Hvordan oppdage endokarditt?

Hva er endokarditt?

Endokarditt er bakteriebetennelse i hinnen som kler innsiden av hjertet. Noen få pasienter med hjertesykdom er i risiko for å få endokarditt, og de skal ha forebyggende behandling før kirurgiske inngrep.

Hva heter klaffene i hjertet?

Det finnes fire klaffer i hjertet: mitralklaffen, trikuspidalklaffen, pulmonalklaffen og aortaklaffen. Alle disse klaffene kan rammes, og flere klaffer kan være rammet samtidig. De vanligste klaffefeilene er aortastenose og mitralinsuffisiens.

Hva er sepsis?

Sepsis er en alvorlig infeksjon som kan føre til at kroppens organer svikter. Tilstanden kan være livstruende hvis den ikke oppdages og behandles i tide.

Hvordan sjekke om man har nyrebekkenbetennelse?

Nyrebekkenbetennelse er en betennelse i øvre urinveier og i nyrebekkenet. Typiske symptomer er feber, frysninger, flankesmerter, kvalme, brekninger og smerter i korsryggen.

Hva er Mitralinsuffisiens?

Mitralinsuffisiens er lekkasje i hjertets mitralklaff, det vil si hjerteklaffen mellom venstre forkammer og hjertekammer. Insuffisiens av mitralklaffen oppstår hvis klaffene eller de senetrådene som er festet til klaffenes kanter, skrumper så mye at klaffene ikke kan lukke tett til.

Hva er ikke reumatisk aortastenose?

Forsnevring i aortaklaffen, aortastenose, er en tilstand som hindrer blodstrømmen fra venstre hjertekammer og ut i aorta. Forsnevringen kan sitte i selve klaffen, under klaffen eller over klaffen. Å pumpe ut blod fra hjertet gjennom en trang aortaklaff, øker belastningen på hjertet.

Hva er hull i hjertet?

Et ASD er et hull i septum mellom venstre og høyre atrium. I begge tilfeller vil oksygenrikt blod fra venstre siden strømme over på høyre side. Dette nedsetter mengden sirkulerende oksygen, noe som fører til ekstra belastning på hjerte og lunger.

Hvordan operere hjerteklaff?

Brystbenet lukkes med flere ståltråder som forblir i kroppen etter operasjonen. Etter operasjonen gjøres en rekke kontroller, blant annet ultralyd undersøkelse av hjerteklaffen, før du overflyttes til hjerteoppvåkningen hvor du blir vekket. Operasjonen varer vanligvis to til tre timer, men dette kan variere.

Er hjerteklaff farlig?

En ubehandlet betydelig hjerteklaff-feil kan utvikle seg til hjertesvikt. Betydelig hjerteklaff-feil kan behandles kirurgisk, enten ved å sette inn en kunstig hjerteklaff, eller reparere den syke klaffen. Etter operasjonen er det nødvendig å ta blodfortynnende medisin i kortere tid, eller evt.

Er lekkasje på hjerteklaff farlig?

Har du alvorlig lekkasje, vil du kunne få hjertesvikt, noe som betyr at hjertet pumper mindre effektivt. Kirurgi kan reparere klaffen slik at dette ikke skjer. Ved mitralklaffprolaps er det en sjanse for at slimhinnen i klaffen kan bli infisert. Dette kalles endokarditt.

Hva gjør Trikuspidalklaffen?

Trikuspidalklaffen – regulerer blodstrømmen mellom høyre forkammer og høyre hjertekammer.