Hvordan sterilisere en nål: Kokende vann, alkohol, brann og mer

Det er en rekke grunner til at du kanskje trenger å sterilisere nålene hjemme, for eksempel for fjerning av treplinter, metall eller grunt glass.

Hvis du vil sterilisere en nål av en hvilken som helst type hjemme, husk at desinfeksjon og sterilisering ikke er det samme.

Desinfeksjon reduserer risikoen for infeksjon, men sletter ikke den. Dette skyldes at desinfeksjon i stor grad kan redusere mengden bakterier på et objekt, men fjerner det ikke helt.

Hvis det utføres riktig, kan steriliseringsprosedyrer helt fjerne alle typer bakterier og andre potensielt skadelige mikroorganismer fra nåler.

Husk at luften i husene ikke er sterile. Fordi en sterilisert nål forblir sterilt, må det oppbevares i en hermetisk beholder, det sterilisert.

Bruk aldri en nål, sterilisert eller ikke, for å lage en pimple burst eller koke. Og hvis du har en dyp splinter, kontakt lege i stedet for å prøve å fjerne det alene. Dette kan bidra til å redusere risikoen for ytterligere infeksjoner eller skader.

Du kan sterilisere en sprøyte hjemme?

Det er ikke tilrådelig å gjenbruke sprøyter. Sprøyter med nåler brukes til å injisere narkotika, for eksempel insulin- eller fruktbarhetsmedikamenter. Hjemme steriliseringsprosedyrer kan oppjere eller bøye fine tips nåler på sprøyter, noe som gjør injeksjonene mer smertefulle eller vanskelige.

Du kan sterilisere en nål med kokende vann eller damp?

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Våt varme er den mest effektive måten å sterilisere nåler på. Dette skyldes sin evne til å drepe mikroorganismer.

I et medisinsk miljø kan autoklavemaskiner brukes til å sterilisere nåler eller annet medisinsk utstyr ved å trykke på den mettede dampen. Disse maskinene er svært dyre og kan ikke være praktiske for hjemmebruk.

Steriliseringen av nåler med kokende vann er ikke så effektivt som den trykksatte dampbruk og gir ikke 100% sterilisering. Det dreper imidlertid mange mikroorganismer. L’koking er ikke nok til å drepe varmebestandige bakterier, for eksempel endosporer.

Å desinfisere en nål hjemme gjennom kokingen:

 • Bruk en pott som har vært omhyggelig rent med desinfiserende såpe og varmt vann.
 • Sett nålen i potten og bære vannet til koking på minst 200 ° F (93.3 ° C).
 • Kok 5217; nålen i minst 30 minutter før / # 8217;.
 • Bruk nye kirurgiske eller latexhansker, fjern pannen fra pannen med et desinfisert eller tidligere sterilisert verktøy.
 • Det er ikke tilrådelig å koke nålene som skal brukes til injeksjonen. Hvis du trenger å desinfisere en sprøyteåle for gjenbruk, koker det i minst en’nå før & # 8217;.

Du kan sterilisere en nål med denaturert alkohol?

L’Denaturert alkohol kan justeres for å sterilisere en nål du har tenkt å bruke for å fjerne splinterene i nærheten av hudoverflaten.

Å sterilisere en nål for dette formålet:

 • Senk nålen i # 8217; denaturert alkohol eller rengjør den med en sterilisert gasbind gjennomvåt i alkohol.
 • Vask hendene grundig og bruk kirurgisk eller ubrukte latexhansker.
 • Hvis splinteren kan gripes med en pincett i stedet for en nål, American Academy of Dermatology Anbefaler å bruke denaturert alkohol for å desinfisere pinsett.
 • Etter at du har fjernet splinteren, må du sørge for at du desinfiserer og dekk området nøye;.

De CDC Det anbefaler ikke å bruke denaturert alkohol for å sterilisere nåler eller sprøyter brukt til injeksjonsvæsker. Også, ikke anbefale bruk av alkohol for å sterilisere medisinsk utstyr.

Du kan imidlertid bruke alkoholen til å rense huden før injeksjonen. Dette inkluderer både etylalkoholen og # 8217; isopropylalkohol. Ingen av de to løsningene er i stand til å drepe bakterielle sporer, men i høye konsentrasjoner og full styrke har begge antibakterielle, antivirale og antifungale egenskaper.

L’Denaturerte alkohol fordamper raskt på overflater, noe som gjør det mulig å raskt vekst eller gjentakelse av bakterier.

Du kan sterilisere en nål med brann?

Steriliseringen av en nål i brannen gir ikke fullstendig beskyttelse mot bakterier og andre organismer. Det kan være bra for fjerning av splinter, men denne metoden bør aldri brukes til sprøytenåler.

Hvis du har tenkt å sterilisere en nål med en flamme, for eksempel en lysere eller komfyr, følg disse trinnene:

 • Bruk en brann som ikke produserer mange rester, som en butan lettere.
 • Hold nålen i flammen med hjelp av et verktøy, som en pincett eller en tykkelse, til spissen av’nålen blir ikke rød. Det vil være ekstremt varmt å berøre.
 • Fjern eventuelle kullrester på # 8217; nål med en sterilisert gasbind.
 • Du kan også lage nålene i en ovn ved 340 ° C (171.1. f) for en’nå. Denne prosessen vil gjøre nålene skjøre over tid.

Du kan sterilisere en nål med blekemiddel?

Bleach anbefales ikke å sterilisere nåler som brukes til å fjerne splinter eller for å sterilisere medisinske nåler og sprøyter.

Bleen desinfiserer ikke dette utstyret. Det kan til og med glatte spissene til Nondle.

Du kan sterilisere en nål med saltet vann?

L’saltet vann, som vannet ligger i havet, er ikke sterilt. Ikke engang l’vann vann, selv om du setter saltet.

Å bruke det saltede vannet til å desinfisere & # 8211; Ikke sterilisere & # 8211; En nål for å fjerne splinter, må du begynne med sterilt vann.

Dette er imidlertid ikke et ufeilbart system og bør ikke brukes til medisinske nåler. Bruk også denne metoden hvis en mer effektiv steriliseringsteknikk er tilgjengelig.

For å desinfisere en nål du har tenkt å bruke for å fjerne en grunne splinter:

 • Bland åtte gram sterilisert vann med en halv teskje ikke-iodisert salt, i en steril beholder og lokk.
 • Sett inn L & # 8217;.
 • Fjern nålen fra vannet; vann iført kirurgiske hansker.

L & # 8217;

Nålene som er beregnet for den medisinske bruken må bare brukes én gang og ikke gjenbrukes. Hvis du må gjenbruke en nål, kan sterilisering bli testet hjemme, men vil aldri gi en 100% full garanti.

De nye nåler er pakket i sterilisert emballasje. Stopp å være helt steril når de kommer inn i luften og må brukes så raskt som mulig etter å ha blitt kassert.

De nye nåler som berører ikke-sterile overflater, som et bord eller hender, er ikke lenger sterile. Pass på at du forsiktig vaske hendene og bruk nye kirurgiske hansker før & # 8217;.

Damp eller # 8217; kokende vann er den beste måten å sterilisere en nål du har tenkt å bruke til å fjerne en grunne splinter. Hvis du har en dyp splinter, må du kanskje kontakte en lege for å redusere risikoen for infeksjon.