Hvordan måle kroppsfett: 6 metoder for å prøve

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Cos’er kroppsfett?

Kroppsfett har ofte et dårlig rykte, men tjener et viktig formål. Kroppen din lagrer fettet av mat du spiser i butikker som kan brukes til energi, energien, isolasjonen og beskyttelsen. Alle trenger litt & # 8216; av fett å leve og jobbe. Når akkumulerer en overdreven mengde kroppsfett, kan det imidlertid føre til fedme og sykdommer knyttet til fedme, som type 2 diabetes og hjertesykdom.

For å forstå hvor mye kroppsfett du ikke nødvendigvis er så enkelt som å se på deg i speilet eller få på en skala. En kroppsbygger og en overvektig person kan ha samme vekt, men de har svært forskjellige kroppsfettprosentene. Din vekt alene kan ikke fortelle deg mange muskler eller fett du har. I stedet må du bestemme kroppens fettprosent.

Les videre for å lære seks forskjellige metoder du kan bruke til å identifisere prosentandelen av kroppsfett.

1. Målebånd

En enkel måte å måle prosentandelen av kroppsfett er å bruke en myk tape meter, som den du vil bruke til å sy, for å registrere målinger av forskjellige deler av kroppen. Du kan også finne tape målinger spesifikt markedsført som kroppsfettmålere, som disse på Amazon. For denne metoden må du også vite din høyde i tommer.

På menn

Hvis du er en mann, må du måle omkretsen av nakken og # 8217; Abdomen. Pass på at du måler den største delen av hvert område. Det kan være lettere å få hjelp av en venn eller et familiemedlem.

For å beregne andelen kroppsfett, fjernes nakkenes verdi fra verdien av # 8217; magen for å bestemme verdien av omkretsen.

Hos kvinner

Hvis du er en kvinne, bør du registrere et mål på omkretsen av nakke, naturliv og sider. Husk å måle hvert område i den bredeste delen. Du kan spørre en venn eller et familiemedlem for å hjelpe deg.

For å beregne prosentandelen av kroppsfett, legg til målingene av livet og sidene, og trekk deretter nakkestørrelsen for å bestemme verdien av omkretsen. For eksempel, hvis livet ditt er 30, er sidene dine 36 og nakken din er 13, verdien av omkretsen ville være 53.

Forslag

 • Når båndet er plassert på huden, bør den komme i kontakt, men komprimerer ikke huden på noen måte.
 • Ta alle målinger to ganger og beregne gjennomsnittet. Registrer deretter i nærmeste tommel.
 • Hvis du ikke finner det tilsvarende diagrammet, kan du vurdere L’ved hjelp av et nettbasert kart Marine kroppsfett kalkulator For å oppnå prosentandelen estimert kroppsfett.

Presisjon

Målinger og innsatnumre i en online kalkulator er relativt enkelt, men denne metoden er ikke nødvendigvis den mest nøyaktige. C’Det er mye plass for feil når man måler seg selv. Selv ting som klær, hva du har spist og styrken som måleren kan påvirke resultatene.

2. Målere

En lærfold test utføres ved hjelp av et verktøy som kalles tanger for å klemme forskjellige områder av kroppen og måle kroppsfett. Det er noen måter å måle, men mange velger en tilnærming til tre nettsteder utviklet av Jackson og Pollock-forskere i 1980 sekunder. Denne metoden krever at den minst nødvendige tiden skal fullføres. Det er også praktisk, som du kan finne online måler for mindre enn $ 7.

Som:

 • Hvis du er en mann, må du måle fett på brystet, buken og låret.
 • Hvis du er en kvinne, passer deg fett på triceps, på overalliaumet (om en tommel over hoftebenet) og på låret.
 • Måleren kan komme med instruksjoner om hvordan du konverterer disse tallene til prosentandelen av kroppsfett.
 • Du kan også konsultere et nettsted Skinfold kalkulator Hvis du foretrekker å ikke håndtere.
 • Måle på den ene siden av kroppen din, vanligvis rett, for konsistens.
 • Markerer klemmen 1 centimeter over den kutan fold.
 • Vurder ideen om å spørre en venn eller et familiemedlem å gjøre målinger for deg.
 • Ta minst to målinger av samme område og beregne gjennomsnittet for å få de mest nøyaktige dataene.

Forslag

Presisjon

Hvis det utføres riktig, C & # 8217, det er rundt +/ – 3 prosent feilrate. Du kan også utføre en måling på syv nettsteder. Denne tilnærmingen tar lengre tid, men kan være litt mer nøyaktig.

Hvis du er medlem av et treningsstudio, kan du spørre om en personlig trener utfører målingene dine for deg. Denne tjenesten tilbys noen ganger som en del av en innledende fysisk form evaluering.

3. Kroppsfett skalaen

Din veie skala kan estimere kroppsfett som en del av sine forskjellige funksjoner. Kroppsfettskalaer bruker en teknologi som kalles analyse av # 8217; bioelektrisk impedans (BIA). Når du går opp på skalaen, går en elektrisk strøm gjennom et ben, salt til kaien og dråper i # 8217;. Fett fører mye mindre strøm av vannet og musklene du har i kroppen din. Så når skalaen samler mer motstand, registrerer den mer kroppsfett mulig.

I kombinasjon med høyde, vekt, alder og kjønn satt inn, skal skalaen deretter en «8217, ligning for å gi prosentandelen kroppsfett.

