Hvordan rød lysterapi fungerer for psoriasis?

Beskrivelse

Psoriasis er en kronisk hudtilstand som innebærer en rask erstatning av hudceller. Personer med psoriasis finner ofte tøffe områder med smertefull irritasjon og sølvskala kalt plater på ulike deler av kroppen.

Det er ingen kur mot denne autoimmune sykdommen, men behandlinger kan bidra til å lindre psoriasis symptomer. Disse inkluderer hjemmemedisiner for å rolige hud, aktuelle og muntlige stoffer og lysterapi.

Fortsett å lese for å lære mer om Red Light Therapy (RLT) for psoriasis, inkludert hvordan det fungerer, og hvis det kan være riktig for deg.

COS’er den røde lysterapien?

RLT er en form for lysterapi som bruker lysemitterende dioder (LED) for å behandle forholdene fra de vedvarende sårene. Noen mennesker med psoriasis blir utsatt for lysterapi med ultrafiolett stråler (UV), men RLT inneholder ikke UV-stråler.

I et sykehusmiljø, når RLT kombineres med visse stoffer, kan den angis som fotodynamisk terapi.

Du trenger ikke nødvendigvis å se en lege for å teste rlt. Det er ulike markedet forbrukerprodukter bestemt for kosmetiske applikasjoner. Mange tanningssentre, som B-Tan Tanning i noen deler av Florida, Pennsylvania, New Jersey og Delaware, tilbyr røde lys senger. Disse salongene sier at røde lys senger bidrar til å redusere:

 • cellulitt
 • kviser
 • arr
 • strekkmerker
 • subtile linjer
 • rynke

For en mer målrettet RLT, må du først se en hudlege.

Hvor lenge har den røde lysterapien eksisterer?

Forskere til National Aeronautics and Space Administration og Quantum Devices, Inc. (QDI) har oppdaget rødt lys for første gang som en måte å dyrke planter i rommet ALL’Start av årene & # 8216; 1990. Røde lysdioder produserer lys som er 10 ganger lysere enn solens stråler. De lærte også at dette intense lyset bidrar til å få energi metabolisme i vegetabilske celler og fremmer vekst og fotosyntese.

Fra 1995 til 1998 utfordret Marshall Space-senteret QDI for å studere rødt lys for sin potensielle applikasjon i medisin. Med andre ord ønsket de å se om det røde lyset som har energiserte vegetabilske celler, ville ha jobbet på samme måte på menneskelige celler.

Hovedformålet med denne undersøkelsen var å avgjøre om RLT kunne påvirke visse forhold som påvirker astronautene. Spesielt ønsket forskere å se om RLT kunne hjelpe med muskuløse atrofiproblemer og bein tetthet som stammer fra lange perioder med gravdom. Selv sårene helbreder sakte i rommet, så det var et annet område av nøkkelrente enn sine studier.

Hva er rød lysterapi i dag?

Gjennom stipendier og kliniske studier i løpet av årene som ble brukt fra første forskning, har RLT vist seg å være effektiv for visse medisinske forhold, blant annet:

 • kviser
 • aldersmerker
 • kreft
 • psoriasis
 • Solskade
 • Sår

RLT kan også brukes til å aktivere noen rusmidler bekjempe kreft. Noen anticancer-stoffer er lysfølsomme. Når behandlede celler blir utsatt for visse typer lys, som rødt lys, dør de. Denne terapien var spesielt nyttig for behandling av esophageal cancer, lungekreft og hudsykdommer som topp keratose.

Rød lysterapi og psoriasis

En 2011-studie i Dell & # 8217 Magazine; European Dermatology and Venereology Academy undersøkte effektene av rlt med hensyn til blå lysterapi for personer med psoriasis. Deltakerne hadde høydoseringsbehandlinger tre ganger i uken i fire påfølgende uker, da de påførte en 10% salicylsyreoppløsning til plater.

Hva var resultatene? Begge terapiene med rødt og blått lys har vært effektive i behandlingen av psoriasis. Forskjellen mellom de to var ikke signifikante for å endre størrelse og # 8217; herding av huden. Imidlertid har blå lysterapi blitt avansert i behandlingen av uritem eller rødmet hud.

Det er viktig å huske at disse behandlingene har blitt utført med høye doser i et medisinsk miljø. Resultatene kan variere sterkt hvis terapien utføres hjemme eller i en salong eller i et velværesenter.

Risiko og hensyn

RLT er ikke forbundet med store risikoer. Du kan imidlertid snakke med legen din dersom du tar medisiner som øker lysfølsomheten til huden din.

Det er mange andre typer lyse terapier som kan hjelpe med psoriasis. Vurder også å spørre legen din følgende terapier:

 • Ultraviolett Light B (UVB)
 • Naturlig sollys
 • Psoraleni og ultrafiolett lys A (PUVA)
 • Laserbehandlinger

Snakker med legen din

Det er ingen kur mot psoriasis. Men du kan finne lettelse fra symptomene dine hvis du bruker den riktige blandingen av behandlinger. RLT er bare et annet verktøy for å legge til kitet ditt for å finne lettelse. Selvfølgelig, før du prøver noe nytt, er det bedre å konsultere legen din.

Selv om du kan kjøpe røde belysningsenheter for innenlands bruk eller organisere terapi økter utenfor et medisinsk miljø, kan legen din ha noen retningslinjer som vil gjøre behandlingen mer effektiv.

Du kan spørre hva slags lysterapi kan hjelpe deg mer unike symptomer. Legen din kan også gi deg forslag om hvordan man kombinerer orale eller aktuelle stoffer med lysterapi, så vel som slike endringer i livsstil, vil hjelpe deg med å unngå psoriasis utløsere.