Hvordan stoppe blødningen av tannkjøttet: 10 metoder for å prøve

Hvis tannkjøttet bløder når du vasker tennene dine eller vasker tannflossen, kan du bla av eller tenke det er normalt. Men blødning fra tannkjøttet indikerer et bakgrunnsproblem.

Faktorer som børsting for kraftig, skade, graviditet og betennelse kan bidra til blødningen av tannkjøttet. L’betennelse i tannkjøttet kan forårsake rødhet, hevelse og ømhet og kan være et tegn på periodontal sykdom, som gingivitt eller periodontitt. Denne sykdommen kan oppstå på grunn av en utilstrekkelig fjerning av plaketten.

Identifiser årsaken til blødningen av tannkjøttet er nøkkelen til å bestemme den mest hensiktsmessige behandlingen. Når du vet årsaken, kan du velge mellom disse 10 mulige måtene å stoppe blødningen.

1. Øv god oral hygiene

Bloody tannkjøtt kan være et knappe tannhygiene tegn.

Tannkjøttet fløy og bløder når C’er en akkumulering av plakett langs gingivalkanten. Plakkene er en klebende film som inneholder bakterier som dekker tenner og tannkjøtt. Og hvis du ikke børster eller bruker tanntråd nok, kan bakteriene spre seg og forårsake karies eller gingival sykdommer.

For å forbedre oral hygiene, vask tennene minst to ganger om dagen og bruk tanntråden en gang om dagen. Her er andre forslag for å holde tennene sunne.

En god oral hygiene er spesielt viktig for gravide kvinner. Hormonelle svingninger under graviditet kan også utløse gingival sykdommer og blødende tannkjøtt.

Kjøp online floss online.

2. Skyll munnen med hydrogenperoksid

Du kan holde hydrogenperoksidet å bruke som desinfeksjonsmiddel. Det viser seg at det også kan fjerne plaketten, fremme helsen til tannkjøttet og stoppe blødningen av tannkjøttet. Hvis tannkjøttet bløder, skyll munnen med oksygenert vann etter vasking av tennene, men ikke innta løsningen.

Gingivitt er en’betennelse i tannkjøtt og denne tilstanden kan forårsake blødning, hevelse og gingival resesjon. I en studere På 99 fag ble det administrert litt munnskylling med oksygenert vann for å studere løsningen effektiviteten på reduksjonen av gingivitt og tannbleking. Studien fant at gruppen som ble skyllet med hydrogenperoksid, hadde færre tannkjøttbetennelse enn kontrollgruppen.

Kjøp hydrogenperoksid på nettet.

3. Slutt å røyke

I tillegg til å øke risikoen for lungekreft, hjertesykdom og slag, er røyking knyttet til tannkjøttsykdommer. Faktisk er røyking en av hovedårsakene til alvorlige gongival sykdommer i USA, sier Sentre for sykdomskontroll og forebygging.

Røyking kan senke kroppens immunsystem, noe som gjør det vanskeligere for kroppens kampplatebakterier. Dette kan føre til tannkjøttsykdommer.

Slutte å røyke kan hjelpe tannkjøttet å helbrede og stoppe blødningen. Snakk med legen din om den beste metoden for å hjelpe deg med å slutte å røyke.

4. Reduser stressnivå

en studere foreslår en sammenheng mellom periodontal sykdom og følelsesmessig stress. Ifølge forskere har følelsesmessig stress en negativ innvirkning på immunforsvaret. Dette kan forårsake en svekkelse av kroppsforsvar til det punktet hvor du ikke kan kjempe med en gingival infeksjon på 8217. Imidlertid er det behov for ytterligere søk for å bestemme mengden stress som kan utløse begynnelsen av denne sykdommen.

Det antas at følelsesmessig stress også kan indusere noen mennesker med utsikt over deres muntlige helse, som kan bidra til plaketakkumuleringen. Oppdag noen av de tingene du kan gjøre for å lindre stress.

5. Øk L’vitamin C-antagelse

Spis vitamin C Rich Foods kan styrke immunforsvaret og bidra til å bekjempe tannkjøttinfeksjoner som forårsaker tannkjøttblødning.

