksten av ansiktshår.

Skjeggoljer kan gjøre skjegget ditt mer tykt

Mange tror feilaktig at skjeggoljen kan gjøre skjegget mer tykt. Barbering oljer endrer ikke hårvekst. Beardoljene er designet for å fukte hår og hud under skjegget for å hjelpe deg med å unngå tørrhet. Imidlertid kan et skinnende hår på skjegget få det til å se mer tykk ut.

Kosttilskudd øker skjeggveksten

Mange kosttilskuddsselskaper markedsfører sine produkter spesielt for skjeggvekst. Det er mulig at mangel på vitaminer eller mineraler kan hemme hårvekst.

Men ikke C & # 8217, det er ikke noe spesielt i kosttilskudd for skjeggvekst. Hvis du følger et sunt og balansert kosthold, bør du allerede ta et fullt spekter av mikronæringsstoffer.

Ta bort

Veksten av ansiktshår er i stor grad bestemt av din genetikk. Det er en god sjanse for at vekstpotensialet i skjegget ditt ligner på din fars og bestefaren din.

Selv om mange menn som skjeggets utseende, ikke å være i stand til å få skjegget til å vokse, ikke i fare for å utvikle helseproblemer hvis du er sunn.

Selv om du ikke kan vokse hår til kinn, er det mange andre ansikts frisyrer du kan være i stand til å beholde, som en goatee, en bart eller lapp av’Soul.