Hvordan snakke om selvmord på en måte som du gir oss

Del på PinterestDesign av Brittany England

Hvis du eller noen du vet, tenker du på selvmord, er hjelp der ute. Kontakt den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

Når det gjelder vanskelige situasjoner, hvordan vet du hva du skal si uten å skade noen? De fleste lærer ved å gjenta setninger som har sett bruk fra andre. Det vi ser i nyhetene, vidt spredt til millioner, kan virke ok å bruke hver dag.

Men for saker som aggresjon eller selvmord, kan du sende en melding til våre venner som ikke er deres allierte.

«Fordi jeg ikke var den typen person, eller fordi jeg ikke ble sett som den typen person med hvem disse kvinnene kunne føle seg i lette? Jeg ser det som en personlig fiasko & # 8220;.

Da Anthony Bourdain sa dette, snakket han om #metoo og kvinner i livet hans: Fordi de ikke følte seg trygge trygge med ham? Hans takeaway var radikal. Han pekte ikke fingeren mot kvinner eller systemet.

I stedet innså han at deres beslutning om å være stille, var mer en kommentar på hans karakter. Eller mer spesifikt et tegn på at måten han hadde oppført seg til kvinner som ikke var sikker på eller verdig til tillit.

Jeg tenkte på det mye Hans vurdering siden & # 8217, sa han og siden han døde. Han fikk meg til å tenke mer om hvordan ord er speil, da de reflekterer verdiene til de som snakker og med hvem jeg kunne betro.

Mange, inkludert mine foreldre og venner jeg har kjent i over 10 år, ikke liste.

Når ting blir mørke for meg, vil jeg ikke huske latteret de brakte. Bare ekkoer av deres mening om selvmord: «Det er så egoistisk & # 8221; O & # 8220; Hvis du er dum nok til å begynne å ta [The Big Pharma] narkotika, vil jeg slutte å være din venn & # 8221;. Minnet gjentar hver gang innsjekking med A & # 8220; Hva skjer, hvordan har du det??& # 8221;

Noen ganger hake, noen ganger sier jeg halv sannheter, men aldri den fullstendige sannheten. Mesteparten av tiden svarer jeg ikke til den depressive stavningen ikke er over.

Ord har mening utover deres definisjon. De inneholder en historie, og gjennom gjentatt bruk i vårt daglige liv, blir sosiale kontrakter, noe som gjenspeiler våre verdier og interne regler vi forventer å leve.

Det er ikke så forskjellig fra «servitørens regel»: overbevisningen om at personligheten er avslørt i måten det er stab eller servicepersonell. Denne regelen er ikke så annerledes når det gjelder selvmord og depresjon.

Ikke hvert ord kan tas lett eller i tide

Noen ord er forankret så dypt i de negative stigmasene som 8217; eneste måte å unngå deres mening er ikke å bruke dem. En av de enkleste alternativene vi kan gjøre er å unngå å bruke adjektiver. I tillegg til å gjøre kondolene dine, er det ikke grunn til å ha en «8217, noen selvmords mening. Og ikke C’Det er en grunn til å kontekstualisere det eller beskrive det, spesielt som en kilde til nyheter.

Som Suicidologist Samuel Wallace han skrev, «Hvert selvmord er verken avskyelig eller nei; Gal eller ikke; egoistisk eller ikke; Rasjonell eller ikke; forsvarlig eller ikke. & # 8221;

Beskriv aldri selvmord som

 • selvopptatt
 • dum
 • feiging
 • et valg
 • En synd (eller personen kommer til helvete)

Dette stammer fra # 8217; akademisk argument som selvmord er et resultat, ikke et valg. Derfor er de fleste suicidologer enige om at selvmord ikke er en beslutning eller handling av fri vilkårlig.

I henne Sensitiv essay For New York Post skrev Bridget Petasy å vokse i et miljø for å snakke om selvmord var vanlig. Skriver: Levende med noen som truet selvmord gjort virkelig mer enn det ble laget som A’alternativet & # 8221;.

For de som har en selvmord mentalitet, må vi forstå at selvmord ser ut som L & # 8217, sist og unikt alternativ. Det er en brazen løgn. Men når du føler deg så mye følelsesmessig og fysisk smerte, når det kommer til sykluser, og hver syklus ser den verste, lettelsen fra den & # 8211; Uansett hvordan & # 8211; ser ut som en flukt.

Du kan ikke love alle som vil bli bedre

Selvmord diskriminerer ikke. Depresjon påvirker ikke en person en gang og går bort når forholdene eller # 8217; miljøendring. Sjarmen med å ha en flukt gjennom døden går ikke bare fordi noen blir rike eller når mål for livet.

Hvis du vil fortelle noen at ting er bedre, bør du vurdere om du gjør et løfte om at du ikke kan beholde. Lever i deres sinn? Du kan se fremtiden og ta bort smerten før du ankommer?

