Hvordan vite om avansert terapi for revmatoid artritt er riktig for deg

For de med revmatoid artritt (RA), ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (fans) og modifiserende antirefaktiske legemidler, er sykdommen (DMARD) ofte det første linjebehandlingsalternativet.

Fans hjelper smerte ved å redusere felles betennelse. Og mens de er i bruk i flere tiår og gir et visst nivå av komfort, gjør de ingenting for å hindre felles skade.

Fortsett å lese for å lære mer om disse stoffene med avanserte terapier du kan vurdere.

Grunnleggende RA-stoffer: Dmard, fans og steroider

Dmards representerer en viktig forandring i måten den behandles l & # 8217;. Undertrykke immunforsvaret ditt for å stoppe betennelsen og faktisk redusere ødeleggelsen av leddene til kunsten på & # 8217;.

Til tross for deres fordeler har DMARDs potensielle bivirkninger. Du bør ikke få gravid Når du tar dem fordi de kan forårsake fosterskader eller avbryte en graviditet. Dmards samhandler også med immunforsvaret ditt. Du kan være mer sannsynlig å infeksjon Når du tar dem.

Fans kan forårsake Mageproblemer, forstått sår, og øker muligheten for hemorragiske lidelser fordi de fluidiserer blod. De mindre vanlige bivirkningene inkluderer kompromittert nyrefunksjon, hjerteinfarkt og slag.

Det er kjent at steroider forårsaker Tretthet og muskelsmerter. Hvis du tar steroider i mer enn noen få uker, kan kroppen din slutte å produsere et hormon som heter Cortisol. Når steroidforutsetningen er avbrutt, kan bivirkninger oppstå på grunn av mangel på kortisol, så det er ekstremt viktig å gradvis redusere steroider (gradvis reduserer dosen).

Disse bivirkningene kan være en av grunnene til at du vurderer å endre eller øke behandlingen, selv om Schenk understreker at pasientene skal vurdere den lille risikoen for bivirkninger mot effekten av effekten av ikke-behandlede. «Ifølge kontoer tror vi at det er verdt å akseptere en liten mengde risiko i bytte for nytte for å kontrollere og lindre symptomene på denne potensielt lammende sykdommen. Unngå den modifiserende terapien Sykdommen gjør det mulig å ta overhånden, noe som fører til progressiv skade, deformitet og funksjonshemming / funksjonshemmede.

For noen mennesker er de ikke bivirkningene som fører dem til å vurdere andre behandlinger. Noen tror at standardbehandlingsprotokollen til’AR slutter å jobbe for dem. Hvis det er det som skjedde i ditt tilfelle, kan du vurdere andre behandlingsalternativer.

Biologics

Den biologiske kalles noen ganger organiske Dmards. L’ideen på basen ligner eldre behandlinger, men de er mer målrettede: Biologics forhindrer immunforsvaret ditt i å skape betennelse. Men de er bioengederized å fungere som protein i kroppen din. Denne typen medikament brukes ofte sammen med standardbehandlingsregimet. Disse nye biologiske legemidlene gir en rask og dramatisk lindring av smerte og hevelse, som kan sammenlignes med steroider, men uten å bekymre segende bivirkninger som har steroider & # 8221; sier Schenk.

Organiske stoffer tilgjengelig for behandling av & # 8217;

  • Abatacept (orencia)
  • Adalimumab (Humira)
  • Anakinra (Kineret)
  • Certizumab (Cimzia)
  • Etanercept (Enbrel)
  • Golimmab (Simponi)
  • Infliximab (Remicade)
  • Rituximab (rituxan)
  • Tocilizumab (Actemra)

Hver organisk har en individuell handling for å stoppe & # 8217;. Noen mål spesielle blodlegemer. Andre, anti-tnf biologiske samtaler, handler på et protein kalt tumor nekrose faktor. De fleste av disse legemidlene administreres ved injeksjon.

Biologene har forbedret livet til mange pasienter som lider av AR, men åpenbart er de ikke fri for dem bivirkninger. De endrer måten ditt immunsystem fungerer, slik at de kan gjøre deg mer tilbøyelig til visse infeksjoner eller til og med føre til overgangen til en annen autoimmun prosess. Du kan også prøve en’utslett eller varm og øm hud. Schenk er enig i at bivirkningene eksisterer, men støtter fortsatt avansert terapi. I min kliniske erfaring & # 8221; Risikoen for større narkotikaroksisitet er ofte mye lavere enn 8217; 1% & # 8221;.

Utholdenhet celler

Hvis den tradisjonelle behandlingen av’Ar virker ikke for deg fordi den svikter eller du er plaget av bivirkninger, kan du spørre legen din om stamcellebehandling. Stamcellebehandlinger er ikke godkjent av FDA og de er ikke dekket av forsikring. Imidlertid er de A’aktivt område av Undersøkelser.

L & # 8217;

Ta mange vanskelige medisinske valg når du har ra. Bestem hvilke behandlinger som er et personlig valg og krever en grundig utdannelse på behandlinger og bivirkninger. Hvis L’Standard tilnærming til behandling av behandling av sporadiske fans, fungerer DMARD og Steroider ikke for deg, spør legen din tilleggsbehandlinger.