Hvordan å overleve din middelaldrende blues

Jeg er ca 50, litt i middelalderen, men ikke akkurat i alderdom. Barna mine vokste opp, jeg har en god karriere, mitt bryllup er solidt og jeg er fortsatt rimelig sunn. Så, livet tilfredsstillelse bør være min for spaining.

Men det er ikke. Jeg er ikke lykkeligere enn de fleste jeg kjenner, og i mange tilfeller mindre. Fordi jeg er i krise når alt ser ut til å gå, vel, rett?

Dette spørsmålet er i sentrum av den nye boken av Jonathan Rauch, Kurven av lykke. I sin bok hevder Rauch at en dyppe i lykke i middelalderen er en vanlig del av menneskelig utvikling og kan også være en nødvendig forløper for den påfølgende tilfredsstillelsen av livet. Det antyder at hvis vi kan finne veien å motstå i løpet av denne turbulente overgangen, vil vår lykke ikke bare gjenoppta, men vil trolig overvinne våre forventninger.

Den middelaldrende krisen

Selv om ideen om & # 8220; middelaldrende krise & # 8221; Begge i omløp i flere tiår & # 8211; og hovedsakelig gjenstand for forakt og spott & # 8211; Rauch sier at & # 8220; Crisis & # 8221; Det er virkelig feil ord for hva som skjer med mange av oss i middelalderen. Hvis du ser på de store ordningene i dataene om global lykke og i langsgående eksperimenter hvor enkeltpersoner er sammenlignet med seg selv, en sterk mal dukker opp: Lykke reduseres gradvis under den første voksenalden til det laveste punktet, rundt i midten av året og 19217; har en tendens til å ha tidlige innhenter).

Dette skjer uavhengig av omstendighetene i livet, for eksempel hvis inntektene dine er høy eller mindre, har du barn hjemme, du tar vare på eldre foreldre, eller du har en vellykket karriere. Dette betyr ikke at disse tingene ikke teller for lykke: de gjør det! Som Carol Graham Og Andre forskere på lykke De fant et stabilt ekteskap, god helse, nok penger og andre faktorer gjør godt til lykke. Det er bare at vi ser ut til å ha en trend med ubehag i middelalderen som ikke kan forklares bare av disse faktorene.

& # 8220; Kurven av lykke ville ikke forekomme i mange sett med data og steder som det gjør, inkludert Blant apene, Hvis det ikke var en viss kablet passform & # 8220; skriver rauch.

Selv om årsakene til dette høsten ikke er klar, gjør Rauch en modig forskning gjennom forskning for å forklare det. I En langsgående studie, For eksempel har forskere oppdaget at hvis du blir bedt om ungtysk som de trodde det ville være deres liv fem år senere, og så konfronterte den til hvordan de faktisk følte seg fem år senere, var deres spådommer mye høyere enn virkeligheten. Med andre ord, de pleide å være for mye optimistiske og denne uoverensstemmelsen syntes å reflektere deres nivåer av fallende lykke.

Dette gir mening: Når forventningene ikke er fornøyd, er vi tvunget til å føle seg skuffelse. Og det støtter Rauch, når vi ikke har klare eksterne markører i våre liv for å forklare vår skuffelse, kan dette skape negative tilbakemeldingskretser, der vi føler oss dårlige, og vi føler oss skyldige å føle seg dårlig.

; L’tilbakemeldingseffekt kan og ofte påvirke folk som ikke lider av alvorlig krise eller sjokk, folk som tvert imot er fine & # 8221; sier rauch. & # 8220; Noen ganger vil folk som er relativt sett, mindre påvirket av objektive omstendigheter bli mer fanget i tilbakemeldingssykluser [negativ].& # 8221;

Trust i alderen

Det er interessant å merke seg at denne modellen vil finne sted helt etter middelalderen, så eldre pleier å være mye lykkeligere enn de ville ha forventet fem år før. Dette antyder at hvis vi kan motstå, kan ting bli bedre, mens vi i stedet forblir hyggelig overrasket over våre nivåer av lykke.