Smerten som kommer, er uforutsigbar. Så det er hvor de vil være i livet to uker, en måned eller tre år senere. Fortell noen som forbedrer, kan få dem til å sammenligne en episode med den neste. Når ingenting forbedrer overtid, kan det føre til tanker som: «Det vil aldri forbedre & # 8221;.

Men selv om noen kunne tro at døden i seg selv ikke er bedre, sier de meldingene de deler, spesielt på kjendiser, sier det motsatte. Som Phetasy sa, etter Robin Williams, L’Motion Picture Arts and Sciences, frigjort en meme & # 8220; Aladdin & # 8221; Hva sa han: & # 8220;Genie, du er ledig.& # 8220;

Dette sender motstridende meldinger.

I sammenheng med selvmord, styrker den meldingen som ikke er C’det er en vei ut hvis ikke døden. Hvis du kjøper dette språket og bruker det, fortsetter syklusen at døden er den beste løsningen.

Selv om du ikke forstår alle nyanser av språk, er det spørsmål du kan be deg om å holde deg under kontroll.

I stedet for å gjenta hva noen andre sa, spør deg selv først til deg selv

 • Hvilken ide om & # 8220; normal & # 8221; Jeg styrker?
 • Det vil påvirke det faktum at vennene mine kommer eller ikke å be om hjelp?
 • Hvordan jeg føler om du ikke stoler på meg for å hjelpe dem?

La ønsket om å være et trygt fristed for dine kjære, kjører dine ord

Selvmord er den Andre dødsårsak hos personer i alderen mellom 10 og 34 år. Mer enn 30 prosent Siden 1991.

Og barna er Mer og mer foran Psykiske helseproblemer:

Statistikk over psykisk helse

 • 17.1 million barn under 18 år har en diagnostisk psykiatrisk lidelse
 • 60% av ungdommene lider av depresjon
 • 9.000 (estimert) mangel på skole psykologer utøvere

Og dette vil fortsette å vokse, eksponentielt på denne rytmen, fordi det ikke er noe løfte som kan forbedre seg. Du vet ikke hvor du skal … # 8217; Helse. Terapi er svært utilgjengelig og utilgjengelig for mange 5.3 millioner amerikanere. Kan fortsette å være så hvis vi holder den statiske samtalen.

I mellomtiden, hva vi kan gjøre, er å lyse byrden av de vi elsker når vi kan. Vi kan endre måten vi snakker om mental helse og de som er berørt. Selv om vi ikke kjenner noen som har lidd selvmord, kan vi se etter ordene vi bruker.

Du trenger ikke å leve med depresjon for å vise godhet, og du må heller ikke oppleve tapet personlig.

Du må kanskje ikke engang si noe. Tilgjengelighet å høre på historiene og problemene i andre er avgjørende for menneskelig forbindelse.

Medfølelsen vi bærer for de menneskene vi vet knapt vil sende en større melding til de menneskene du elsker, en person du kanskje ikke vet, sliter.

Påminnelse: Psykisk sykdom er ikke en superpeter

Kunne våkne hver dag mens verden i hodet ditt faller i stykker, virker ikke alltid som en kraft. Det er en kamp som blir vanskeligere med tiden som kroppen aldre, og vi har mindre kontroll over vår helse.

Noen ganger dekker vi for mye for å bringe oss selv, og vi trenger å vite at det er greit. Vi må ikke være & # 8220; aktiv & # 8221; 100 prosent av tiden.

Men når en kjendis, eller noen revered, dør for selvmord, kan det være vanskelig for noen som går gjennom en depresjon, husk det. Kan ikke ha muligheten til å bekjempe tvil og indre demoner.

Det er ikke noe som folkene du elsker, skal bære på solen. Se om de trenger hjelp er ikke på noen måte overdrevet.

Hvor veltfarlig uttrykte den australske tegneserien Hannah Gadsby i sin siste spesielle Netflix «Nanette», «Du vet hvorfor vi & # 8216; Sunflowers & # 8217;? Det er ikke fordi Vincent van Gogh led [av en psykisk lidelse]. Det er fordi Vincent van Gogh hadde en bror som elsket ham. Til tross for all smerte, hadde han en binding, en forbindelse med verden & # 8220;.

Være forbindelsen til noen med verden.

En dag vil noen ikke svare. Det er greit å dukke opp til døren og innsjekking.

Ellers vil vi miste mer i stillhet og stillhet.

Velkommen til & # 8220; hvordan å være menneskelig’empati og hvordan å sette folk i første omgang. Forskjellene bør ikke være krykker, uavhengig av boksen som selskapet har designet for oss. Kom og kjenn kraft av ord og feire folks erfaringer, uavhengig av deres alder, etnisitet, kjønn eller tilstand av D & # 8217;. Vi reiser vår type gjennom respekt.