Hvordan spre leverkreft

Dine prospekter og behandlingsmuligheter for leverkreft er avhengig av en rekke faktorer, inkludert diffusjon.

Finn ut hvordan du sprer leverkreft, testene som brukes til å bestemme det og betydningen av hver fase.

Hvordan spre leverkreft?

Kroppens celler har et regulert vekst- og divisjonssystem. Nye celler dannes for å erstatte eldre celler mens de dør. Sporadisk DNA-skade forårsaker en unormal cellulær produksjon. Men vårt immunsystem gjør en god jobb med å holde dem under kontroll. Det er et system som bruker oss godt.

Kreftceller følger ikke disse reglene. En del av deres anomali er at de fortsetter å reprodusere selv om de gamle cellene ikke er døende.

Denne ukontrollerte veksten av unormale celler er hva en tumorformer. Og siden de fortsetter å reprodusere, kan de metastet (spre seg) lokalt og i fjerne steder.

Leverkreft, som andre typer kreft, kan spre seg på tre måter.

 • Gjennom stoffet. Kreftceller løsnes fra den primære svulsten i leveren og danner nye svulster i nærliggende vev.
 • I lymfesystemet. Tumorceller gjør veien i de nærliggende lymfeknuter. En gang i lymfesystemet kan kreftceller transporteres til andre områder av kroppen.
 • Gjennom sirkulasjonssystemet. Kreftceller går inn i blodet, som transporterer dem i hele kroppen. Overalt underveis, kan du etablere nye svulster og fortsette å vokse og spre seg.

Uansett hvor dine metastatiske svulster dannes, er det alltid en leverkreft og vil bli behandlet som sådan.

Hva leverkreftstadiene betyr?

Det er ingen rutinemessige screeningstester for leverkreft. Fordi ikke alltid forårsaker tegn eller symptomer i de første stadiene, kan leverkreft bli ganske store før de blir oppdaget.

Leverkreft er iscenesatt ved hjelp av systemet & # 8220; TNM & # 8221;

 • T (tumor) indikerer størrelsen på den primære svulsten.
 • N (noder) beskriver involvering av lymfeknuter.
 • M (metastase) representerer hvis og i hvilken grad kreft har metastata.

Når disse faktorene er kjent, kan legen din tildele et stadium fra 1 til 4 til kreft, med den mest avanserte fase 4. Disse fasene kan gi deg en Generell ide om hva du kan forvente.

Når det gjelder behandling, klassifiserer legene noen ganger leverkreft basert på muligheten eller ikke å bli kirurgisk fjernet:

 • Potensielt resercible eller transplanterbare. Kreft kan helt fjernes med kirurgi, eller du er en god kandidat for en levertransplantasjon.
 • Uutslettelig. Kreft har ikke spredt seg utenfor leveren, men kan ikke engang bli helt fjernet. Dette kan skyldes det faktum at kreft er plassert gjennom leveren eller er for nær de viktigste arteriene, årene eller andre viktige strukturer som gallekanaler.
 • Ubrukelig bare med lokale sykdommer. Kreft er liten og har ikke utbredt, men du er ikke en god kandidat for leveroperasjon. Dette kan skyldes det faktum at leveren din ikke er sunn nok eller fordi du har andre helseproblemer som vil gjøre «8217; kirurgi for risikabelt.
 • Avansert. Kreft har spredt seg utover leveren i lymfesystemet eller andre organer. Det er ubrukelig.

Tilbakevendende leverkreft er en kreft som har returnert etter å ha fullført behandling.

Hva er forskjellen mellom klinisk stadium og patologisk stadium?

L’objektiv undersøkelse, bildebehandlingstester, blodprøver og biopsi kan brukes til å skape leverkreft. Denne fasen kalles klinisk fase og er nyttig for å velge riktig type behandling.

Det patologiske stadiet er mer nøyaktig enn det kliniske stadiet. Det kan bare bestemmes etter operasjonen;. Under prosedyren kan kirurgen se om C’Det er mer kreft i hva som kan ses i bildebehandlingstester. Nærliggende lymfeknuter kan også styres for tumorceller for å gi et mer komplett bilde. Det patologiske stadiet kan eller ikke variere fra klinisk stadium.

Hvilke tester kan vise om leverkreft sprer seg?

Når en leverkreft diagnostisert, vil legen prøve å bestemme stadion, som vil gi deg beskjed om hvordan avansert.

Basert på symptomene og resultatene av en fysisk undersøkelse, vil legen velge passende bildebehandlingstester for å oppdage ytterligere svulster. Noen av disse er:

 • Datastyrt tomografi (TC-skanning, tidligere kalt CAT-skanninger)
 • Magnetisk resonans for bilder (MR-skanning)
 • Positron Emission Tomography (PET SCAN)
 • X-ray
 • ultralyd
 • en tumorbiopsi, som kan bidra til å avgjøre hvor aggressiv kreft er, og hvis det sannsynligvis vil spre seg raskt

Hvis du har fullført behandlingen, kan disse testene brukes til å sjekke om gjentakelse.