Hvordan stoppe blod fra nesen: Tips, forebygging og mer

Nesen har mange små blodårer inne i det som kan bløde hvis en persons nese gråter, hvis han fôrer i hyppige uttak eller blåser eller tar en neseskudd.

Mesteparten av tiden er et enkelt blod fra nesen ikke en grunn til bekymring. Men hvis nesen fortsetter å bløde etter en skade, bør du konsultere en lege.

Hvis du eller barnet ditt har blødning fra nesen din, er det noen måter å stoppe det på, så vel som noen forslag til forebygging.

Hvordan stoppe A’blødning fra nesen

Hvis du har blod fra nesen din, er det fem raske trinn du kan følge for å minimere og stoppe blødning.

1. Sitt i oppreist stilling og bøy fremover

Du er fristet til å lene seg oppe, tilbake når du har blod fra nesen din for å hindre at blodet drikker på ansiktet ditt. Men lener seg litt fremover er det beste valget.

Dette forhindrer blod i å falle i halsen, noe som kan føre til kvelning eller oppkast. Konsentrert om å puste fra munnen i stedet for fra nesen og prøver å forbli rolig.

2. Motstår alle’puls av pakking kofferter

Noen mennesker stikker bomullsdisketter, lommetørklær eller pads i nesen i et forsøk på å stoppe blødningen. Dette kan faktisk forverre blødningen fordi ytterligere irriterer fartøyene og gir ikke tilstrekkelig press for å stoppe blødningen. Bruk et lommetørkle eller en fuktig klut for å samle blodet som kommer ut av nesen.

3. Spray en decongestant i nesen

De dekongestante sprayene, som L’Afrin, inneholder narkotika som rister blodkar i nesen. Dette kan ikke bare lindre betennelsen og overbelastningen, men kan også senke eller stoppe blødningen. L’applikasjon av tre sprut på interesserte neseboret kan hjelpe.

4. Klemme nesen

Klem den myke og kjøttfulle delen av nesen under nasalbenene i ca. 10 minutter kan bidra til å komprimere blodkarene og stoppe blødningen. Ikke løsnet trykk i disse 10 minuttene, ellers kan blødningen starte igjen, og du må starte på nytt.

5. Gjenta trinn i opptil 15 minutter

Hvis blodet fra nesen ikke stopper etter 10 minutters trykk, prøv å bruke på nytt i ytterligere 10 minutter. Noen ganger kan du plassere en bomullspute gjennomvåt i decongestant i neseboret bekymret og komprimere neseboret i 10 minutter for å se om blødningen stopper.

Hvis du ikke kan stoppe blødning etter 30 minutters innsats, eller du bløder en betydelig mengde, se etter en akutt medisinsk behandling.

Hva å gjøre etter en blødning fra nesen

Når blødningene er plassert, er det fortsatt noen postpleie tips for å forhindre at blodet kommer fra nesen.

1. Ikke fumle nesen din

Hyppig nesehøst kan irritere nesemembranene. Siden du nettopp hadde en «8217 blødning fra nesen, ta nesen igjen, gjør det mye mer sannsynlig at du vil ha en annen.

2. Ikke blåse nesen din

Du er fristet til å blåse nesen din for å få ut de tørkede gjenstander av blodet fra nesen. Motstandsdyktig mot pulsen. Blåser nesen din innen 24 timer fra # 8217; Siste blødning gjør det mye mer sannsynlig A’andre. Når du begynner å blåse nesen igjen, gjør du det delikat.

3. Ikke muntre deg

Bøye, øke tunge gjenstander eller utføre andre aktiviteter som føre til at innsats kan utløse A’blødning fra nesen. Prøv å holde aktivitetene lese i 24-48 timer etter blødning fra nesen.

4. Bruk en ispakke

Påfør en dekket ispakke på nesen kan bidra til å stramme blodkarene. Det kan også lindre betennelsen hvis du har hatt en skade. Ikke la isposen i mer enn 10 minutter om gangen for å unngå å skade huden din.

Slik forhindrer du en glødning fra nesen

1. Hold nesen belegget våt

Tørkede slimhinner fra # 8217; Innånding av tørr luft eller andre årsaker kan ytterligere irritere nesen og bringe blod fra nesen. Holde våte membraner med en saltvannspray kan hjelpe. Du kan bruke denne sprayen hver annen eller tre timer mens du er våken.

Hvis du ikke liker spray, kan du også prøve nasal geler eller til og med vaselinen påført forsiktig på neseboret.

2. Klipp neglene dine

Lange og akutte negler kan være nummer én fiende for de som har hatt blod fra nesen. Noen ganger kan du tømme nesen din uten å tenke, som om natten mens du sover. Hvis neglene dine er overdrevet lange eller skarpe, er det mer sannsynlig å ha blod fra nesen.

3. Bruk en luftfukter

Luftfuktere gir fuktighet i luften, og bidrar til å hindre at mucusmembranene tørker ut. Du kan bruke en mens du sover for å hindre Epistaxis. Pass på at du bare rengjør luftfukteren i henhold til produsentens instruksjoner, siden fuktigheten og varmen i maskinen kan tiltrekke seg bakterier og mugg.

4. Bruk verneutstyr

Hvis du har en historie om Epistaxis og trener en sport, som basketball, hvor du er mer sannsynlig å gjennomgå skade, bør du vurdere å bruke verneutstyr.

Noen mennesker bærer en gjennomsiktig maske på nesen som bidrar til å absorbere noen slag og reduserer sannsynligheten for blødning fra nesen og neseskader.

Når skal du se en lege

Sporadisk neseblødning er vanligvis ingen grunn til bekymring. Men hvis du har mer enn to epistaxis per uke eller har Epistaxis som har en tendens til å vare mer enn 30 minutter, er det på tide å konsultere legen din om det. Din grunnleggende lege kan råde deg til å se et øre, nese og hals spesialist (orl).

En lege vil undersøke nesen og nesepassene for å identifisere eventuelle årsaker til uvanlig blødning. Dette kan inkludere små nesepolypper, en fremmedlegeme eller overdreven store blodkar.

Legene kan bruke en rekke tilnærminger til behandling av gjentatte epistaxis. Disse inkluderer:

  • Cauterization. Denne tilnærmingen bruker varme eller kjemiske stoffer til å forsegle blodkarene slik at de slutter å blødere.
  • Medisinering. En lege kan fylle nesen med bomull eller klær imbevated. Disse stoffene er utformet for å stoppe blødning og oppmuntre blodkoagulasjon slik at epistaxis oppstår.
  • Traumerkorreksjon. Hvis nesen din er ødelagt eller C’det er et fremmed objekt, vil en lege fjerne objektet eller rette frakturen når det er mulig.

Legen din kan også gjennomgå dine nåværende legemidler for å avgjøre om det er stoffer, kosttilskudd eller urter som kan bidra til enklere blødning. Ikke avbryt stoffinntaket med mindre legen forteller deg.

Bunnlinjen

Blod fra nesen kan være en plage, men det er vanligvis en trussel mot helsen din. Hvis du følger sitater forslag og nøyaktig behandling, vil du sannsynligvis stoppe blødningen ganske raskt. Hvis du fortsetter å ha problemer med nesen din, snakk med legen din.