Hvordan myke håret: 12 behandlinger for mykt og glatt hår

Del på PinterestSam Manns | Unsplash

Mykt og lyst hår er et vanlig mål. Imidlertid kan livet få det beste fra håret ditt & # 8211; På grunn av’aldring, livsvaner eller knappe hårpleie teknikker & # 8211; Mange ting kan skade dine allerede delikate kutikler.

Over tid kan naturlige oljer fjernes fra håret, noe som kan føre til tørrhet.

Dette betyr imidlertid ikke at du må bosette seg på tørr og skjøre hår.

Mykt tørt og grovt mykt hår kan behandles med hjemmemedisiner. Alt du trenger er en kombinasjon av fuktighetsgivende ingredienser og sunne hårpleievaner. Vurder følgende rettsmidler og trinn du enkelt kan legge til i din rutine.

1. Kjenn din hårtype

Å forstå hårtypen din er viktig før du prøver ethvert hjem. Tørket og grovt hår kan definitivt bruke litt & # 8216; av TLC mer, men jevnt hår trenger ikke så mye olje enn krøllete hår. Dette skyldes at de naturlige oljene i hodebunnen beveger seg lettere gjennom kutikula pluss håret er rett.

Selv om du kan kjenne håret ditt, kan det endres med alderen i alderen på grunn av en reduksjon i naturlig oljeproduksjon. Håret ditt kan også være annerledes basert på klimaet der du bor og sesongen.

2. Kokosolje

L’kokosnøttolje blir stadig mer utbredt i skjønnhetsprodukter. Samtidig som Undersøkelser Han har vist at kokosoljen kan ha nytte av tørr hud, det kan også være noen potensielle mykemidler selv for håret ditt.

L’Kokosnøttolje i seg selv kan trenge dypt inn i huden & # 8211; Noen av disse effektene kan ses i hårakselen.

Du kan søke etter allerede infunderte produkter med kokosnøttolje, eller du kan bruke ren olje på håret ditt etter sjampo. Hvis resultatet er for fett, prøv å konsentrere bare på hårtips og bruk oljen annenhver dag.

Kjøp et produkt med kokosnøttolje.

3. Olje d’oliven

L’Olivenolje studeres godt for sine effekter på intern helse, men Forskningen er også fremvoksende på sin rolle i hårpleie. Det antas at oljen D’Oliven kan fungere som en barriere mot vann, som kan bidra til å forhindre strekking av molekylene D’vann og skade kutikulaen.

Ulempen er at denne typen barriere også kan gjøre håret fett. For å få de beste resultatene, bruk en liten mengde olje d’oliven i et tynt lag og ensartet på alle hår ender en gang i uken.

4. Argan olje

Avledet fra marokkanske argan fruktekstrakter, er denne oljen kjent for sine fuktighetsgivende egenskaper. Samtidig som Forskning på # 8217; Argan Oil Og det mangler hårpleie, dette middelet viser mange løfter.

Kosmetikkprodusenter la oljen til mange sjampo, balsam og behandlinger, men ekstremt tørt hår kan trekke flere fordeler fra # 8217; ren arganolje. (Ta litt & # 8216; her.) Videre trenger du ikke å ta vare på kjemikalier eller andre uønskede tilsetningsstoffer.

Påfør som du ville med olje-olivenoljen, i et enkelt uniformt lag.

5. Bruk en ukentlig hårmaske

Vegetabilske oljer kan være en effektiv måte å legge til hydrering som trengs for å tørke håret på. Men hvis du foretrekker å ikke spøk med rene oljer, kan du se etter en hårmaske klar til bruk.

Brukt ukentlig, kan en hårmaske hjelpe håret å absorbere fuktigheten mer effektivt for mykere hår over tid. Påfør på vått hår (ikke vått) etter sjampo, skyll deretter etter fem minutter.

Vurdere l’ide å prøve den myke mega masken av redken.

6. Bentonic leire

L’Bentonitisk leire er et stoff av vulkansk opprinnelse som tradisjonelt brukes til fordøyelsessykdommer. Noen ganger brukes det også til hudproblemer, for eksempel tørrhet, eksem og insektbitt.

