Hvordan unngå rehancies av atopisk dermatitt

Beskrivelse

Re-oppkjøp kan være en av de mest frustrerende delene av atopisk dermatitt (AD), også kjent som eksem.

Selv når du følger en plan for forebygging i samsvar med en god hudpleie rutine, kan en dårlig rehabilitering fortsatt få deg til å gå tilbake.

Du kan minimere frekvensen og alvorlighetsgraden av re-oppkjøpene ved å forstå hva # 8217 forverres;. Utløserne er de tingene som reagerer huden din, noe som gjør den tørr og skumret eller pruriginøs og rødt.

Utløsere kan være internt, i den forstand at de kommer fra kroppen din, eller ekstern, i den forstand at de kommer fra noe med kroppen din har vært i kontakt.

Eksterne utløsende faktorer, som allergener og irriterende stoffer, kan komme i kontakt med huden og starte en forverring. Interne utløsende faktorer, som for eksempel matallergi og stress, kan forårsake en økning i kroppen som fører til dårlig utslett.

Bli oppmerksom på de forskjellige utløsende faktorene i’annonsen er nøkkelen til å håndtere symptomer. Det kan være nyttig å merke seg de interne og eksterne forholdene på tidspunktet for rehabilitering. Best er forståelsen av årsakene til symptomene, desto lettere er det å unngå dem.

Fysiske irriterende stoffer

Når du kommer i kontakt med fysiske irriterende stoffer, kan huden din umiddelbart begynne å bekymre deg eller brenne. Din hud kan også bli rød.

Det er mange vanlige innenlandske og miljømessige irritanter som kan utløse løp av annonse, inkludert:

  • ull
  • Syntetiske fibre
  • Såper, vaskemidler, rengjøringsmidler
  • Pulver og sand
  • sigarett røyk

Du kan oppleve en forverring av # 8217; når du er i et nytt miljø med forskjellige irriterende stoffer. For eksempel, hvis du bor på et hotell som bruker et aggressivt vaskemiddel for arkene, kan du oppleve en forverring av ansiktet ditt.

Såper i offentlige bad kan også forårsake raketter for mange mennesker.

Eksponering for allergener

Pollen, dyrehår, mugg og pulvermider kan forverre symptomene på # 8217;.

Prøver å holde hjemmet ditt og arbeidsmiljøet ditt så lenge som allergener. Dette kan føre til den daglige aspirasjonen og vasken av stoffer, for eksempel tepper og ark, ofte.

Hvis du er følsom for mugg og støv, kan det hende du finner at de brukte bibliotekene, bibliotekene og vintagebutikkene utløser faktorer. Hvis du ikke kan bruke tid i et bibliotek uten å skrape huden din, må du kanskje finne et nytt sted å jobbe eller studere.

Andre fysiske faktorer

Varme, fuktighet og temperaturendringer kan utløse flammer av annonse.

Ta et bad eller en varm dusj kan være en utløsende faktor. L’Varmtvann betyr at hudoljen dekomponeres raskere og fører til tap av fuktighet. Bare en dusj i for varmt vann kan forårsake en brann for personer med.

Som en del av din daglige rutine, reintegrere huden fuktighet etter dusj eller bad ved hjelp av lotions, kremer eller salver.

Selv overoppheting når du er alle «8217; åpen eller fysisk aktiv kan forårsake en brann. Hvis du føler det overopphetet på en varm dag, finn et skyggelagt eller innendørs sted for å oppdatere deg selv.

Påfør solbeskyttelse hvis du vet at du vil forbli i solen i lang tid.

En solbrenthet vil forårsake betennelse og nesten sikkert vil det føre til en forverring av # 8217;. Hvis du overoppheter deg under treningen, ta en kort pause og drikke vann for å senke kroppstemperaturen.

Mat triggere

Selv om matallergier ikke forårsaker AD, kan utløse en rehabilitering.

Noen matvarer kan bare forårsake rehabilitering for hudkontakt. Noen av de vanligste matallergene er melk, egg, jordnøtter, hvete, soya og sjømat.

Selvfølgelig kan det være vanskelig å identifisere en «8217 nøyaktig, matallergi alene. Lag en liste over mistenkelige matvarer, og spør deretter legen din om å utføre testene. Legen kan utføre hudtester for å ekskludere mat som ikke er utløsere.

Den positive testen for et allergen på en hudtest betyr ikke nødvendigvis at du er allergisk. Det er mange falske positiver, og derfor er det viktig at legen leder en matutfordring.

I en matutfordring vil legen se deg mens du spiser en bestemt mat og prøver å utvikle eksemskilt.

Husk at matallergi eller følsomhet kan endres med alderen og # 8217; alder, så du og legen din må kanskje revurdere kostholdet ditt.

Snakk med legen din før du vurderer å eliminere hele grupper av matvarer fra kostholdet ditt. Vi anbefaler deg å motta en veiledning for å sikre at du tar næringsstoffene, men kroppen din trenger å være sunn.

Understreke

Du kan legge merke til at din til Divamp i stressperioder. Det kan skyldes faktorer av daglig stress eller til tider når du er frustrert, flau eller engstelig.

Følelser, som raseri, som forårsaker rødhet i huden, kan utløse kløe-skrapetasjen.

I løpet av stressperioder reagerer kroppen ved å øke betennelsen. For personer med hudsykdommer, kan dette bety rød og prariginøs hud.

Hvis du opplever et akutt stress, og du skjønner at du begynner å klø, prøv å ta et skritt tilbake. Før beroligende riper, prøver å holde seg rolig meditere eller bare flytte bort for en kort spasertur.

Ta bort

Når neste eksacerbasjon oppstår, bør du vurdere alle faktorene nevnt ovenfor og se om du kan finne utløsere.

Du vil kanskje også gå gjennom følgende mental sjekkliste:

  • Jeg tilbrakte tid i et nytt miljø der jeg kunne vært utsatt for nye allergener eller irriterende stoffer?
  • Forverringen fant sted under en spesiell aktivitet, for eksempel rengjøring eller fysisk trening?
  • Flammen skjedde da du ble omgjort til et bestemt plagg, som en genser eller et nytt par sokker?
  • Jeg spiste noe annet i dag?
  • Jeg ble stresset eller engstelig for en hendelse eller et bestemt forhold?

Å ha svar på disse spørsmålene vil hjelpe deg med å begrense listen over de mulige utløsere av annonsen.

Du kan også ta med disse svarene til neste avtale av legen hvis du har problemer med å identifisere dine personlige utløsere.