Hvordan å overvinne en Cotta: 28 tips for å la deg gå

Del på Pinterest

Å ha en ny cotta kan virke fantastisk. Du ser ikke # 8217; nå for å se dem, og du føler deg spent, selv euforisk, når du tilbringer tid sammen. Avhengig av situasjonen, kan det også være mulighet for at følelser er gjensidig.

Når forholdet ditt med kokte er ikke hvor som helst, kan du føle deg, vel, knust. Og den følelsen er tutt’annet enn fantastisk.

Kanskje din forelskelse innebærer noen utenfor grenser, som en gift venn eller professor. Disse kokte er ganske normale, men de er fortsatt vanskelig å overvinne, selv når du vet fra # 8217; start at du ikke kan være involvert.

Du kan føle deg enda mer ødelagt når din forelskelse er tilgjengelig, men gjenspeiler ikke dine følelser.

Til slutt kan det ikke importere grunnen til at kokte forblir misfornøyd: smerten er fortsatt den samme. Hvis du har problemer med å bevege seg fremover, kan disse 14 forslagene hjelpe deg.

Godta dine følelser

Før du kan begynne å overvinne en forelskelse, må du innrømme det. Alle’Start er normalt å nekte romantiske følelser, spesielt hvis du har en forelskelse for en god venn, din veileder eller noen som anser uoppnåelig.

Anerkjennelse og L’aksept er de første viktige trinnene i helbredelsesprosessen. Det knuste er normale, selv de som du vet, ville aldri ha forfulgt.

Å trykke ned dine følelser kan hindre deg i å møte dem på en produktiv måte. I stedet kunne de nøle, noe som forårsaket mer angst.

; Godta hvordan du føler deg og gi deg plass til å utdype følelsesmessig og slippe ut disse følelsene kan hjelpe deg med å begynne å høre deg annerledes mot en person og å gå videre og forklare Kim Hedgehog, En San Diego terapeut.

Tid

L’Agony som kan føre til at en cotta er ganske universell.

Hvis du aldri sier din kokte som du føler, kan du ikke takle den faktiske avslaget. Men det gjør fortsatt vondt når dine forhåpninger ikke er løst.

Heldigvis, tilberedt vanligvis ikke lenge, selv om du kunne føle deg ulykkelig for alltid. Det er ganske vanlig at styrken av dine følelser reduseres innen få uker eller måneder.

Men tiden som trengs for å overvinne en cotta kan variere. Du kan ta vare på deg selv i mellomtiden:

Vurder din tilberedt av et realistisk perspektiv

Knuser betyr ofte idealiseringen, spesielt når du ikke kjenner personen godt. Du kan konsentrere deg om deres positive egenskaper, mens du betaler mindre oppmerksomhet til ting som ikke er så eksepsjonelle.

Selv om du og din kokte kan du gå d’På en eller annen måte, viser tiden ofte skarpe kontraster i nøkkelverdier. Kanskje du er veganer og de spiser kjøtt, eller de er veldig åndelige og du nei.

& # 8220; Å være gjennomsiktig med deg selv vil tjene deg godt her & # 8221; sier egel. «Se på oppriktighet til virkeligheten av situasjonen er viktig for å gå fremover & # 8221;.

Sorrowful for tapet av det du håpet

En kokt som ikke går ingen steder, deler likheter med avvisning og # 8217; uberørt kjærlighet. Som midlertidig kan det være en forelskelse, involverer ekte følelser og ekte smerte.

Ta deg tid til å sitte med disse følelsene. Du kan trenge mer tid til å komme til uttrykk med dypere følelser fra langvarig eller mer alvorlig.

Tillat deg å revurdere øyeblikkene når du var sikker på at du returnerte din kjærlighet, gnistene du har opplevd eller datoene og intimiteten du håpet. Dette er en smertefull prosess, så det er godt å føle seg trist og frustrert eller lurer på hvorfor ting ikke fungerte.

Unngå å la dine følelser forbruke deg

Det er viktig å uttrykke dine følelser slik at du kan utdype. Men å nøle på dem kan hindre deg i å ta tiltak for å utvikle et forhold til noen som er tilgjengelige og romantisk interessert.

Konstant snakk om din kokte eller tilbringe mye tid for å revidere smerten ved avslag gjør det vanskelig å gå videre.

