Hvordan slutte å føle seg sliten

Føler seg trøtt?

Det er vanlig at folk blir lei eller sliten i vår hektiske moderne verden. Mange ganger kan du finne deg selv å løpe fra A’andre aktiviteter; andre, uten å stoppe for å ta den tiden du kanskje trenger å rote, balansere og berolige din sjel.

Det er ikke alltid lett å identifisere den nøyaktige grunnen til at du føler deg i mangel på energi. Hvis du føler deg trøtt vedvarende eller av grunner som ikke er åpenbare, fikser du en avtale med legen din. Det kan være tegn på en bakgrunnsbilde, spesielt hvis den forstyrrer ditt daglige liv.

Skiltene som tretthet kan være noe mer alvorlig, inkluderer uforklarlig smerte, feber og hodepine.

Les videre for å lære om noen av årsakene til tretthet og enkle endringer du kan gjøre for å gi litt & # 8216; mer energi til ditt skritt.

1. Følg et balansert kosthold

En av grunnene til å følge et sunt og balansert kosthold er at du vil øke energinivået.

Pass på at du ansetter nok næringsstoffer ved å spise hele og friske matvarer fra en rekke matgrupper. Associerer uraffinerte karbohydrater med proteiner for vedvarende energinivåer. Inkludere mange fibre og anti-inflammatoriske matvarer.

Etter et balansert kosthold favoriserer også en sunn fordøyelse, som hjelper fri og renser kroppen. Faktisk, Undersøkelser Han koblet syndromet til’irritabel tarm (IBS) til kronisk tretthet. Noen matvarer kan til og med bidra til å forebygge og administrere IBS, som kan gjøre dine energier burst.

2. Gjør regelmessig trening

Fordelene med’vanlig trening er allment anerkjent. L’Øvelse frigjør endorfiner som naturlig øker energinivået ditt. Det kan også føre til en mer høy kvalitet søvn.

TIL 2008 studio Han fant ut at den vanlige øvelsen kan redusere symptomene på tretthet. I studien har 36 unge stillesittende voksne utført lave eller moderate intensitetsøvelser i en periode på seks uker. Begge gruppene har sett forbedringer i energinivået.

Gjør minst to timers drift ved moderat intensitet hver uke. For å gjøre det lettere å følge et treningsprogram, finn en treningskammerat eller ta en personlig trener.

3. Drikk mer vann

Hold deg tilstrekkelig hydrert for å holde kroppen din i å løpe på optimale nivåer.

Dehydrering kan føre til lave nivåer av energi. Det kan også ha en negativ innvirkning på søvn drenket munn- og nesepassasjer og kan føre til snorking, heshet og kramper til bena. Dessuten kan det gjøre deg mindre varsling og mentalt klart neste dag.

Ifølge en 2014 Studio, L’# 8217 økning; vanninntaket hos personer som vanligvis ikke drikker nok vann, har vist seg å ha gunstige effekter på # 8217; energi. Folk som har redusert vanninntak, har mindre følelser av ro, tilfredshet og positive følelser. I denne gruppen har følelser av tretthet og tröghet blitt rapportert.

4. Koffein

Senk koffeininntaket kan gi deg mer langsiktig energi. Selv om koffein kan gi deg en innledende energiladning, hvorpå den falmer du kan føle seg ute av lager.

Reduser langsomt koffeininntaket for å redusere følelsen av avholdenhet mens de balanserer dine naturlige energinivåer.

Unngå koffein etter middagen, slik at du selv kan slappe av for en avslappende sovende natt.

5. Søvn

En tilstrekkelig hvile er viktig hvis du vil beholde energinivåer hele dagen. Slapp av før du går i seng, muligens å lage delikate strekker. Forbedre soveområdet mens du holder det rent og opprettholder en tilstrekkelig temperatur.

Andre forslag til å sove bedre inkluderer:

 • Øv guidet avslapning, meditasjon eller yoga å sovne.
 • Kjøp en komfortabel madrass, pute og teppe.
 • Bruk brede og naturlige stoffer.
 • Dagbok før du går til sengs for å frigjøre ditt sinn.
 • Gå og sov og våknet på samme tid hver dag.
 • Bruk øreplugger og en maske for øynene.

6. Fjern alkohol

L’Alkohol mister balansen i kroppen din og gjør at du sover lite, spesielt hvis du er dehydrert. Selv om alkoholen kan virke som du hjelper deg med å sove, vil du ikke sove så dypt. Når du har alkohol, drikk i moderasjon og prøv å tilbringe så mange dager som mulig uten alkohol.

7. Møte allergiene dine

Kjemikalier som frigjøres av kroppen din for å bekjempe allergiske reaksjoner, kan få deg til å føle deg trøtt. De kan forårsake betennelse i brystene, luftveiene eller fordøyelsessystemet. Overbelastningen av hodet og nesen kan få deg til å sove dårlig.

Disse faktorene kan bidra til tåken til hjernen, noe som gjør konsentrasjonen og ferdigstillelsen av daglige aktiviteter.

Unngå kjente allergener som mulig. Hold en dagbok og test en slettingsdiett for å identifisere utløsende faktorer.

