Hvordan tar man bort sting?

Hvor lenge skal man vente med å fjerne sting?

Hvor lang tid stingene skal sitte før de fjernes, er avhengig av type sår, hvor det er, størrelse og hvor raskt det gror. Noen ganger kan legen legge sår-tape på såret etter at stingene er fjernet. Sår-tapen vil gi ekstra støtte til såret. Denne tapen kan som regel fjernes etter tre til syv dager.

Kan man dusje etter å ha sydd?

Såret er sensitivt for skade de første 8–10 dagene. Det tilrådes derfor å unngå badekar og svømmebasseng inntil sting/agraffer er fjernet og såret er grodd. Såret behøver ikke å rengjøres rutinemessig, vanlig dusj etter 48 timer er nok. Du bør dusje uten bandasje (har du sårstrips, beholdes disse på).

Kan sting sitte for lenge?

I sår med stor spenning kan suturene sitte i 10–14 dager. Arret blir penere jo tidligere suturene fjernes. Etter suturfjerning sikres såret med teip (for eksempel Steri-Strips) i ytterligere noen dager.

Hvordan fjerne sting etter operasjon?

Sting som ikke løser seg opp fjernes vanligvis etter sju til ti dager av en lege eller sykepleier. Hvis å ikke dra eller ta på stingene da denne kan føre til infeksjon eller at såret åpner seg. Kirurgiske sår er vanligvis smertefrie med mindre de blir infisert.

Når kan man klippe sting?

Etter cirka tre uker kan du klippe av trådendene/knutene, bruk da en ren saks. Sting som løser seg opp selv er gjerne dekket med strips. De bør ligge på i minst 14 dager eller til de faller av selv. Du kan dusje uten å dekke til bandasjen når sting/strips er fjernet og såret er grodd.

Er sting farlig?

Det er viktig å være klar over at sting sjelden er et alvorlig problem. Men vedvarer smertene etter at aktiviteten er avsluttet bør lege kontaktes.

Kan jeg trene med sting?

Etter det kirurgiske inngrepet bør man unngå direkte kontakt med vann 1-3 dager. Dusjplaster kan brukes. Kraftig fysisk aktivitet bør unngås 1-2 dager, eller 3-4 uker hvis det utsetter sårflaten for kraftig strekk. Det er viktig med god hygiene i tiden etter, med håndvask og minst mulig berøring av sårområdet.

Når skal man ta ut stingene?

Suturmaterialet fjernes når såret har tilstrekkelig holdfasthet, slik at det er liten risiko for at det sprekker opp. Generelt fjernes suturer i ansiktet etter 5–7 dager, ved andre lokalisasjoner etter 7–10 dager. I sår med stor spenning kan suturene sitte i 10–14 dager. Arret blir penere jo tidligere suturene fjernes.

Hvor fort gror sting?

Generelt kan plastikkirurg Christian Busch fortelle at det vanligvis tar tre uker for et operasjonssår å gro. Ved komplikasjoner som infeksjon og blødning, eller i områder med stort strekk kan sårtilhelingen ta enda lengre tid, gjerne mellom seks og ti uker.

Hvor lenge etter sting kan man dusje?

Såret er sensitivt for skade og infeksjon de første 8–10 dagene. Vi anbefaler derfor at du unngår badekar og svømmebasseng inntil sting/agraffer er fjernet, og såret er grodd. Såret behøver ikke å rengjøres rutinemessig. De første 48 timene skal du ikke dusje.

Hvordan dusje med operasjonssår?

De første 48 timene skal du ikke dusje. Etter 48 timer skal du dusje med bandasje. Blir bandasjen våt, skal såret lufttørke og du skal sette på ny bandasje.