Når du føler deg fanget i en negativ tanke syklus, kan du prøve:

 • Bevisst godta følelsene som dukker opp, så la dem gå
 • mentalt & # 8220; setter til side & # 8221; Engstelige følelser til du kan utforske dem på en produktiv måte
 • Distrate med din favorittaktivitet

Fortell meg om dette

Hvis du har problemer med å behandle følelser, del dem med noen du stoler på, kan hjelpe deg. De kan hjelpe deg med å få mer perspektiv, spesielt hvis du ønsker å ærlig utforske hvor sterk de er eller vurdere årsakene til at kokken din ikke er et ideelt dreiemoment.

Prøve:

 • snakk med dine kjære
 • Snakk med noen du stoler på at du også kjenner din cottet
 • Skriv dine følelser i en dagbok eller i et brev, du trenger ikke å sende

Hvis du allerede har et forhold

Folk i engasjerte relasjoner kan fortsatt utvikle seg tilberedt. Dette kan være en forvirret og forstyrrende opplevelse, men det er ikke uvanlig og betyr ikke at du må bryte. Kan hjelpe deg med å snakke med din kokte partner. Forklar at du jobber med det, og du vil ikke handle tilsvarende.

Å være ærlig kan styrke tilliten og føre til en dypere binding. Også, hvis kokt er en vanlig venn, kan du velge å se dem litt og # 8216; mindre. Partneren din kan ikke forstå hvorfor hvis du ikke vet hva som skjer.

Hold deg unna sosiale medier

Det er greit å innrømme det: Du er fristet til å se på de siste bildene av en kokt eller se om de kommer ut med noen. Men når de nekter deg eller bestemmer deg for ikke å forfølge dem, er det bedre å begrense ditt digitale engasjement.

Fomo & # 8211; Som er redd for at det er unikt å miste at sosiale medier har en tendens til å forårsake å forårsake & # 8211; Det skjer også med kokt. Bruk av sosiale medier til å kikke inn i deres liv gjør det enkelt å fantasere om å dele det livet.

Å holde seg digitalt koblet til en kokt via Facebook eller Instagram, kan derfor forverre følelsene av tristhet til å ha mistet et liv med dem.

Det er ikke nødvendig å foreta permanente handlinger, hvordan å fjerne vennskapet eller blokkere dem, men det kan være nyttig å slutte å følge dem og unngå ting som:

 • Sjekk etter nye innlegg eller kommentarer
 • Curiosando for oppdateringer om statusen til forholdet
 • Publiser ting som er utformet for å tiltrekke seg deres oppmerksomhet

Allerede at du er, minner deg om at sosiale medier som ofte blir endret, øyeblikkelige instants, ikke-nøyaktige representasjoner av hverdagen.

Forny dine følelser

Når tiden går med noen og deler sårbarheter, er det lett å utvikle følelser av nærhet og tiltrekning. Disse positive følelsene kan bli til en forelskelse, selv når den andre personen er romantisk utilgjengelig.

Tegnet som vennlighet, intelligens og en god sans for humor kan mate en cottet. Men du trenger ikke å gå ut med noen for å fortsette å nyte disse aspektene av deres personlighet.

Ikke behandle vennskapet som en trøstpris

Danner en’vennskap når romantikk ikke er mulig, kan være en fin måte å holde seg nær noen du bryr deg om, når du gjør det med den rette holdningen.

En’Vennskap bygget på mentaliteten & # 8220; Vel, hvis vi ikke kan gå ut med noen, forestiller jeg at vennskapet er det neste beste tingen & # 8221; kan ikke fungere. Hvis du går inn i «8217; vennlig vennskap håper at du vil elske deg, kan du ende opp med å skade begge på slutten.

Valuta i stedet L’Vennskap for sine meritter, ikke som A’alternativ mindre attraktivt for et forhold. Alle relasjoner kan ha betydelige fordeler og # 8217; Vennskap er viktig for livet som romantikk. Noen anser det enda mer viktig.

Snakk med din forelskelse

Fortell din kokte som du føler er generelt en dom fra din side. Hvis du er intime venner, kan du bekymre deg for å miste sitt vennskap og bestemme seg for å vente til du passerer tilberedt.

