Hvordan miste vekt under graviditeten trygt

Del på Pinterest

I en perfekt verden planla du svangerskapet på alle mulige måter. Dette følger med på forhånd til din ideelle vekt. Men for mange kvinner er dette ikke realistisk. Graviditet, selv om en spennende periode kan bli et vektdilemma for kvinner som allerede er overvektige. Dette skyldes den uunngåelige vektøkningen forbundet med # 8217; å ha et barn.

Heldigvis antyder den voksende forskningen at å miste litt og # 8216 vekt under graviditeten kan det være mulig & # 8211; Og til og med gunstig & # 8211; For noen kvinner som er ekstremt overvektige eller overvektige (de har en BMI høyere enn 30).

Miste vekt, annen del, er ikke hensiktsmessig for gravide som hadde en sunn vekt før graviditet. Hvis du tror at du kan dra nytte av vekttap under graviditet, snakk med legen din hvordan du gjør det trygt uten å påvirke barnet ditt.

Lag en plan for gradvis å gå ned i vekt under graviditeten

Selv før de er født, stole ditt fremtidige barn på deg på mange måter. Kroppen din nærer dem og transporterer dem i ca 40 uker, og hjelper dem å vokse og utvikle seg. Å ha en overvekt kan forårsake problemer under graviditet fordi du kan hindre disse prosessene.

Å være overvektig under graviditeten kan føre til:

 • for tidlig fødsel
 • dødfødt
 • keisersnitt
 • Hjertfeil i barnet
 • Gestasjonsdiabetes i moren (og type 2 diabetes senere i livet)
 • Hypertensjon i moren
 • Preeklampsia: Alvorlig form for hypertensjon som også kan slå andre organer som nyrer
 • Søvnapné
 • Blodkoaguli (spesielt i bena)
 • Infeksjoner i moren

Til tross for slike farer, er din beste tilnærming til vekttap gjennom en sammenhengende, men gradvis plan med fokus på sunnere livsstilsendringer. Gradvis vekttap er det beste for kroppen din og barnet ditt.

Hvis legen din anbefaler deg å gå ned i vekt, er det slik å gjøre det trygt under graviditeten.

1. Finn ut hvor mye vekt du trenger å øke

Å være overvektig under graviditeten kan noen ganger forandre L & # 8217, oppmerksomhet bare å gå ned i vekt. Men faktum er at du fortsatt vil øke litt og det er viktig å vite hvor god mengde er. Tross alt, C’Det er et menneske som vokser i deg!

Følg disse retningslinjene for vektøkningen i svangerskapet fra Nasjonalt institutt for diabetes og fordøyelsesdykdommer og renali, Basert på vekten din før du blir gravid:

 • Overvektig (BMI på 30 eller flere): Tjen fra 11 til 20 pounds
 • BMI mellom 25 og 29.9: Fra 15 til 25 pounds
 • Normal vekt (18.5-24.9 BMI): Kan øke mellom 25 og 35 pounds

2. Redusere kalorier

Den første måten å miste overflødig vekt er redusert til det daglige kaloriinntaket. Spis mer kalorier enn de brennende er den vanligste årsaken til vektøkning. Det tar et 3500 kaloriunderskudd å miste 1 pund. I # 8217; en ukes bue, svarer dette til ca 500 kalorier om dagen for å bli eliminert.

Før du eliminerer alle disse kaloriene fra kostholdet ditt, må du sørge for at du holder en logg og forstår hvor mange kalorier du virkelig spiser. Du kan snakke med en diettist for å diskutere matplanene. Du kan også søke etter næringsmiddeletiketter i butikker eller restauranter for å få A’ide om hvor mange kalorier det er i hver mat.

Husk at gravide skal spise ikke mindre enn 1.700 kalorier per dag. Dette er minimum og bidrar til å sikre at barnet ditt mottar nok energi og næringsstoffer med jevne mellomrom.

