Hvordan stoppe en AFIB-episode

Beskrivelse

Hvis du har atriefibrillering (AFIB), som er et uregelmessig hjerterytme, kan du føle en byster eller kan virke som om hjertet ditt er akselerert. Noen ganger stopper disse episodene alene. I andre tilfeller kan en slags intervensjon være nødvendig.

Hvis du tror du har L’Afib, er det viktig å konsultere legen din fordi AFIB kan føre til hjerneslag og hjertesvikt. Det er narkotika og prosedyrer som er utformet for å kontrollere symptomene og redusere risikoen for hjerneslag. Men du kan også lykkes med noen ikke-invasive strategier hjemme. Dette er kjent som en bilkonvertering, hvor hjertet ditt går tilbake til en normal rytme uten narkotika eller annen medisinsk behandling. Hvordan kan disse strategiene hjelpe deg med å slappe av og møte episoden til den stopper.

Du bør prøve teknikkene for å stoppe en episode av atriefibrillering hjemme bare etter å ha konsultert legen din før. Det er viktig å vite når symptomene er ganske seriøse å rettferdiggjøre en tur til beredskapsrommet eller minst en tur for å se legen din. Ring en lege hvis du har:

 • Et uregelmessig hjerterytme med følelse av svimmelhet eller besvimelse
 • Brystsmerter eller andre symptomer på hjerteinfarkt
 • Senker ansikt, svakhet i armer, vanskeligheter med å snakke eller andre symptomer på et slag

Du bør også ringe legen din dersom en atrie fibrillasjon episode varer lenger enn du prøver normalt.

1. Sakte puste

Sakte abdominal pust, konsentrert kan være nok til å slappe av deg og ditt hjerte. Sitte i stillhet og ta en lang og langsom åndedrag og ta vare på det et øyeblikk før du utløper sakte. Prøv å holde en forsiktig, men fasthet mot membranen (rundt’Nedre ribbeområdet) mens du exhaler.

Du kan lære denne typen puste gjennom biofeedback-treningen. Biofeedbacken er en type terapi der den elektroniske overvåkingen av noen ufrivillige funksjoner i kroppen brukes, for eksempel hjertefrekvens, å trene for å ha frivillig kontroll over disse funksjonene. Blant andre teknikker gir biofeedback:

 • konsentrert puste
 • utsikt
 • muskelkontroll

Snakk med legen din for å finne ut om du ville være en god kandidat for biofeedback-terapi.

Tilleggsinformasjon: Hva er terapien av biofeedback? »

2. Vagal manøvrer

For noen mennesker med atriell phossistisk fibrillering, kan noen manøvrer bidra til å bringe hjertet tilbake til et konstant tempo. Atrial Phossistisk fibrillering er en type atriell fibrillering der episoder vanligvis løser innen noen få dager. En manøvre som kan hjelpe deg med å ende opp først til atrial fibrillasjon episoden er å drikke et glass kaldt vann for & # 8220; sjokkerende & # 8221; litt & # 8216; hjertet.

Andre lignende teknikker som kan påvirke hjerteets elektriske system, inkluderer hoste og # 8217; Senking som om jeg hadde en tarmbevegelse. Disse kalles vagal manøvrer fordi de er designet for å utløse et svar i den vage nerve, en viktig nerve som påvirker hjertefunksjonen.

Vagal manøvrer kan ikke være trygge eller passende for alle med AFIB, så sørg for at du diskuterer det med legen din.

3. Yoga

Hvis du er midt i en atrie fibrillasjon episode, en PO & # 8216; delikat yoga kan hjelpe deg med å roe hjertet ditt. Selv om det ikke kan stoppe en episode som allerede er startet, kan yoga bidra til å redusere hyppigheten av episoder generelt. En 2015 studere Han oppdaget at folk med atriell fibrillering som hyret antiarytmiske stoffer og fulgte en yoga trening, har fått betydelige reduksjoner i blodtrykk og hjertefrekvens. De fikk også en bedre livskvalitet.

4. Trening

Hvis du er en idrettsutøver som omhandler atrieflimmer, kan du finne lettelse fra symptomene som trener. I en studere tilfelle Siden 2002 klarte en 45 år gammel idrettsutøver med AFIB Paroxysman å stoppe episodene av AFIB-opplæring på en elliptisk maskin eller en langrennsmaskin.

Selv om noen øvelser kan bidra til å stoppe en atriell fibrillasjons episode, bør du ikke prøve denne tilnærmingen uten å konsultere legen din.

Tilleggsinformasjon: Trening med atrieflimmer »

Hindre en episode av atrieflimmer

Den beste måten å stoppe en atriell fibrillasjon episode er å hindre oss i å først forekomme. Du kan redusere sjansene for å ha en episode av atrieflimmer på to måter: Opprettholde en god helse i hjertet og unngå atrieflimmer utløsere.

Unngå utløsere

Hvis du allerede har avib, kan du ha oppdaget at visse atferd kan utløse en episode. Binge alkoholisk drikke er en. Også en høyt inneholdende koffein-energidrikk kan være et problem. Andre vanlige utløsende faktorer inkluderer stress og dårlig søvn.

Vær oppmerksom på å utløse faktorer og taler med legen din om endringer i livsstilen du bør gjøre til Bay Atrial fibrillering episoder.

Hold hjertets helse

Det er ikke alltid klart hvorfor folk utvikler L’AFIB. Du kan ha en tilstand som kalles atriefibrillering ensom, der du ikke har andre helseproblemer knyttet til hjertet. I disse tilfellene er det vanskelig å identifisere en bestemt årsak til atriefibrillering.

Men mange mennesker med AFIB har en historie med forhold knyttet til hjertets helse, inkludert:

 • Dysfunitet av’koronar arteria
 • hjerteinfarkt
 • Hypertensjon (høyt blodtrykk)
 • Ventil sykdom
 • hjertefeil

Du kan være i stand til å få hjertet ditt jevnt i lang tid hvis:

 • Kontroller blodtrykket
 • Administrer kolesterolnivåer
 • Følg et sunt kosthold for hjertet
 • Tren i 20 minutter nesten hver dag i uken
 • slutt å røyke
 • Hold en sunn vekt
 • tilstrekkelig søvn
 • Redusere stress i livet ditt

Snakk med legen din i COS’andre du kan gjøre for å opprettholde eller forbedre hjertets helse.