Hvis kokt er gjensidig, skjønt, for å fortelle dem hvordan du føler at du kan starte et forhold. Selv om det ikke er gjensidig, kan de fleste voksne håndtere åpenbaringen av romantiske følelser med nåde og medfølelse. Tross alt opplevde de sannsynligvis noe lignende.

Hvis de nekter deg, er det bedre å fortsette å behandle dem som du normalt ville. Unngå dem kan tyde på at noe ikke er bra blant deg, noe som kan føre til vanskeligheter på arbeidsplassen eller vennens spørsmål.

Gi deg en liten og # 8216; unna kan bidra til å berolige smerten av avfallet. Hvis du har en tendens til å tilbringe mye tid sammen, forklar du at du vil bli venn, men du trenger litt & # 8216; plass for øyeblikket. Dette er et sunt svar, som sannsynligvis vil forstå.

Distrahert

Når du prøver å overvinne noen relasjonssmerter, mislyktes en bomull til en dårlig pause, distraksjonen er nøkkelen.

Det kan virke som om alt minner deg om deg tilberedt, spesielt hvis du er en venn, eller du har mange felles interesser. Dette gjør ofte enda mer dårlig, siden du ikke kan gå til favorittmusikken din eller din delte aktivitet.

Hvis dette er ditt tilfelle, er det nå på tide å prøve noe nytt. Ta en ny hobby du ønsket å prøve. Start et nytt show i stedet for å se nostalgisk (eller elendig) et show som du likte med din cotta.

Også venner og familiemedlemmer som vet hva du passerer, kan hjelpe deg med å viderekoble tankene dine fra matlagingen din ved å tilby følelsesmessig støtte og foreslå nye distraksjoner.

Prøv å gå ut igjen

Utvikle følelser for noen igjen kan tjene som en type distraksjon. Selv om ikke C’Det er ingenting galt med å kaste igjen i bassenget av avtaler, prøv å gjøre det med intensjon og klarhet.

For eksempel identifiserer det hva du vil i en partner på forhånd. Spør deg hva du fant attraktivt i din cotta kan gi litt informasjon her.

Hvis du fortsetter å utvikle seg tilberedt at de ikke virker, kan det være nyttig å undersøke mulige årsaker til dette, alene eller med en terapeut.

Gjør de tingene du liker

Tilbringe tid i aktiviteter du liker vil ikke eliminere dine romantiske følelser, men hjelper vanligvis med å øke din egen kjærlighet og tillit. Det kan også bidra til å forbedre humøret og det generelle trivsel.

Det er lett å falle i tankesystemer som tyder på at du er ufullstendig uten kjærlighet eller et forhold. Men du kan være glad, selv glad, uten en partner.

Du trenger absolutt ikke å gi opp å finne kjærligheten; kjærlighet. Arbeid for å bli det beste av deg selv og gjøre de tingene du liker regelmessig, kan hjelpe deg med å leve et gledelig liv til du finner noen som passer for deg.

Få profesjonell støtte

Terapi kan hjelpe når din normale funksjon er kompromittert, foreslår egel. Forklar at terapi ofte er et godt alternativ når du sliter med å gjøre ting du normalt vil gjøre eller ha problemer med å finne glede i ditt daglige liv.

Å snakke med en terapeut kan også hjelpe deg når:

 • Føler seg fanget i negative tanker
 • Kjempe for å tilfredsstille selvhjelpsbehov
 • Føler seg konstant trist, ensomeller håpløs
 • føle seg overdreven engstelig Når du ikke ser eller ikke føler deg kokte

Bunnlinjen

Hvis du prøver å overvinne en forelskelse, gjør det vondt det faktum at de fleste har vært der du er. Knusing er vanlig, og du vil nok ha mange andre.

Husk bare: En mislykket cotta har ingenting å gjøre med din verdighet eller hvem du er som en person. Noen ganger er det så enkelt som inkompatibiliteten med personen du blir forelsket.

Innse at det ikke er C’det er en mulighet for et forhold som ikke alltid hindrer en forelskelse eller hjelper deg med å overvinne den. Hva kan hjelpe er tid. Det kan ikke virke som dette akkurat nå, men snart vil dine følelser sannsynligvis ikke være så intense. De kunne også helt forsvinne.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.