Hvordan stoppe blødning

Førstehjelp

Skader og visse medisinske forhold kan forårsake blødning. Dette kan utløse angst og frykt, men blødning har et helbredende formål. Det er imidlertid nødvendig å forstå hvordan man skal behandle vanlige hemorragiske episoder som kutt og blødende nese, så vel som når man søker medisinsk hjelp.

Blod nødsituasjoner

Før du begynner å kurere en skade, bør du identifisere alvorlighetsgraden på best mulig måte. Det er noen situasjoner hvor du ikke bør prøve å administrere noen form for førstehjelp. Hvis du mistenker at det er en, intern blødning eller i hvis det er et innebygd objekt som omgir såret, samtaler 911 eller lokale beredskapstjenester umiddelbart.

Søk også umiddelbar medisinsk behandling for et kutt eller et sår hvis:

 • Det er trukket, dypt eller et punkteringsår
 • det er på ansiktet
 • Det er resultatet av en bit av dyr
 • C’det er skittent som ikke kommer ut etter vask
 • L’Blødning vil ikke stoppe etter 15-20 minutter førstehjelp

Hvis en person bløder rikelig, vær oppmerksom på symptomene på sjokket. Kald og fuktig hud, et svekket håndledd og tap av bevissthet kan alle tyde på at en person er i ferd med å lide et sjokk for blodtap, Ifølge Mayo Clinic. Selv i tilfelle moderat blodtap, kan bløderpersonen føle seg bedøvet eller kvalme.

Hvis mulig, la den skadede personen ligge på gulvet mens du venter på ankomsten av medisinsk behandling. Hvis jeg er i stand, be dem om å løfte bena over hjertet ditt. Dette bør bidra til å sirkulere til vitale organer mens du venter på hjelp. Hold et kontinuerlig og direkte trykk på såret til hjelpen til & # 8217.

Kutt og sår

Når huden din er kuttet eller skrapt, begynner du å blødre. Dette skyldes at blodkarene i # 8217; området er skadet. Blødning har et nyttig formål fordi det bidrar til å rengjøre et sår. Men en «8217; overdreven blødning kan forårsake et sjokk.

Du kan ikke alltid dømme alvorlighetsgraden av et kutt eller et sår fra mengden blødning. Noen alvorlige skader bløder veldig lite. D’En annen del, kuttene på hodet, på ansiktet og på munnen, kan bløe mye fordi disse områdene inneholder mange blodkar.

Abdominal og thoraxår kan være ganske alvorlige fordi indre organer kan bli skadet, noe som kan forårsake intern blødning og støt. Abdominal og thoraxårene regnes som en nødsituasjon, og du bør umiddelbart ringe en lege. Dette er spesielt viktig hvis det er symptomer på sjokk, som kan inkludere:

 • svimmelhet
 • svakhet
 • Blek og fuktig hud
 • pust
 • Økt hjertefrekvens

Et ordentlig levert førstehjelpsutstyr kan gjøre forskjellen i # 8217; arresteringen av sterk blødning. Du bør beholde følgende elementer rundt situasjonene du måtte måtte lukke et sår:

 • Steriliserte medisinske hansker
 • Sterile gasbind medisiner
 • Små saks
 • Medisinsk robber

Det kan også være nyttig å vaske med saltoppløsning ved hånden for å eliminere rusk eller smuss fra et sår uten å berøre det. En antiseptisk spray, påført på kuttstedet, kan bidra til å stoppe blodet og til og med redusere risikoen for at et kutt er infisert senere.

I dagene etter en skade, vær forsiktig med å sørge for at et sår helbredet riktig. Hvis den første skorpen som dekker såret forstørrer eller omgir med rødhet, kan det være en infeksjon i & # 8217;. Et annet tegn på mulig infeksjon er en uklart væske eller en pus som kommer ut av såret. Hvis personen utvikler feber eller starter igjen for å få smerte i kuttet skilt, kontakt lege umiddelbart.

