Hvordan støtte din mental helse med metastatisk brystkreft

Beskrivelse

Det er ikke sjeldent å prøve et bredt spekter av følelser etter en metastatisk brystkreftdiagnose, inkludert stress, angst, frykt, usikkerhet og depresjon. Disse følelsene kan ha en sterk effekt på din mentale helse.

Mens du diskuterer behandlingsalternativer med legen din, husk at behandlingen av fysiske symptomer på metastatisk brystkreft bare er en del av et komplett plan.

Det er viktig å ta hensyn til selv de mentale og følelsesmessige effektene av diagnosen. Ikke bare vil det forbedre din generelle livskvalitet, men det kan også hjelpe deg under prosesseringsprosessen.

I en studere, Dødeligheten var 25% høyere hos personer med kreft som hadde depressive symptomer og 39% høyere hos personer med diagnose av stor depresjon.

Prøv å ikke la stress forårsaket av kreftopplevelsen du hindrer deg i å fortsette livet ditt. Vurder disse 10 ressursene for psykisk helse.

1. Besøk en psykisk helsepersonell

En psykisk helsepersonell kan hjelpe deg med å takle diagnosen din på mange nivåer.

En profesjonell kan gjøre mer enn å lytte til dine bekymringer. De kan også lære deg hvordan du forklarer din sykdom for barna dine eller hvordan du skal håndtere familiens svar. Videre kan de gi forslag om stresskontroll og lære deg strategier for feilsøking.

Du kan individuelt oppfylle en konsulent eller en psykolog eller delta i sesjoner av små grupper. Mange ideelle organisasjoner tilbyr telefonsupport.

2. Vær åpen med familie og venner

Det er viktig å unngå å gjemme familiemedlemmer og venner i løpet av denne stressende perioden. Være åpen om dine følelser og frykt med dem. Husk at det er godt å føle seg frustrert eller sint. Familien og vennene er der for å lytte og hjelpe deg med å håndtere disse følelsene.

TIL 2016 Gjennomgang Han oppdaget at kvinner med brystkreft som er sosialt mer isolerte eksperimentet med en økning i kreftrelatert dødelighet. Prøv å ikke undertrykke dine følelser. Kontakt dine kjære for å motta støtte.

3. Bli med i en støttegruppe

Støttegrupper er nyttige fordi du kan snakke med andre som opplever noen av de samme tingene du går gjennom. Støttegrupper kan være personlig, online eller via telefon. Mange støttegrupper er tilpasset basert på din alder eller stadium av behandling eller utvinning av brystkreft.

For å finne en støttegruppe, besøk følgende nettsteder:

Disse organisasjonene kan hjelpe deg med å finne støttegrupper over hele landet. Du kan også spørre legen din eller sosialarbeider til å lede deg til en lokal gruppe.

Støttegrupper er ikke for alle. Hvis du ikke føler deg komfortabel i # 8217; uttrykke dine følelser med en gruppe, kan du starte med individuelle råd. Men vurder muligheten for å prøve en støttegruppe for å se Com & # 8217;. Du kan alltid gå tilbake senere når du føler deg rolig.

4. Hold deg aktiv i samfunnet ditt

Frivillig arbeid i samfunnet ditt kan få deg til å føle deg sterkere. Hjelpe andre kan være en gledelig opplevelse. Du kan frivillig for A’organisasjon som Susan G. Komen eller American Cancer Society. Du kan også kontakte en lokal veldedighet for å se om du trenger hjelp.

5. Redusere stress

Stressreduksjon kan hjelpe deg med å håndtere depresjon og # 8217; angst. Det har også en positiv effekt på blodtrykket og hjertets generelle helse. Redusere stress kan også hjelpe deg med å håndtere tretthet.

Stresshåndtering presenteres i mange former. Her er noen gode måter å lindre stress på:

  • Dype pusteøvelser
  • Meditasjonsbevissthet
  • yoga
  • Tai Chi
  • Guidede bilder
  • musikk
  • maleri

6. Vurder flere rusmidler

Så langt som 1 i folk 4 med kreft har de klinisk depresjon, ifølge American Cancer Society.

Symptomene på depresjon inkluderer følelser av tristhet, tom eller fortvilelse, tap av glede i daglige aktiviteter og vanskeligheter med å tenke og konsentrere seg i to uker eller mer.

Du kan bruke en betydelig tid å bekymre deg for din fremtid. L’Angst kan forbruke og føre til panikkanfall.

Ikke skam deg hvis du trenger å ta et antidepressivt eller anxiolytisk stoff for å hjelpe deg med å møte diagnosen.

Samarbeide med legen din eller en psykisk helsepersonell for å finne et stoff som fungerer for deg. Pass på at de er klar over alle de andre medisinene du tar før du begynner å ta en antidepressiv eller anti-angstmedisinering. Husk at disse stoffene kan ta en eller to uker å tre i kraft.

7. Møt en sosialarbeider

Å forstå planlegging og økonomiske aspekter ved behandling, for eksempel forsikringen, kan være mye å tenke på. Spør legen din om å lede deg til en sosialarbeider som har arbeidserfaring med folk som lider av brystkreft.

En sosialarbeider kan fungere som en kontaktperson for å dele informasjon mellom medisinsk assistanse team og selv. De kan også henvise deg til tilleggsressurser i din kommune, og gi deg praktiske råd om din generelle behandling.

8. Videre ser for utdanning

L’usikkerhet kan ha en negativ effekt på mental helse. Jo mer du vet din diagnose, jo mer føler du rustet til å ta viktige avgjørelser om din omsorg. Spør legen din informative brosjyrer eller henvise deg til nettsteder for å lære mer.

9. Trening

Det er kjent at fysisk trening reduserer stress og kan også hjelpe deg til å føle deg mer kontroll over kroppen din.

L’øvelse utgivelser neurochemicals kalles endorfiner. Endorfiner kan bidra til å øke følelsen av positivitet. Selv om det kanskje ikke virker mulig, kan den fysiske øvelsen også redusere tretthet og hjelpe deg med å sove bedre om natten.

Aktiviteter som turer, jogging, sykling, svømming, yoga og lagsporter kan være både morsomt og avslappende. L’Trening kan også avlede tankene dine fra diagnose for en PO & # 8216;.

10. Spis godt

Dietten din kan påvirke hvordan du føler. Vurder ideen om å unngå høyt forvandlet mat, stekt mat, sukker og alkohol. Selv om det ikke er noe perfekt kosthold for metastatisk brystkarsinom, tar sikte på et sunt kosthold generelt med mye frukt, grønnsaker og hele korn.

Ta bort

Når du har en metastatisk brystkreft, ta vare på din følelsesmessige helse er like viktig som din fysiske helse. Hold deg positivt kan være vanskelig. Dra nytte av hver ressurs til din disposisjon for å støtte din mental helse.

Hvis du har selvmordstanker, eller du ikke kan slutte å tenke på døden, ring 911 eller den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 1-800-273-8255.

Besøk legen din eller en psykisk helsepersonell hvis du har problemer med å spise, sove, gå ut av sengen eller mistet all interesse for dine normale aktiviteter.