Hvordan trene trygt med allergisk astma

Del på Pinterest

L’Øvelse er en viktig del av en sunn livsstil.

De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) anbefaler at voksne forplikter seg i minst 150 minutter med aerob aktivitet av moderat intensitet (eller 75 minutter med kraftig trening) hver uke.

Men for noen mennesker, L’fysisk aktivitet og sport kan utløse astmasymptomer, for eksempel:

 • hoste
 • Wheezing
 • Thoracic undertrykkelse
 • pust

I sin tur gjør disse symptomene vanskelig og potensielt farlig å trene.

Ta tilstrekkelige forholdsregler og utvikle en symptomstyringsstrategi kan hjelpe deg med å nyte fordelene med øvelsen, minimere potensielt ubehag.

Her er hva du trenger å vite om # 8217; Sikker trening hvis du lider av allergisk astma.

Koblingen mellom astma og trening

L’astma påvirker mer enn 25 millioner mennesker i USA. Den vanligste typen er L’allergisk astma, som utløses eller forverres av noen allergener, inkludert:

 • Husdyr
 • pollen
 • Pulvermidd
 • Beatles

At du jobber eller bare ved å engasjere seg i daglige aktiviteter, og unngå disse vanlige allergenene kan hjelpe deg med å holde symptomene fra symptomene på # 8217; allergisk astma.

L’Trening kan også utløse symptomene på astmaen. Dette er kjent som astma indusert av # 8217; trening.

Astma og allergi grunnlag av Amerika anslår det opp til 90 prosent av folket til hvem astmaen har blitt diagnostisert med astma indusert av # 8217; trening under den fysiske aktiviteten.

Symptomer på’astma kan starte mens du trener og ofte forverres fra 5 til 10 minutter etter å ha fullført treningen.

Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, kan det være nødvendig å ta redningsinhalatoren. I noen mennesker kan symptomene løses av seg selv med halvparten av 8217; nå.

Men selv om symptomene forsvinner uten narkotika, kan folk i noen tilfeller ha en annen bølge av astmasymptomer fra 4 til 12 timer senere.

Disse avanserte fasesymptomene er vanligvis ikke alvorlige og kan løses innen en dag. Hvis symptomene er alvorlige, ikke nøl med å ta redningsmedisinen.

Hvordan å vite om den fysiske aktiviteten utløser astmaen

Hvis du tror at du har astmaen indusert av’Øvelsen, spør legen din om å ta en test for å bekrefte en diagnose og utvikle en plan for å styre symptomene dine.

Legen kan styre pusten din før, under og etter den fysiske aktiviteten for å se hvordan lungene fungerer og avgjøre om øvelsen utløser astmaen.

Hvis du er diagnostisert med astmainducet av # 8217; trening, bør du også samarbeide med legen din for å lage en fil Plan D’handling for astma. På denne måten vil du vite hva du skal gjøre i en nødsituasjon, og du vil ha en liste over narkotika på fingertuppene.

Tips for L’Trening for personer med allergisk astma

Å gjøre regelmessig fysisk aktivitet er viktig for helse, selv om du lider av allergisk astma. Her er noen forslag for å hjelpe deg med å trene og praktisere sport mer sikkert:

 • Ta medisiner før’treningsøkt. Noen stoffer Det kan tas på forhånd for å unngå symptomene på # 8217; astma indusert av # 8217; trening. Legen kan anbefale å ansette en kortsiktig beta-agonist d’handling (eller en bronkodilator) fra 10 til 15 minutter før en langvarig trening eller bronkodilator D’handling opp til en’nå før # 8217; trening. I svært sjeldne tilfeller kan legen anbefale mastician stabilisatorer.
 • Vær oppmerksom på vintermånedene. Kaldmiljøer kan forårsake symptomer på allergisk astma. Hvis du må øve alle’åpen om vinteren, Bruk en maske eller et skjerf kan hjelpe deg med å forhindre symptomer.
 • Husk også sommermånedene. Varm og fuktig miljø er en fruktbar grunn for allergener som mugg og pulvermider. Hvis du må trene ALL’åpen om sommeren, programmer om morgenen eller om kvelden, når temperaturer og fuktighetsnivåer generelt er lavere.
 • Velg innendørs aktiviteter. Unngå å trene ALLE’åpen i høyt innhold av allergener og høy forurensning, som kan øke mulighetene for å utløse den allergiske astma.
 • Øv mindre sportsutløsere. Velg Aktiviteter som oppfører seg «8220; korte perioder. Disse aktivitetene kan være mindre sannsynlig å utløse symptomer enn de som krever lange perioder med konstant aktivitet, for eksempel fotball, rase eller basketball.
 • Hold utstyret ditt innendørs. Utstyr for øvelser som sykler, hoppende tau, vekter og matter kan samle pollen eller mugg hvis du forlater alt & # 8217;. Beholder utstyret ditt alle’for å unngå en unødvendig eksponering for allergener som induserer astmaen.
 • Alltid oppvarmet og avkjølt. Gjør strekking før og etter treningen kan redusere symptomene på # 8217; astma relatert til øvelsen. Planlegg tid for en oppvarming før du starter og misligholder etter hver aktivitet.
 • Hold inhalatoren med deg. Hvis legen din har foreskrevet deg en inhalator for å hjelpe deg med å administrere astmaen indusert av # 8217; trening, sørg for at du har det til fingertuppene dine under treningen. Bruk det kan bidra til å reversere noen symptomer hvis de oppstår.

Når skal du kontakte legen din

Noen små symptomer på allergisk astma som forekommer under treningen, kan løses av seg selv. Mer alvorlige reaksjoner kan kreve medisinsk behandling. Søk etter akuttmedisinsk hjelp umiddelbart hvis de oppstår:

 • Et angrep D’astma som ikke forbedrer seg etter bruk av L’redningsinhalator
 • Mangel på rask økning pusting
 • hissing pusten som gjør pusten en utfordring
 • Brystmuskler strenger i et forsøk på å puste
 • l’manglende evne til å si mer enn noen få ord på en tid på grunn av mangel på pust

L & # 8217;

Symptomer på’astma bør ikke hindre deg i å ha en aktiv livsstil. Unngå å utløse faktorer, ta foreskrevne medisiner og velg riktig type aktivitet kan hjelpe deg med å trene trygt og forhindre symptomer.

Vær oppmerksom på hvordan kroppen din reagerer på den fysiske aktiviteten og alltid setter en plan D’handling for astma i tilfelle behov.