Hvordan slutte å fargelegge pillen

Beskrivelse

De prevensjonspiller er et effektivt, trygt og lavt kostnadsutstyr for å forhindre graviditet. Som med noen medisiner, kan du finne noen bivirkninger under pilleinntaket.

Her er mer om hvorfor du kan identifisere mens du tar pillen og hvordan du skal behandle denne bivirkningen.

Hvordan jobbe med prevensjonspiller?

Det er to hovedtyper av prevensjonspiller. Den første kombinerer kunstige versjoner av østrogenhormoner og progesteron. Disse kalles etinylestradiol og progestin.

Den andre typen prevensjonspille er en pille basert på bare progestin. Det kalles også & # 8220; minipillola & # 8221;. Legen din kan hjelpe deg med å bestemme hvilken pille som er riktig for deg.

Den kombinerte pillen virker ved å undertrykke hypofysen, slik at den ikke tar frigjøring av et egg fra eggstokkene eller eggløsningen eller # 8217;.

Denne pillen tykker også cervical mucus for å hindre at sæden kommer til å nå eggene som er tilgjengelige. Selv belegget av livmoren er endret for å forhindre anlegget.

Minipillola endrer også cervical slim og livmorbelegg. Hormoner kan også undertrykke eggløsningen, men dette er mindre pålitelig.

Med en perfekt bruk er prevensjonspiller alle’høyde 99 prosent effektiv for å hindre graviditet. Perfekt bruk betyr at du tar pillen hver dag på samme tid. Det tar ikke hensyn til noen sen doser, savnet eller hopper av stoffet.

Med en typisk bruk, som tillater noen feil, er pillen om 91 prosent Effektiv. For å få de beste resultatene, bør du sikte på å ta prevensjonspiller på samme tid hver dag.

Det er viktig å huske at prevensjonspiller ikke beskytter mot seksuelle overføringsinfeksjoner (IST), så du bør alltid bruke kondom. Du bør også holde tritt med de årlige kvinners besøk for screening.

Bivirkninger

Pillen er et prevensjonsalternativ for 8217, populær delvis på grunn av sine begrensede bivirkninger. Selv om bivirkninger oppstår etter å ha startet pillen, er disse symptomene generelt midlertidige.

Spotting er en av disse symptomene. Uregelmessige blødninger eller spotting er vanlige i de første tre eller fire månedene etter å ha begynt å ta pillen. Dette bør redusere når kroppen din har blitt brukt til stoffet. Du kan finne spotting senere hvis du hoppet over en dose.

Hvis denne blødningen blir tung, må du ikke forstyrre legemiddelinntaket. Fortsett å ta pillen som foreskrevet og kontakt legen din.

Andre bivirkninger kan inkludere:

Mange kvinner oppdager at kroppen deres tilpasser seg pillen etter noen måneder, og at symptomene er dempet.

Hva kan forårsake spotting?

Selv om noen kvinner kan oppleve spotting hele tiden når de tar prevensjonspillen, er denne bivirkningen generelt redusert tyngdekraften etter omtrent fire måneders bruk. I mange tilfeller er spotting årsaken ukjent og ufarlig.

L’østrogen i kombinerte piller bidrar til å stabilisere belegget av livmoren. Dette kan forhindre uregelmessig blødning og spotting. Kvinner som tar piller basert på Progestin, kan bare oppleve hyppigere flekker.

Spotting kan også skyldes:

Det er spesielt viktig å være oppmerksom på spotting hvis du har hoppet over dosene av medisinene dine, og du har ubeskyttet samleie. Uregelmessig blødning med kramper kan også være et tegn på graviditet eller spontan abort og kan be om medisinsk behandling.

Risikofaktorer

Kvinner som tar piller basert på Progestin er bare i stor risiko for å spotte. Du kan ha større risiko for farging mens du tar pillen hvis du røyker sigaretter. Informer legen din om noen røykvaner før du får resept, slik at du kan snakke om potensielle komplikasjoner.

Kvinner som tar kontinuerlig p-piller, kan også være i høyere risiko for å spotte. Disse pillene inkluderer sesong, krydret og kvartett.

Av og til kan legen gi deg råd til å ta en kort pause fra den kontinuerlige hormonsyklusen slik at kroppen din kan ha kort tid. Dette kan bidra til å løse eventuelle uregelmessige blødninger.

Pillen er også forbundet med økt risiko for blodkoagulasjon. Blodkoagulasjon kan føre til:

Den samlede risikoen for blodkoagulasjon er lav med mindre du:

Legen din kan hjelpe deg med å velge en’prevensjonsalternativ med lavere risiko.

Snakker med legen din

De fleste tilfeller av spotting mens du antar at pillen er midlertidig og vil bli løst over tid. Hvis du er bekymret, kontakt legen din. Pass på at du informerer legen din dersom ett av følgende skjer:

Hvis du har ubeskyttet samleie etter å ha hoppet på to eller flere piller eller har sex med en partner som kan ha en STI, snakk med legen din.

Etter å ha unntatt noen årsak ved foten av uregelmessig blødning, kan legen foreskrive en annen type pille eller form for prevensjon. Spør om piller som inneholder østrogen, siden dette hormonet bidrar til å holde opp belegget av livmoren.

Monofasiske piller opprettholder stabile østrogennivåer i løpet av måneden. Multifasiske piller Endre nivåer på forskjellige punkter i løpet av syklusen. Kroppen din kan reagere annerledes på høyere eller lavere nivåer av østrogen, og endre bare pillene under legen din.

Alternativt kan legen foreskrive en pille med en lav dose østrogen hvis du foretrekker å holde deg på en pille basert på en progestin. Disse pillene er trygge, og legen vil gi deg instruksjoner om når du skal ta dem for å få de beste resultatene.

Outlook

Spotting løser vanligvis etter de tre første eller fire månedene av bruk av prevensjonspillen. Hvis du identifiserer og fortsatt i dette tidsvinduet, gjør ditt beste for å motstå.

En av de beste måtene å hindre eller redusere spotting under pilleinntaket, ansette narkotika på samme tid hver dag. Dette bidrar til å justere hormonelle nivåer. Iført salvaslip kan bidra til å forhindre uventede ulykker og farget klær.

Sørg for at du tar hensyn til blødning og andre symptomer. En sterk blødning er ikke en vanlig reaksjon på pillen. Hvis det skjer, bør du gjøre en avtale med legen din.

Selv om spotting er et ubehag, er prevensjonspiller en form for sikker og effektiv prevensjon. Hvis du finner ut at prevensjonspillene ikke er den rette løsningen for deg, ikke bekymre deg. Det finnes mange forskjellige typer prevensjonsalternativer som er tilgjengelige i dag.

Legen din kan hjelpe deg med å finne den beste løsningen for kroppen din og din livsstil.