Førstehjelp å gjøre

 • Hjelp personen å holde seg rolig. Hvis kuttet er stort eller blødende mye, få dem til å ligge. Hvis såret er på en arm eller et ben, løfter han lemmen over hjertet for å senke blødningen.
 • Fjern åpenbart rusk fra sår, for eksempel pinner eller gress.
 • Hvis kuttet er lite, lastet med vann og såpe.
 • Etter å ha slått på rene latexhansker, bruk et avgjørende trykk på såret med en brettet klut eller et bandasje i ca. 10 minutter. Hvis blodet trenger inn, legg til en annen klut eller bandasje og fortsett å trene trykk på kuttet i ytterligere 10 minutter.
 • Når blødning blir opphørt, bruk en ren bandasje på kuttet.

Førstehjelp ikke å bli gjort

 • Ikke fjern et objekt hvis det er innebygd i kroppen.
 • Ikke prøv å rense et stort sår.
 • Når du bruker bandasjen for første gang, ikke fjern den for å se på såret i denne perioden. Det kan begynne å bløde.

Små skader

Noen ganger skader som ikke er traumatiske eller smertefulle, kan bløde mye. Sjetongene på grunn av barbering, riper på grunn av å falle fra en sykkel og til og med punktering av en finger med en sy nål kan forårsake en «8217; overdreven blødning. For små lesjoner som disse, vil du fortsatt stoppe såret. En sterilisert bandasje eller en lapp, en antiseptisk spray og et helbredende middel som NeOssportin, kan alle være nyttige for å behandle disse skader og hindre fremtidige infeksjoner.

Selv med en mindre kutt, kan du ha påvirket en’arterie eller et blodkar. Hvis blødningen fortsetter etter 20 minutter, er det nødvendig for medisinsk hjelp. Ikke ignorere et sår som ikke vil stoppe blødningen bare fordi det ser lite ut eller ikke er smertefullt.

Blødende nese

En blødende nese er vanlig både hos barn og voksne. De fleste epistaxis er ikke alvorlig, spesielt hos barn. Imidlertid kan voksne ha blod fra nesen relatert til høyt blodtrykk eller alt, herding av arteriene og kan være vanskeligere å stoppe dem.

Ha stoffer i ditt førstehjelpsutstyr, sammen med en aktuell nasal spray designet for å gå til nesepassasjen (som Sinex eller Afrin), vil hjelpe deg med å administrere førstehjelp for A’blødning fra nesen.

Førstehjelp for blod fra nesen

 • Be personen å sitte og bøye hodet fremover. Dette vil redusere trykket i neseårene og redusere blødningen;. Det vil også unngå at blodet går i magen, som kan forårsake kvalme.
 • Hvis du ønsker, bruk en nesespray i blødende nesebor mens personen holder hodet stoppet. Invitere dem til å presse blødningen neseboret med avgjørelse mot septumet (den delende veggen i nesen). Hvis personen ikke klarer å gjøre det, bruk latexhansker og hold nesen for 10 xnumx minutter.
 • Når nesen stopper blødning, utdanner personen ikke å blåse nesen i flere dager. Dette kan fjerne blodproppen og bringe blødningstart på nytt.

Kontakt en profesjonell for en blødning fra nesen hvis blødning ikke stopper etter ca. 20 minutter, eller hvis den er korrelert i et fall eller en skade. Nesen kunne ha brutt under en skade. Tilbakevendende epistaxis kan være et symptom på noe mer seriøst, så informerer han en lege hvis du har vanlig epistaxis.

Ta bort

Enhver situasjon bak sterke blødninger kan skape frykt og stress. De fleste mennesker vil ikke se ditt eget blod, enn si noen andres! Men vær rolig og vær forberedt med et konsolidert førstehjelpsutstyr kan gjøre en mye mindre traumatisk vanskelig og smertefull opplevelse og # 8217. Husk at 8217; nødhjelp er bare en avstands telefonsamtale, og du ser alvorlig ut en tung blødningsulykke.