Hvordan psoriasis har påvirket sexlivet mitt og som partner kan hjelpe meg

Helse og velvære berøre alles liv annerledes. Dette er en persons historie.

Det kan være vanskelig å tro, men når jeg hadde sex med en mann som aldri hadde sett huden min og # 8211; Og han ville ikke ha hatt muligheten til å se henne & # 8211; Opptil nesten 10 år senere.

Nå kan du tenke på deg selv: & # 8217;?& # 8221;

Vel, jeg har psoriasis. Jeg møtte squamous, tørr, betent, sprukket, blødende, blødende hudplater, fra lilla til mørkbrun for det meste av livet mitt. Når det er i verste fall, er det synlig, vanskelig å skjule og unattractive. Og med det kommer en masse stigma, feil ideer og spørsmål.

Når noen bor med usikkerhet på grunn av en hudtilstand, kan det gjøre alt for ikke å bli sett, som kan inkludere gjemmer, liggende eller unngå. Jeg gjorde alt for å skjule min psoriasis, selv om dette betydde & # 8230; å ha sex med klærne mine på.

Mens jeg leser L’siste uttalelse, begrenser jeg meg ikke til å rive. Mine øyne svulmer av tårer. L’nå 30 år gammel kan jeg fortsatt føle smerten forårsaket av usikkerhetene i den tjue år gamle kvinnen som aldri kunne ha fysisk, helt. Jeg ser på meg selv i speilet, og jeg husker inne i meg for 20 år siden: Du er vakker & # 8221;.

En følelse som aldri går bort

Mitt psoriasis er for tiden undertrykt på grunn av effektiv behandling, men de følelsene ikke føler seg godt nok, og de fryktene for ikke å være ønskelig på grunn av huden min, endret jeg fortsatt min sjel, som om jeg for tiden ble dekket på 90 prosent av platene for tiden. Det er en følelse av at du aldri går. Forblir med deg for alltid, uansett hvor lys huden din er for øyeblikket.

Dessverre snakket jeg med mange menn og kvinner som bor med psoriasis som føler det samme, uten å avsløre sine partnere som psoriasis, påvirker virkelig sin sjel og deres velvære. Noen skjuler deres usikkerheter bak sinne eller unngåelse. Noen hindrer helt sex, relasjoner, berøring og # 8217; intimitet, på grunn av frykten for avslag eller # 8217; utilstrekkelighet.

Noen av oss som bor med psoriasis føler, men av feil grunner. Vi føler oss sett for ufullkommenhetene i huden vår. Sosiale skjønnhetsstandarder og misforståelser knyttet til synlige sykdommer som psoriasis kan få deg til å føle deg som om folk så tilstanden din før du så deg faktisk.

Navigere i relasjoner

Noen ganger, samhandler med enkelte individer bare bidrar til å skape negative følelser. To av vennene mine, for eksempel, har hatt psoriasis som brukes mot dem i deres sentimentelle relasjoner.

Nylig var jeg interacing med en ung kvinne gift på Twitter. Han fortalte meg om de usikkerhetene han følte seg med psoriasis: ikke føl deg godt nok for mannen sin, ikke føl deg attraktiv, føles en følelsesmessig vekt for familien og selvsaboting for å unnslippe de sosiale møtene på grunn av’flause.

Jeg spurte henne om hun hadde delt disse følelsene med mannen sin. Han sa at # 8217; han hadde gjort, men som bare jobbet for å frustrere ham. Han kalte henne usikker.

Folk som ikke lever med kroniske sykdommer, spesielt hvis synlig som psoriasis, kan ikke begynne å forstå de mentale og følelsesmessige vanskelighetene med samlivet med psoriasis. Vi har en tendens til å skjule mange av de interne utfordringene vi står overfor med tilstanden så mye som psoriasisen selv.

Hvordan være der for en partner med psoriasis

Når det gjelder intimitet, er det ting vi vil at du skal vite & # 8211; Og ting vi ønsker å høre og høre og # 8211; at vi ikke alltid kunne føle seg rolig i å fortelle deg. Dette er bare noen forslag til hvordan du, som partner, kan du hjelpe en person som er overbevist med psoriasis å føle seg positiv, rolig og åpen i et forhold.

1. Gi oss beskjed om at du er tiltrukket av oss

Studier viser at psoriasis kan ha en alvorlig innvirkning på psykisk helse og på selvtillit. Som hver partner, vil vi vite at du vil finne deg selv attraktiv. Av & # 8216; til din partner som du finner den vakker eller vakker. Gjør det ofte. Vi trenger alle de positive utsagnene vi kan få, spesielt av de som er nærmere oss.

2. Gjenkjenne våre følelser, selv om du ikke forstår fullt ut

Husk Twitter Ung kvinne jeg nevnte ovenfor? Når hennes ektemann L’han definert usikker, kom fra et sted d’kjærlighet & # 8211; Han sa at han ikke legger merke til hans psoriasis og ikke er irritert, så han bør slutte å bekymre deg så mye. Men nå er det for redd for å dele dine følelser med ham. Vær forsiktig med oss, vær snill. Gjenkjenne hva vi sier og hvordan vi føler. Ikke reduser dine følelser bare fordi du ikke forstår dem.

3. Ikke bruk vår sykdom for å fornærme oss

Ofte går folk under beltet når de strider med sine partnere. Det verste du kan gjøre er å si noe støtende om vår rasende sykdom. Jeg tilbrakte 7 år og en halv med min ex-ektemann. Aldri sagt noe om min psoriasis, uansett hvor ille vi kjempet. Din ektefelle vil aldri stole på deg på samme måte hvis du fornærmer det for din sykdom. Det vil påvirke selvtillit i fremtiden.

4. Vi kunne gjøre ukonvensjonelle ting i soverommet & # 8211; vær tålmodig

Jeg hadde på seg klær med den første gutten jeg ga. Egentlig så han ikke huden min opp til 10 år senere, da jeg publiserte et bilde på Facebook. Jeg hadde på seg strømper og generelt en langermet skjorte buttoned, så han kunne ikke se bena, armene eller ryggen. Lysene hadde alltid vært av, uten unntak. Hvis du har en partner som synes å gjøre rare ting i soverommet, kommuniserer du med ham på en kjærlig måte å komme til kilden til problemet.

Å leve med psoriasis er ikke lett og til og med å være en partner av noen med tilstanden kan presentere utfordringer. Men når det gjelder å være intim, husk at disse følelsene og til og med usikkerhet kommer fra et reelt sted. Gjenkjenne det og jobbe sammen: Du vet aldri hvordan forholdet ditt kunne vokse.

Alisha broer kjempet med alvorlig psoriasis i over 20 år og er ansiktet bak Vær meg i meg, en blogg som fremhever sitt liv med psoriasis. Dens mål er å skape empati og medfølelse for de som er mindre forstått, gjennom selvtransparent, tålmodig forsvar og # 8217; helsevesenet. Hans lidenskaper inkluderer dermatologi, hudpleie og seksuell og psykisk helse. Du kan finne alisha opp Twitter Og Instagram.