Positiv tilbakemelding erstatter det negative fordi skuffelser blir hyggelige overraskelser og voksende tilfredshet og takknemlighet er forsterket til hverandre & # 8221; sier Rauch.

Faktisk er det mange potensielle positive aspekter som stammer fra # 8217; aldring, hvilken rauch forteller i boken. Her er noen av fordelene ved å komme ut av vår middelaldrende krise.

Stress har en tendens til å synke.

Det virker intuitivt: Vi har tross alt sannsynligvis mindre arbeid eller familie stress som vi er enige og våre karriere stabiliserer eller våre barn forlater huset. Men i virkeligheten, forskere l’de gjorde funnet det at selv å holde andre ting konstant, stress er fortsatt en tendens til å synke med alderen i alderen, og denne kurven ned stress ser ut til å være knyttet til vår største lykke.

Emosjonell justering forbedres.

Ikke bare er de eldre pleier å eksperimentere mindre intense følelser Sammenlignet med yngre voksne, synes de også å bedre håndtere følelser generelt. Etter å ha lyttet til opptak av mennesker som gjør foraktige kommentarer til dem, de eldre svarte Med mindre negativ tilbakemelding til kritikere og mer løsrivelse rundt situasjonen, noe som tyder på større følelsesmessig justering.

Eldre mennesker føler seg mindre omvende.

Stephanie Brassen og hans kolleger funnet det at når folk har gjort feil valg og har mistet alle sine gevinster i et spill, prøvde eldre deltakere mindre angrer enn unge voksne, en oppdagelse som også reflekteres i deres distinkte hjerneaktivitetsordninger.
Eldre mennesker er mindre utsatt for depresjon.

Sekund Undersøkelser, Depresjon blir mindre vanlig med l’alder. Dette kan skyldes at eldre voksne ser ut til å ha større Bias av optimisme– følelsen av at ting vil fungere – og mer positivitet-En fokus på positiv snarere enn negativ i livet – i stedet for unge mennesker.

Hvordan å overleve i middelalderen

Det er fint å vite at aldring, ting forbedres. Men dette betyr ikke at vi ikke kan gjøre noe for å hjelpe oss med å møte malaise av middelaldrende. Heldigvis har Rauch noen ideer for å overvinne denne perioden med mer perspektiv.

Normaliser det.

Bare forstå at dette er et nesten universelt fenomen kan hjelpe oss med å slutte å skylde oss selv for våre følelser og lære å godta dem mer. Det betyr ikke at du ikke vil bli skuffet ennå, men i det minste kan du slutte å skille deg som du føler, at ellers tjener det bare til å forverre ting.

Stopp din interne kritiker.

I utgangspunktet er vi planlagt å ønske seg mer og å være optimistisk om vår fremtid, i hvert fall når vi er unge, fordi det er for vår evolusjonære fordel. Men som skuffelsen synker, kunne vi finne oss å sammenligne våre resultater med resultatene av andre og bestemmer seg for ikke å være alle «8217; høyde. Dette er en oppskrift på videre lidelse.

For å motvirke dette, foreslår Rauch å forstyrre vår interne kritiker ved hjelp av kognitive-adferdsbehandlingsmetoder for å reformere en situasjon eller stoppe den uopphørlige rominen. En kort interjection av en intern mantra eller en påminnelse og # 8211; som & # 8220; Jeg trenger ikke å være bedre enn noen andre & # 8221; eller kortere & # 8220; slutte å sammenligne & # 8221; & # 8211; kan hjelpe deg med å fange deg selv og hindre at tankene dine mister kontrollen.

Oppholde seg.

Jeg vet at det er allestedsnærværende i disse dager, men tankefullhet& # 8211; eller andre disipliner oppmerksom på nåtiden, som Tai Chi, Yoga eller til og med bare L’De kan hjelpe deg med å deaktivere den personlige dømmeknappen, føle seg mindre engstelig og prøve mer positive følelser. I mitt liv brukte jeg bevissthet meditasjoner, strekker seg og vandret på … åpen for å hjelpe meg til å bli mer tilstede, og aldri mislykkes i å lede humøret mitt i riktig retning.