Bestselgende kroppsfettskalaer på Amazon har en pris mellom $ 32 og $ 50.

Presisjon

Disse trappene kan ikke være så nøyaktige som du vil. Skalaens resultater kan også variere sterkt i forhold til resultatene av andre målemetoder for prosentandelen av kroppsfett. Dette er fordi det er mange variabler i spill som kan påvirke resultatene, inkludert:

 • Ditt hydreringsnivå
 • Når du utøvde deg l’forrige gang
 • Når og hva du spiste l’forrige gang

Les nøye på håndboken, siden noen trapper kan være mindre nøyaktige for eldre, idrettsutøvere D & # 8217, elite, barn og personer med osteoporose.

4. Hydrostatisk vekt

L’hydrodenitometri er en veie metode der vi sitter avklædd på en stol nedsenket i # 8217;. Tettheten av kroppen din eller vekten din i 8217; vann registreres når kroppen din utøver en kontraststyrke på # 8217; vann og bevegelig. Den registrerte vekten kan derfor brukes til å beregne prosentandelen kroppsfett.

Undervannsvetningen for andelen kroppsfett er ekstremt nøyaktig og vurdert Standardgullet for å måle prosentandelen av kroppsfett. Prosentandelen du estimatet skal skrive inn 1 prosent Kroppsfett for både voksne og barn. Det er mye mer nøyaktig enn hjemmemetoder, for eksempel kutan fold og # 8217; bioelektrisk impedans.

Du må gå til en spesiell struktur for å registrere vekten din på denne måten. Du kan ikke like å ta en test under’vann. Og ikke all forsikring dekker den totale kostnaden for denne typen test.

5. Pletismografi til forskyvning d’luft

En’annen teknikk er forskyvningsmiddelet D & # 8217;. Etter å ha strippet deg, skriv inn et datamaskinformet datarom (kalt BOD Pod) som helt legemliggjør kroppen din. Når kroppens tetthet er bestemt gjennom vekten og volumet, bruker maskinen disse dataene til å beregne prosentandelen kroppsfett.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Han viste at BOD POD er ​​ekstremt presis. Tilsvarer nøyaktigheten av målingen under’vann i kroppen; 1% kroppsfett for både voksne og barn.

Denne testen må utføres i en profesjonell kontekst og kan dekkes eller ikke av din helseforsikring.

6. MR eller TC skanner

Kanskje den mer nøyaktig Metoden for å bestemme prosentandelen av kroppsfett er med magnetisk resonans (MR) eller datastyrt tomografi (TC). Disse maskinene får tverrgående bilder av kroppen og kan til og med måle intra-abdominal fett.

Disse testene blir ofte ikke brukt til det eneste formålet med å måle kroppsfett. De er også veldig dyre.

Prosentvis intervaller av kroppsfett

De American College of Sports Medicine har delt retningslinjer for prosentandelen av kroppsfett basert på sex og alle «8217; alder.

AGE20-2930-3940-4950-5960 + MALE7-17% 12-21% 14-23% 16-24% 17-25% FEMALE16-24% 17-25% 19-28% 22-31% 22-33%

Retur til disse intervaller regnes som «8220; ideell & # 8221;.

Hvis du har for mye kroppsfett, kan kroppen din ikke ha nok energi til å utføre dagens aktiviteter. Hvis du har for mye kroppsfett, kan du øke risikoen for å utvikle hypertensjon, høyt kolesterol, diabetes og hjertesykdom.

Prosentandel av kroppsfett i forhold til # 8217; IMC

Din BMI er din kroppsmasseindeks. Dette tallet er forskjellig fra prosentandelen av kroppsfett fordi det bare forteller deg om du er undervekt, normal vekt, overvektig eller overvektig. Han kan ikke fortelle deg hvor mye fett C & # 8217, det er på kroppen din.

Selv om det er nyttig i noen situasjoner og lett å beregne, kan BMI ikke være en veldig pålitelig indikator på din generelle helse. Hvis du er en idrettsutøver, kan du for eksempel ha en lav prosentandel kroppsfett, men på grunn av alle musklene dine kan du ha en høy BMI. BMI tar ikke hensyn til andre viktige faktorer.

Ta bort

Det finnes ulike måter å estimere prosentandelen av kroppsfett, fra enkle dyre testmålinger. Hvis du føler deg mange av disse metodene, kan du få forskjellige tiltak. Undervannsvekt eller verktøy som BOD Pod er de mest nøyaktige, men også den dyreste, med mindre de er dekket av en & # 8217;.

Uavhengig av prosentandelen av kroppsfett, er det ting du kan gjøre hjemme for å opprettholde en sunn vekt:

 • Pass på at du får 150 minutter opererer moderat (turgåing, sykling, aerobic i vann) eller 75 minutter med intens trening (rase, svømme, sport) hver uke.
 • Tid beskåret for styrketrening To dager i uken. Prøv å løfte vekter, gjøre gratis kroppsøvelser eller å jobbe i hagen.
 • Følg en diett rik på hele mat, som frukt, grønnsaker og hele korn. Hopp over behandlede matvarer som inneholder tomme kalorier med dårlig næringsverdi.
 • Hold størrelsen på delene under kontroll, spesielt når du er ute for å spise. Delene av restauranten har en tendens til å være mye større enn individuelle deler.
 • Diskutere diett og treningsprogrammer med legen din. Du kan også vurdere å spørre om en diettist for å hjelpe deg med å nå dine mål på rett spor.