Hvordan skal utflod se ut?

Hvordan vet man at man har fått utflod?

Ofte kan man se utfloden i trusa, og fargen kan variere fra hvit til litt gulere. Lukt varierer også og hos noen kan utfloden lukte litt surt, mens hos noen lukter den ikke noe. Før og etter mensen kan utfloden være litt brunaktig. Det er veldig varierende hvor mye utflod hver enkelt har.

Hvordan er utfloden når man er gravid?

Cellene vokser i raskere tempo og avstøtes i større grad enn hos ikke-gravide kvinner. Det blir derfor mer utflod, og den vil hos mange endre både lukt, farge og konsistens. Hos de fleste blir den noe tykkere og hvitere, men uten klumper.

Hva betyr kremete utflod?

Hvis utfloden er tyntflytende og lukter er det sannsynligvis snakk om en bakteriell ubalanse. Soppinfeksjon i underlivet gir grynete utflod som vanligvis ikke lukter. I tillegg gir soppinfeksjon ofte sterk kløe. Det er viktig å skille mellom disse to tilstandene, da de krever forskjellig behandling.

Når i syklusen har man mest utflod?

Eggløsningsslim – Utfloden i skjeden din endrer seg

Oppimot eggløsning vil du oppleve at du får mere utflod fra skjeden og at utseendet samt konsistensen på utfloden endrer seg. Det likner nå rå eggehvite som er veldig fleksibelt og kan strekkes flere centimeter.

Hva er Skjedebetennelse?

Skjedebetennelse, også kalt vaginitt, forekommer hvis man har økt mengde utflod og samtidig har vekst av f. eks. bakterier, virus eller sopp i skjeden. Man har normalt et surt miljø i skjeden med en pH mellom 3,8 og 4,2.

Skal utflod lukte noe?

Skjeden renser seg med utflod

Dette klarer skjeden best når den naturlige bakteriefloraen får være i fred. Jenter har alltid mer eller mindre utflod, som er måten skjeden renser seg selv på. Lukten fra utfloden vil variere gjennom menstruasjonssyklusen, men den skal ikke på noe tidspunkt lukte direkte vondt.

Hva kan mye utflod bety?

Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal utflod og når du bør ta kontakt med lege.

Når får man utflod?

Hvem får utflod? Alle kvinner har alltid litt utflod. Helt fra et år eller to før puberteten og til langt etter overgangsalderen. Utfloden varierer fra tid til annen og veksler ganske mye i perioden mellom menstruasjonene.

Hvordan merker man at mensen kommer?

Tegn på at mensen snart kommer

Det vil si at du har vokst mye, har begynt å få bryster og fått hår på kjønnsorganet og under armene. Noen har litt vondt i magen før den første mensen kommer. Det er også normalt at du har begynt å få utflod og ofte får du utflod et par år før mensen kommer.

Er det vanlig å ha utflod hver dag?

Akkurat som det er helt normalt for alle kvinner å ha utflod, er det altså også helt normalt å ha det hver dag. Imidlertid kan mengden av utflod også variere hos den enkelte person. Mens du en dag har mye utflod, kan du en annen dag ha veldig lite utflod. Det kommer helt an på hvor i din syklus du befinner deg.

Hva er normal utflod gravid?

Det er hormonelle endringer i kroppen din som forårsaker endringene. Normal utflod hos gravide er vanligvis blank, hvitaktig eller lett gul i fargen. Den lukter ikke noe spesielt, men kan være såpass i mengde at du helst vil gå med truseinnlegg. Det er ingen grunn til bekymring.