Hvordan slutte å være lat: 17 sunne og praktiske strategier

Beskrivelse

Du trenger en lat dag? Det skjer med det beste av oss. I disse frenetiske tider, ta en og annen lat dag, er ikke bare riktig, men veldig nødvendig.

Men hvis du skjønner at du tar lat dager mesteparten av tiden, og du har problemer med å gjøre ting, kan det være et tegn som skjer noe.

Mangel på lidenskap for arbeidet ditt, en liste over overveldende ting og til og med en underliggende medisinsk tilstand er bare noen av de tingene som kan forstyrre ditt ønske om å gjøre ting.

Vi dekker alle basene her og forteller deg hvordan du skal stoppe latskap, slik at du kan være mer produktiv.

Hvordan å vinne latskap

& # 8220; Hvordan kan jeg stoppe latskap?& # 8221; Svaret kan ikke være så skarp og tørt som du forventer. Mens noen mennesker kan være mer utsatt for å være lat enn andre, kan selv svært produktive mennesker finne det vanskelig å fullføre ting noen ganger.

Her er noen forslag for å hjelpe deg med å bli kvitt latskap og få en forståelse av produktiviteten din.

1. Gjør dine mål håndterlig

Etablere urealistiske mål og ta for mye kan føre til utbrenthet. Selv om det ikke er en ekte klinisk diagnose, blir symptomene på utbrenthet anerkjent av medisinske fagfolk. Arbeid Burnout kan forårsake utmattelse, tap av interesse og motivasjon og flukt ønske.

Unngå overbelastning ved å sette mindre og oppnåelige mål som tar deg der du vil være uten å hugge underveis.

2. Ikke forvent å være perfekt

Perfeksjonisme øker og tar en psykologisk toll.

En studie fra 2017 som undersøkte universitetsstudenter mellom 1989 og 2016 har funnet en økning i perfeksjonismen gjennom årene. Forskerne bemerket at unge mennesker [de er] nå står overfor mer konkurransedyktige miljøer, mer urealistiske forventninger og mer engstelige og kontrollerende foreldre enn tidligere generasjoner & # 8221;.

Denne økningen i perfeksjonismen sikrer at folk er for kritiske mot seg selv og andre. Han hentet også en økning i depresjon og # 8217; angst.

En annen Mindre studie Universitetsstudenter konkluderte med at forventet fullkommenhet var relatert til avitating coping, som gjør at du unngår å møte stressfaktorer.

3. Bruk en positiv interiørdialog i stedet for negativ

Den negative indre dialogen kan spore din innsats for å gjøre ting i alle aspekter av livet ditt. Fortell deg selv at du er en lat person er en form for negativ indre dialog.

Du kan stoppe din negative interne stemme ved å praktisere en positiv interiørdialog. I stedet for å si: Det er ikke en måte at jeg kan fullføre denne oppgaven & # 8221; Jeg vil gi alt selv for å gjøre det og # 8221;.

4. Lag en plan D & # 8217;

Plan som å gjøre noe kan gjøre det lettere å komme dit. Være realistisk på hvor lenge, engasjement og andre faktorer er nødvendig for å nå målet ditt og skape en plan D & # 8217;. Å ha en plan vil gi indikasjoner og tillit som kan hjelpe selv om du møter et hinder underveis.

5. Bruk dine styrker

Ta et øyeblikk til å tenke på hva dine sterke sider er når du etablerer mål eller forbereder deg på å håndtere en oppgave. Prøv å bruke dem til ulike aspekter av en’aktivitet for å hjelpe deg å gjøre ting. Forskning & # 8211; Undersøkelser har vist at det å fokusere på styrker øker produktiviteten, positive følelser og # 8217; satsing på arbeid.

6. Gjenkjenne dine suksesser underveis

Gi deg selv et klapp på skulderen for en godt utført jobb kan hjelpe deg å motivere deg til å gå videre. Vurdere ideen å merke alle resultatene underveis gjennom alt du gjør, på jobben eller hjemme. Det er en fin måte å øke sikkerheten og positivitet og fore deg til å gå videre.

7. Be om hjelp

Mange tror at å spørre hjelp er et tegn på svakhet. Men ikke spør om hjelp kan forberede seg på konkurs. En 2018 studere Han oppdaget at folk som ikke ber om kolleger, var mer sannsynlig å være misfornøyd med sitt arbeid og hadde lavere nivåer av arbeidstjenester. De har også blitt oppfattet mindre gunstig av sine arbeidsgivere.

Be om hjelp til å forbedre sjansene for suksess og hjelper deg med å komme i kontakt med andre som kan oppmuntre deg og motivere deg.

8. Unngå distraksjoner

Vi har alle våre favorittforstyrrelser vi vender oss til når vi ikke vil gjøre en oppgave, om det handler om å rulle sosiale medier eller leke med et kjæledyr.

Finn måter å gjøre distraksjoner mindre tilgjengelige. Dette kan bety å finne et rolig sted å jobbe, for eksempel biblioteket eller et tomt rom, eller bruke A’app for å blokkere nettstedene som ruller uten å tenke når du skal være i virksomheten.

