Hvordan sexlivet mitt har endret seg etter overgangsalderen

Før overgangsalderen hadde jeg et sterkt seksuelt ønske. Jeg ventet litt & # 8216; gjennom årene, men jeg var helt uforberedt på å forstyrre det plutselig. Jeg ble overrasket.

Som sykepleier trodde jeg at jeg hadde litt «8216; av interiør kunnskap om kvinners helse. Min skole lærebok for sykepleiere på 1200 sider på barnets barnehage inneholdt en enkelt setning på overgangsalderen. Han sa at det var opphør av menstruasjon. Periode. Min svigersønn, en sykepleie, hadde en lærebok med to setninger på overgangsalderen, så klart gikk vi ikke veldig langt.

Gi de få informasjonene jeg hadde samlet fra eldre kvinner, jeg forventet noen varme blinker. Jeg forestilte en varm bris som varet omtrent et øyeblikk eller to. Tross alt, & # 8220; LAMPI & # 8221; mente at de måtte være korte, bare? Feil.

Nå tror jeg at varme blinker refererer til temperaturstifter som ligner lyn eller brennbarhetspunkt i en skogkledd brann.

Selv før min libido tok en lang ferie, har varme blinker redusert sexlivet mitt. Min mann rørte meg overalt og kroppstemperaturen min syntes å stige fra 98.6 til 3000 grader. Spontan forbrenning virket ikke ut av spørsmålet. De påfølgende episodene av svette har ytterligere avbrutt noen fysisk intimitet.

Til slutt var jeg i stand til å kontrollere mine blinker med fans, is, forfriskende tepper og soya isoflavoner. Seksualitet har startet igjen å være en del av livet vårt. Jeg visste ikke at ting skulle forverre mye.

Se deg senere, libido

En vakker morgen, min libido er bare klatret og hvis det ikke gikk. Jeg hørte ønsket om lørdag og søndag, ikke C’det var mer. Det er ikke som jeg har innvendinger alle’intimitet. Det er bare at jeg ikke tenkte på det lenger.

Min mann og jeg var begge disconcerted. Heldigvis hadde jeg min Gudinne av overgangsalderen Gruppe å snakke med. Vi gikk alle gjennom variasjoner av samme dilemma. Takket være våre åpne diskusjoner visste jeg at jeg var normal. Vi delte ideer og rettsmidler på hvordan å gjenopprette våre kjærlige liv.

For første gang i mitt liv har sex vært smertefullt. Overgangsalderen kan forårsake vaginal tørrhet og tynning av det delikate vaginale stoffet. Begge skjedde med meg.

For å bekjempe dette, prøvde jeg flere benk smøremidler før du fant en som fungerte. L’Primula Oil hjalp meg med den generelle fuktigheten. Jeg testet noen vaginale wand dilatatorer, som bidro til å stimulere min fuktighet og fremme vaginal og urin muskel helse. Til slutt oppdaget jeg at det var bedre å vaske min & # 8220; kvinnelige deler & # 8221; med et bestemt vaskemiddel for det formålet, og unngå aggressive såpe kjemikalier.

Forskjellige ting vil fungere for hver kvinne. Eksperimentering er nøkkelen til å finne det som fungerer best for deg.

Åpne samtaler gjør forskjellen

Remediumene nevnt ovenfor har hjulpet med de fysiske aspektene ved utvinningen av # 8217; intimitet. L’Det eneste spørsmålet var for å håndtere var å gjenopprette mitt ønske.

Den viktigste delen av å gjenvinne min seksuelle vitalitet involvert Frank Diskusjoner med min mann på hva som skjedde, på hvor vanlig det var og det faktum at vi ville jobbe sammen.

Jeg prøvde noen urteformler for å forbedre libido, men de fungerte ikke for meg. Vi prøvde en venns oppskrift å dukke opp naken en gang i uken med et smil. Langvarig foreløpig og # 8220; kveldsavtaler & # 8221; De bidro til å skape en passende atmosfære og # 8217.

Vi løste ikke forventningene, men ofte vår nærhet båret alle’seksuell intimitet. Litt etter litt, min libido er tilbake (selv om med en svært lavest brennende). Jeg trenger fortsatt å tilbringe tid og oppmerksomhet til sexlivet mitt for ikke-8220; glem & # 8221; Hvor viktig det er for meg og min ektefelle.

L & # 8217;

Nå er de 10 år etter overgangsalderen. Min mann og jeg gjør fortsatt & # 8220; avtaler & # 8221;, men vi velger ofte en’seksuell intimitet som ikke innebærer penetrasjon, som oralsex eller gjensidig masturbation. Vi klemmer oss, og vi kysser deg også om dagen, så 8217; intimitet er en «8217; konstant interaksjon. På denne måten føler jeg at sexlivet mitt var mer levende enn noensinne. Som min mann sier: «Det er som om vi gjorde kjærligheten hele dagen & # 8221;.

Overgangsalderen må ikke bety slutten på 19217; intimitet eller sunt sexliv. Faktisk kan det være en ny begynnelse.

Lynette Sheppard, RN, er en artist og forfatter som er vertskap for den populære Gudinne av overgangsalderen blogg. All’Interiør i bloggen, kvinner deler humor, helse og hjerte om overgangsalder og rettsmidler for overgangsalder. Lynette er også boken forfatteren & # 8220; bli en gudinne av overgangsalderen & # 8221;.