Søker på de mulige effektene av # 8217; Bentonic Hair Clay, selv om de fleste er relaterte utdanning De konsentrert seg om dyr. Tilhengere tror at leire kan bidra til å rense håret, også balansere fuktighetsnivåer. Det kan også hjelpe med flass.

Å bruke l’bentonic leire for håret ditt:

 • Dell’bentonitisk leire.
 • Slå sammen like deler av leire med vann eller eddik, for å danne en tett deig.
 • Påfør det i dusjen som du ville med en hårmaske kjøpt i butikken.
 • 7. Ikke vask med varmt vann

  L’varmt vann kan skade det mørke og tørre håret. Opt i stedet for L’varmt vann.

  Du kan også gjøre håret mykere og skinnende ved å rinke dem med kaldt vann når du er ferdig med å konditionere. Dette vil bidra til å skylle overskuddsproduktet uten å eliminere fuktighet.

  8. Vask strategisk

  Hvis du har tørket tips og fetthals, må du fortsatt vaske håret regelmessig. For å behandle både tørrhet og L’unøditude, må du kanskje bruke en annen strategi.

  Prøv å gjøre sjampoen i hodebunnen og deretter for å bare konkludere tipsene. Dette kan bidra til å lindre sebum overflødig på toppen av håret mens du myker resten av tråder.

  9. Vask bare etter behov

  Ung, vi blir lært å vaske håret hver eneste dag. Men når det blir gammelt, kan håret ditt endres, og du trenger kanskje ikke daglig sjampo, tross alt. Faktisk kan folk med ekstremt tørt hår bare be om Ukentlig sjampo I beste fall. D’En annen del, hvis du har en mer fet hodebunn enn tipsene, må du kanskje vaske håret hver annen dag.

  Du kan også retusjere med den tørre sjampoen om nødvendig: Dette vil bidra til å fjerne olje og smuss uten å fjerne fuktighet.

  10. Vacci flatt med oppvarmede verktøy

  Hårføner, Curling Irons og Irons er grunnleggende poeng for mange frisyrer. Imidlertid kan en høy og langvarig varme skape bobler i hårklippet som fører til skadet hår som deretter kan løsne seg selv. Hvis du trenger å bruke oppvarmede verktøy, bør du vurdere følgende forslag:

  • Påfør en termoprotector før hver bruk
  • Bruk L’laveste varmeinnstilling mulig
  • Bruk aldri på ekstremt vått hår & # 8211; La tørke håret i luften for en PO & # 8216; Først
  • Ta ukentlige pauser for å hjelpe håret ditt

  11. Unngå visse frisyrer

  Hårtilbehør kan være en enkel og morsom måte å endre utseendet på. Noen tilbehør, som elastikken, er også avgjørende når du trener eller drar sport. Men i tide, # 8217; handling for å trekke og stramme disse frisyrene kan skade hårkutiksen. Dette kan forårsake tørrhet og til og med ujevnt hårtap.

  12. Vi går sakte med hyppige behandlinger

  Når du får en kvalitetshårbehandling, om det er en farge, permanent eller avslappende fargearbeid, kan resultatene skape avhengighet. Du kan også være fristet til å få en annen behandling etter noen uker.

  Profesjonelle hårbehandlinger kan til og med gjøre dem myke og skinnende, men mange av effektene er midlertidige. I midten av hver behandling er det kjemikalier, som kan tørke og skade håret sitt etter litt og # 8216;.

  Det beste er å gå sakte med behandlinger minst seks uker mellom hver økt.

  Tar tid

  Det kan ta tid og eksperimentering for å finne produkter som gir deg det myke håret du leter etter. Ovennevnte rettsmidler kan bidra til å myke håret over tid. Mens en hårmaske eller vegetabilsk olje kan gi umiddelbar mykhet, vil effektene forsvinne etter noen dager til du kommer igjen igjen.

  Andre endringer i rutinen din vil ta lengre tid å påvirke håret ditt & # 8211; Dette kan ta flere uker, avhengig av Tørking eller skadeenhet.

  Hvis håret ditt fortsetter å være overdreven tørr til tross for de nevnte rettsmidler, kontakt legen din. En sterk tørrhet som ikke selvkåret med sunne livsvaner kan indikere en grunnleggende medisinsk tilstand, for eksempel ernæringsmessige mangler.