Hvordan ser sopp i huden ut?

Hva er det hvite i navlen?

SVAR. Det kan høres ut som du har fått en soppinfeksjon i navlen. Dette kan oppstå alle steder på huden og er ikke farlig. Denne trives typisk godt i områder hvor det kan være litt fuktig og i hud-mot-hud områder.

Hvorfor vaske navlen?

Den inneholder faktisk over 1400 forskjellige bakterier.

Visste du for eksempel at navlen din kan inneholde over 1400 bakterierstammer? Hvis du ikke har pleid å ta en grundig vask av navlen tidligere, kan det altså være en god idé å ta en svipptur innom dette stedet på kroppen når du skal dusje i kveld.

Hvorfor får man betennelse i navlen?

Navlen er en bakteriebombe – derfor får du sopp i navlen

Kroppen er fylt med bakterier, noen lever på tørre områder, andre der det er mer fett, mens en tredje type oppholder seg i fuktige omgivelser.

Hvordan holde navlen ren?

Det er viktig å holde navlestumpen ren og tørr. Hvis navlen væsker (oftest de tykke stumpene), kan den vaskes med vann eller saltvann og luftes godt. Barnet kan godt bades før navlestumpen har falt av, men den bør ikke ligge under vann og bli oppbløtt.

Hvorfor får man sopp i huden?

Candidiasis skyldes gjærsopp, særlig Candida albicans, som vi har i en fredelig form på slimhinnene våre. Hvis kroppens immunforsvar blir forstyrret, f. eks. på grunn av allmenn svekkelse, diabetes eller antibiotikabehandling, kan soppen fremkalle symptomer på betennelse i huden eller slimhinnene.

Hvordan få vekk sopp i huden?

Soppdrepende kremer, eventuelt tabletter.

Det finnes flere soppdrepende midler, for eksempel terbinafin (Lamisil ®) krem eller et imidazolpreparat (Canesten ®, Klotrimazol, Daktar ®, Pevaryl ®). Det er viktig å behandle så lenge som forskrevet. Ved utbredt hudsopp kan behandlingen måtte bestå av soppdrepende tabletter.

Hva er symptomer på en soppinfeksjon?

Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomersoppinfeksjon. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon.

Er det farlig med navlebrokk?

Det er ikke uvanlig at pasienter går med ubehandlet navlebrokk i mange år, men siden navlebrokk kan ha en progressiv forløp med økt størrelse over tid og dermed økt risiko for ubehag og smerter vil de fleste oppsøke lege (3).

Kan navlebrokk gå bort av seg selv?

Navlebrokk er vanligst hos barn, og i de fleste tilfeller går det tilbake av seg selv. Dersom brokket ikke er gått tilbake innen seksårsalderen, kan vi vurdere operasjon – også av kosmetiske grunner.

Hva hjelper mot navlebrokk?

Behandling. De fleste navlebrokk hos småbarn helbredes av seg selv innen 3-4 års alder. Det anbefales derfor ikke operasjon før etter denne alderen dersom brokket ikke gir mye plager. Dersom brokket ikke er tilbakedannet innen 5-6 års alderen, bør man vurdere operasjon – også av kosmetiske grunner.

Er det farlig å rense navlen?

Når navlestumpen faller av og såret i navlen gror normalt, er det tilstrekkelig å holde navlen ren og tørr. Du kan da vaske forsiktig med rent vann og etterpå klappe området tørt med en ren håndduk, eventuelt en kompress.