Del din smerte med andre.

Mange mennesker finner det vanskelig å komme i kontakt med andre når de føler seg utilfreds midt i alderen. De frykter at det innebærer at noe ikke går inn i dem, som på en eller annen måte mangler eller som vil miste respekt for andre.

Men del følelser med en god venn, som kan lytte til medfølelse og til og med støtte deg under opplevelsen, kan hjelpe deg med å få deg til å føle deg mindre. «Nell’isolasjon, skuffelse og utilfredshet og forverres, som legges til skam, som mater behovet for isolasjon. Bryter den syklusen er den første jobben og skriver rauch.

En god venn kan også hjelpe deg med å forhindre deg i å gjøre noe utslett, som å skaffe sjefen din eller forråde din ektefelle, noe som kan virke som vil frigjøre deg fra din ubehag, men det vil trolig retort mot.

Lage små skritt; ikke hopp.

Det kan være den vanskeligste tingen å gjøre, men det er så viktig. Når du hører sammenbrudd i middelalderen, ikke prøv å riste ting radikalt ved å kaste bort arbeidet i livet ditt eller din familie og starte igjen fra noen tropiske øyer. I stedet vurder muligheten for å gjøre små endringer i tråd med dine akkumulerte ferdigheter, erfaringer og tilkoblinger.

Rauch indikerer arbeidet med Jonathan Haidt, som har oppdaget at å gjøre fremgang mot våre mål, i stedet for å nå våre mål, og leve et liv fullt av mål, er det som fører til varig lykke. Så i stedet for å fortsette til en fullstendig omorganisering av livet ditt, tenk på å gjøre inkrementelle endringer som vil gi små pulser av positivitet. Kanskje du kan vurdere en lateral flytte til jobb, gjenopplivet ditt bryllup prøver nye ting sammen eller ta en ny hobby. På denne måten, når kurven din lykke stiger, som det trolig vil skje, vil du ikke forbli med et knust liv. Som tar oss til sitt siste forslag & # 8230;

Vente.

Dette virker som et merkelig råd Men siden middelaldrende ubehag er et utviklingsproblem, kan det være bedre å vente på lykke ned og akseptere at det sannsynligvis vil forandre seg. Inntil du synker i depresjon, kan oppholdsbalansen være den beste strategien.

Dette betyr ikke at du bør ignorere de alvorlige problemene i livet ditt; Det betyr bare at hvis dine følelser virker uforholdsmessige i forhold til hva som skjer, vær oppmerksom og vær tålmodig med deg selv. Selvfølgelig vil dette trolig være mye lettere hvis folk ikke avviser dine følelser som en slags narcissistisk krise. Rauch spør oss alle for å slutte å fornekte folk som krysser middelaldrende vanskeligheter og viser mer medfølelse.

Også, hans bok tyder på at stereotype aldring som en tidsperiode er feil. Indikerer organisasjoner, for eksempel Encore.org-Hva jobber for å endre negative meldinger på # 8217; aldring og hjelpe eldre mennesker som føler seg pådratt i stedet for hindret i deres forsøk på å forbli viktige medlemmer og skattebetalere.

På et personlig notat fant jeg sin vakre utbygging og lærerikt bok. Definitivt hjalp meg til å være mer overbærende med meg selv for malaise av middelalderen & # 8230; Og jeg ser ikke # 8217; nå for å overvinne den. Kanskje det vil hjelpe andre middelaldrende lesere innser at, bare fordi du føler deg skjønn, betyr det ikke at livet rømmer deg. I stedet forbereder du sannsynligvis bare å blomstre.

Denne artikkelen er opprinnelig dukket opp på Større, Det elektroniske magasinet av Større god vitenskapssenter På UC Berkeley.