Hvordan vet man at man har sensitiv hud?

Hva vil det si å ha sensitiv hud?

Sensitiv hud er en hudtilstand, og flere hudtyper kan utvikle sensitivitet. Huden er ofte lys av natur. Den er tynn og har ofte couperose (rødhet i huden). Sensitiv hud kjennes tørr, stram og øm.

Hvorfor får man oljete hud?

Fet hud har ofte overproduksjon av talg. Talg mykgjør, smører og beskytter huden. Men for mye talg gjør miljøet på huden mer tilgjengelig for kviser. En blank og glinsende hud indikerer overproduksjon av talg.

Hva er hudanalyse?

En hudanalyse er et naturlig første steg for alle våre kunder. Vi måler fuktighetsnivå, pigmentskader, poretilstopninger, akne, og sprengte blodkar. Ved hjelp av hudanalysen kartlegger vi hvilke behandlinger huden din trenger og hvilket hudprogram den vil få best effekt av.

Hvordan behandle kombinert hud?

Tenk på å rense huden med en mild rens som ikke er uttørkende. Eksfolier gjerne huden med en BHA-syre, som vil løse opp i tørre hudceller og samtidig balansere talgproduksjonen. Et lett, fuktighetsgivende serum passer også for hele ansiktet.

Hvor mange hudtyper har vi?

Det sikreste og enkleste er å ta en hudanalyse hos en hudterapeut. Men det er også mulig å finne ut av det selv. Vi har 4 ulike hudtyper: Tørr, normal, fet og kombinasjonshud.

Hvordan behandle dehydrert hud?

En tørr hud trenger produkter som er milde, fuktighetsgivende og pleiende. Har du en tørr hudtype er det derfor nødvendig med produkter som ikke bare tilfører fuktighet, men også fett. Et oljeserum for tørr hud eller et dypt pleiende serum i komibinasjon med en rik fuktighetskrem er derfor midt i blinken.

Hva er forskjellen på fet og oljete hud?

Hudtypen er en kombinasjon av normale, tørre og fete områder. Oftest er T-sonen (panne, nese og hake) fet med store porer, mens resten av huden har normal oljeproduksjon.

Hvorfor får man sensitiv hud?

Sensitiv hud antas å være på grunn av overfølsomhet i nerveendene i huden, som begynner å sende signaler av ubehag som reaksjon på ufarlig stimuli. Det er ikke kjent nøyaktig hvorfor dette skjer, men det som er kjent er at disse symptomene kan forårsakes av flere interne og eksterne faktorer.

Hvordan roe ned irritert hud?

– En krem med litt melkesyre som også pleier kan være til hjelp hvis man har en tørr flassete hud. Da vil melkesyren peele lett den overflødige, tørre huden og fuktighet vil dermed trekke bedre inn, tipser Nilsen.

Hvorfor svir ansiktsmaske?

Brennende eller sviende hud

Hvis kremen føles ubehagelig på huden skal du skynde deg å vaske den av. Den brennende følelsen skyldes ofte en ubalanse mellom hudens naturlige pH-balance og pH-verdien i kremen.

Hvordan hindre oljete hud?

Rens og fuktighetskrem hver morgen og kveld er det absolutt viktigste du gjør hvis du har fet hud. Husk at mangel på fukt kan gjøre at huden prøver å kompensere med å produsere mer talg, og urenheter og mer blankhet kan oppstå. Fuktighetskrem er derfor en viktig del av hudpleierutinen.