Kontakt legen din for å bestemme årsaken til allergiene dine hvis du ikke er sikker. De kan anbefale narkotika eller allergi slag.

8. Redusere stress

Stress kan ta bort din mentale og fysiske energi som er nødvendig for å gjøre dagen din med letthet. Stresshormoner kan ha en negativ effekt på søvn, på kroppssystemet og generell helse.

Reduser stresset ditt på noen måte ditt hjerte ønsker. Gå til velværesenteret for en velværebehandling eller en massasje. Practices of Awareness som Tai Chi, Meditasjon og Yoga er gode alternativer. Eller krøllet opp på sofaen med din favorittbok eller fjernsynsprogram.

9. Lag en psykisk helsekontroll

Sjekk med deg selv for å avgjøre hvilke mentale mønstre som kan forårsake lave energinivåer. Angstsymptomer inkluderer følelse av bekymring, irritabilitet og nervøsitet. Symptomene på depresjon inkluderer å være trist, rastløs og håpløs. Begge forholdene kan føre til usunn søvn og forårsake tretthet.

Vurder ideen om å se en terapeut for ordterapi, kjent som adferdskognitiv terapi (CBT). Denne metoden hjelper deg med å komme til grunnårsaken til følelsesmessige problemer, slik at de kan adresseres og overskrides.

10. Mindre

Stå opp, flytte og fly din energi. Dette er spesielt viktig hvis du bruker mye tid på å sitte.

Inkludere korte aktivitetsperioder i løpet av dagen, spesielt når du har lyst på kort tid. Ta vane med å trene regelmessig. Gjør enkle endringer i Park L’bilen litt, gjør trapper eller gå for å gjøre provisjoner, enkle måter å snike seg i litt og # 8217; trening.

11. Gi prioritet til matrik mat

L’Anemi er en jernmangel som kan føre til tretthet. Dette skyldes lavt hemoglobinnivå, som gjør transport av vev og muskler vanskeligere;. Det svekker også immunforsvaret ditt, og øker sjansene for å utvikle sykdommer og infeksjoner.

L’Anemi er mer vanlig hos kvinner enn hos menn. Noen ganger oppstår på grunn av graviditet eller rikelig menstruasjon. Det kan behandles med diett eller rusmidler.

Her er noen rik mat mat å inkludere i kostholdet ditt:

 • Grønne bladgrønnsaker
 • Korn og befestet brød
 • kjøtt
 • Bønner, erter og linser
 • lever
 • valnøtter
 • Helkorn

12. Mindre og hyppigere måltider

Når det gjelder energinivåer, kan å spise mindre porsjoner oftere i løpet av dagen, være mer fordelaktige enn å spise noen få rikelig måltider. Dette skyldes at det holder stabile blodsukkernivåer.

Å spise hver tredje eller fire timer vil gjøre energien mindre sannsynlig, og i sin tur vil du være mindre sannsynlig å nå usunn mat.

Unngå å spise for mye under måltider og slutte å spise før du er helt fornøyd.

1. 3. Slutt å røyke

Røyking kan avgjøre din energi ved å redusere oksygenivået og gjøre pusten vanskelig.

Slutte å røyke er et mål oppnåelig og det er ressurser for å hjelpe. Benken og reseptbelagte legemidler er tilgjengelige som kan hjelpe deg med å stoppe. Disse stoffene er mer effektive hvis kombinert med rådgivning.

Vurder L’ideen om å prøve en av de mange appene som er tilgjengelige for å slutte å røyke. Oppdag forslagene til folk som har sluttet å røyke. Hold en dagbok, slik at du kan ha en slags interiørrefleksjon i denne perioden.

14. Lær å slappe av

Ta deg tid til å slappe av, slappe av og la deg gå.

Dype pusteteknikker, delikat strekk og meditasjon er gode måter å slappe av på. Yoga Nidra er den perfekte måten å rekonstituere energien på.

Å finne fred i naturen er en annen måte å mate din sjel, eller du kan bare nyte skjønnheten med å gjøre ingenting.

15. Snakk med legen din

Hvis du føler at tretthet er noe uvanlig eller er forbundet med andre symptomer, kan det være på tide å konsultere legen din. Å føle seg mangel på energi kan være et resultat av en underliggende helsetilstand, og det er bedre å sjekke denne muligheten.

Forholdene som kan forårsake tretthet inkluderer:

 • leddgikt
 • Kronisk utmattelsessyndrom
 • fibromyalgi
 • Skjoldbruskkjertelforhold
 • fedme
 • Søvnapné
 • hjertesykdom
 • matallergi
 • diabetes
 • Lever eller nyresykdommer

Bunnlinjen

Ta med livsstilsendringer i rutinen for å øke din vitalitet. Begynn med det du tiltrekker mer og fortsett derfra. Du vil sannsynligvis begynne å forbedre energinivået ditt slik at du kan føle deg best hver dag.

Fremfor alt ærer kroppen din og hvordan du føler. Ta en pause og behandle tiden din til å hvile når du trenger det. Unngå å skyve deg over grensene dine og engasjert i en sunn D & # 8217;.