9. Gjør kjedelige oppgaver morsomt

Vi har en tendens til å unngå jobber som vi finner kjedelig eller kjedelig. The Chores som å rengjøre Gutters eller på badet vil aldri være veldig morsomt, men du kan gjøre dem mer hyggelige. Prøv å lytte til musikk eller en podcast eller ha på deg treningsarmbåndet ditt for å se hvor mange kalorier brenner eller hvor mange trinn du får mens du utfører disse aktivitetene.

10. Tildelt

Fullfør en jobb er i seg selv en belønning, men noen mennesker er drevet av eksterne belønninger. Konsentrere deg om hva du vil tjene ved å gjøre noe, når du nærmer deg en kampanje eller belønner deg for en godt gjort jobb. Feire slutten av et flott prosjekt med en kveld ute eller invitere venner til å drikke noe etter en rengjøringsdag.

Hvordan beseire latskap med et sunt liv

Når det gjelder hvordan å stoppe latskap, få noen sunne endringer kan være den beste måten å gå.

1. Spise mat med høyt protein

Du spør & # 8220; Hvordan kan jeg slutte å være lat?& # 8221; Noen matvarer øker din energi og holder blodsukkernivået stabilt, så det er mindre sannsynlig at du føler deg lat og lat. Høy protein matvarer gjør dette, for eksempel:

 • gresk yogurt
 • mandler
 • egg
 • tunfisk fisk

2. Unngå sukker mat og rik på fett

Ernæring og produktivitet er koblet. Hold deg unna mat som forbruker energi fordi de er trege til å fordøye eller årsaken toppene i blod sukker. Disse inkluderer:

 • Mat og drikke med høyt sukker
 • Raffinerte karbohydrater som hvitt brød og pasta
 • alkohol
 • Stekt mat og fastfood

3. Trening

Sammen med en rekke andre fordeler, l’trening er en trygg måte å kvitte seg med latskap. Bare noen få minutter med trening kan øke energinivået, bedre l’humøret og redusere angst, stress og depresjon: alt dette kan gjøre at du føler deg tømt og demotivert. Prøv en kort spasertur eller en sykkeltur for å bekjempe denne følelsen av lat.

4. Søvn og hvile

Det er mange ting du kan gjøre for å sove bedre om natten: fra # 8217; Unngå tid foran skjermen like før du går til sengs for å begrense tiden på lurten i løpet av dagen.

Prøv å sove fra syv til ni timer anbefalt hver kveld for å føle seg hvile og klar til å møte dagen.

5. Behandle stress

Stress kan tømme deg, så du føler deg for utmattet mentalt og fysisk for å gjøre noe. Finne strategier for å håndtere stress kan hjelpe deg med å forbedre humøret ditt og returnere din energi og øke for å gjøre ting. Tid med kjære, koser av et kjæledyr og # 8217; Soaking i karet er bare noen få ideer.

6. Dør L’vann med deg

Fordelene med drikkevannet er uendelig og mange kan bidra til å bekjempe latskap. Å holde seg hydrert kan øke energinivået og cerebralfunksjonen. Det bidrar også til å maksimere fysisk ytelse. Noen sips d’vann kan også hjelpe deg med å trekke deg opp hvis du føler deg lat.

7. Slutt å røyke

Økning i energinivået takket være bedre sirkulasjon og oksygen er bare noen av fordelene med å slutte å røyke. Slutte å røyke kan også styrke immunforsvaret ditt, forbedre sexlivet ditt og redusere risikoen for ulike alvorlige forhold.

Stopp røyking kan være vanskelig, men legen din kan hjelpe deg med å lage en plan D’tilpasset handling.

Hvordan skille mellom latskap fra en medisinsk tilstand

Noen ganger er det ikke latskap, men et symptom på en tilstand nedenfor som kan hindre deg i å gjøre de tingene du burde. Hvis du finner ut at du har mistet interessen for å gjøre ting som du normalt vil, og du ikke har energi eller konsentrasjon for å fullføre ting, snakk med en lege.

Psykiske helsemessige forhold

Mange psykiske helsemessige forhold kan forårsake symptomer som du kan bytte for latskap, som mangel på motivasjon, kronisk tretthet og sosial tilbaketrekking. Disse forholdene inkluderer:

 • Depresjon
 • angst
 • Sesongmessig affektiv lidelse (trist)
 • bipolar lidelse
 • Post-traumatisk stressforstyrrelse (PTSD)
 • Akutt stress forstyrrelse

Medisinsk tilstand

Medisinske tilstander kan føre til endringer i energinivået og hindre deg å være i stand til å arbeide som vanlig. Eksempler på disse er:

 • anemi
 • vitaminmangel
 • skjoldbrusk lidelser
 • Lavt blodsukkernivå
 • diabetes
 • Addisons sykdom
 • Kronisk utmattelsessyndrom
 • hjertesykdom
 • kreft

Ta bort

Latskap er ikke alltid en dårlig ting, og alle fortjener en treg dag fra tid til annen. Forstå hvordan å slutte å være lat kan være så enkelt som å endre måten du møter visse oppgaver og vedta en sunnere livsstil.

Hvis du har problemer med å finne energi og et ønske om å gjøre ting oftere, snakk med en lege for å avgjøre om en grunnleggende medisinsk tilstand kan være ansvarlig.