Tvert imot, ikke å ansette nok vitamin C i kostholdet, kan forverre blødningen hvis du lider av tannkjøttsykdommer. Faktisk kan mangel på vitamin C også føre til gingivalblødning selv om du trener gode orale vaner.

Vitamin C Foods inkluderer:

  • appelsiner
  • Søte poteter
  • Røde paprika
  • gulrøtter

Du kan også spørre legen din om å ta et vitamin C-supplement. Å være en kraftig antioksidant, vitamin C styrker bindevevet og beskytter belegget av tannkjøttet, så du vil være sikker på å ha nok hver dag. Den anbefalte daglige mengden vitamin C for voksne er mellom 65 og 90 milligram om dagen.

Kjøp Vitamin C Online.

6. Øk L’Vitamin K Inntak.

L’Forutsetning om et vitamin K-tillegg kan også lindre tannkjøttblødning. Vitamin K er et viktig næringsstoff fordi det hjelper blodkoagulasjon. En mangel kan forårsake enkel blødning og en studere oppdaget som kan føre til gingival blødning.

Vitamin K Rich Foods inkluderer:

  • spinat
  • kål
  • kål
  • sennep

De Kontor for kosttilskudd Anbefaler at voksne menn tar 120 mikrogram og kvinner 90 mikrogram av vitamin K.

Kjøp vitamin K. på nett.

7. Påfør en kald pakke

Blødende tannkjøtt er ikke alltid forårsaket av gingival sykdommer. Tannkjøttet kan også bløde på grunn av et traumer eller en gingival vevskade.

TIL Cool Pack påført gingivalkanten kan redusere hevelse og begrense blodstrømmen for å stoppe blødningen. Påfør en ispakke eller en kald klut på tannkjøttet flere ganger om dagen, 20 minutter og 20 minutter.

Kjøp Cold Packs Online.

8. Spis mindre karbohydrater

Forskning & # 8211; Undersøkelser Han oppdaget at det å redusere karbohydratinntaket kan også forbedre helsen til tannkjøttet og forhindre gingivalsykdommer. Karbohydrater og sugared mat oppmuntrer plakk og bakterievekst. Mer plakett akkumulerer på tannkjøttet, desto mer sannsynlig har du blødende tannkjøtt.

Selv om tannbørsten og tanntråden regelmessig kan redusere denne akkumulasjonen, reduserer karbohydrater for å forhindre plakkdannelse.

9. Drikk grønn te

Drikke grønn te Hver dag kan også reversere periodontal sykdom og stoppe blødningen av tannkjøttet. Grønn te inneholder katekin, en naturlig antioksidant som kan redusere inflammatorisk kroppsrespons på bakterier i munnen.

en studere Av 940 menn analysert L’effektiviteten av grønn te på å forbedre periodontal helse. For studien undersøkte forskerne dybden av den parodontale lommen til deltakerne før og etter å ha drukket grønn te, samt eventuelle tap av gingival stoff og forekomsten av gingival blødning under undersøkelsen. Basert på resultatene, konkluderte forskerne at mer grønn te en person drikker, desto bedre er hans parodontale helse.

L’Anbefalt daglig teinntak av grønn te er tre eller fire kopper, selv om noen forskere mener at det er nødvendig å drikke opp til 10 kopper om dagen å merke noen helseforbedring.

Kjøp grønn te på nettet.

10. Skyll munnen med saltet vann

Fordi bakterier og # 8217; betennelse i munnen forårsaker gingivalsykdommer, skyll munnen regelmessig med en Tiepida saltet vannblanding Det kan også redusere bakterier og stoppe blødningen av tannkjøttet.

Tilsett en halv teskje salt til et glass varmt vann og ruffle munnen din i noen sekunder tre eller fire ganger om dagen. Hvis blødningen skyldes et sår eller et traumer, holder skyllingene med en blanding av saltvann munnen ren og fjerner bakteriene som kan forårsake en sårinfeksjon på 8217.

Når skal du se en lege

Kontakt en tannlege hvis gingival blødning ikke forbedres innen 7-10 dager. Dyp tannrengjøring kan være nødvendig for å fjerne plakett og tartar og fremme helbredelse av tannkjøtt.

Legen kan også bestille et laboratoriearbeid for å verifisere eventuelle vitaminmangel som kan forårsake gingivalblødning.