Hvis du vanligvis bruker mange flere kalorier enn dette, evaluer sjansen til gradvis å redusere dem. For eksempel kan du:

 • Spis mindre porsjoner
 • Klipp krydderene
 • Bytte usunn fett (som smør) med en vegetabilsk-basert versjon (test l’olivenolje)
 • Handelsprodukter bakt med frukt
 • Fylling grønnsaker i stedet for tradisjonelle karbohydrater
 • Kutt sodaen i stedet for vann; vann;
 • Unngå store mengder junk food, som chips eller candies

Ta et daglig prenatal vitamin for å sikre at du mottar alle næringsstoffene du og ditt barn trenger. Folatet er spesielt viktig, siden det bidrar til å redusere risikoen for fødselsskader.

3. Øv 30 minutter om dagen

Noen kvinner er redd for å trene av frykt som kan skade barna sine. Men dette er definitivt ikke sant. Mens noen øvelser, som abdominals, kan være skadelig, er øvelsen generelt ekstremt nyttig.

Kan hjelpe deg med å holde vekten din, redusere fødselsskader og til og med lindre noen av smerten og smertene du føler under graviditeten.

Den nåværende anbefalingen er ikke forskjellig fra ikke-gravide kvinner: 30 minutters aktivitet om dagen. Hvis dette er for mye til å starte, bør du vurdere å dele 30 minutter i kortere blokk i løpet av dagen.

Noen av de beste øvelsene for gravide er:

 • jeg svømmer
 • Stående
 • hagearbeid
 • prenatal yoga
 • jogge

D’Andre sang, bør du unngå aktivitet som:

 • Stol på’balanse, som sykling eller ski
 • De utføres i varmen
 • brød
 • De gjør deg vertigo
 • De utføres på baksiden (etter 12 uker med graviditet)

4. Ansiktsvektproblemer snart

Mens du sikkert vil øke på en naturlig måte fra graviditeten, finner det meste av denne vektøkningen i andre og tredje kvartal. Barnet ditt vokser også raskt i løpet av de to siste månedene av graviditeten. Du kan ikke kontrollere vektøkningen som tilskrives barnet ditt og støtteelementene som placenta, så det er bedre å møte noen vektproblemer ALLE’begynnelsen av graviditeten.

Noen suksess i # 8217; intervensjon i vekt blant gravide har blitt rapportert gjennom en studie publisert i magasinet FedmeForskere har oppdaget at kvinner som fikk råd mellom den 7. og 21. uken av graviditeten, var mindre sannsynlig å øke vekten i tredje kvartal. Den samme gruppen av studerte kvinner har også hatt glede av de ukentlige støttegruppemøtene.

Dette er bare et eksempel på når tidlig planlegging har bidratt til å unngå overvektsvekst. Hvis du vil gå ned i vekt eller sjekke mengden vekt som øker under graviditet, må du sørge for at legen din hjelper deg med å finne en plan i den første fasen. Legen kan også lede deg til en diettist for ytterligere råd og planlegging av måltider.

Kommende trinn

For de fleste gravide kvinner er vektstyring sikrere enn noen form for betydelig vekttap. Til tross for fordelene ved å ha en lavere BMI under graviditet, er det ikke hensiktsmessig å miste vekt for alle kvinner.

En del av bekymringen kommer fra tradisjonelle slankingsmetoder: Reduksjon av kalorier og trening. Det er viktig å sjekke kaloriinntaket og trene under graviditeten. Men overdriver i de fleste kan potensielt skade barnet ditt. Dette er grunnen til at de fleste leger ikke anbefaler vekttap under graviditet, med mindre du er betydelig overvektig. Diskutere eventuelle spørsmål eller tvil om at du har med legen din.

Legen din kan hjelpe deg med å gjøre den sikreste beslutningen for deg og ditt barn. Du kan alltid besøke en sunn vekttap plan etter barnets fødsel.

Spørsmål:

Det er viktig å redusere kalorier for å gå ned i vekt under graviditeten hvis du er overvektig eller overvektig?

Anonym tålmodig

TIL:

Ja, det er viktig å tilpasse sunnere livsvaner under graviditet, spesielt hvis du er overvektig eller overvektig. Å være veldig overvektig eller overvektig kan øke muligheten for komplikasjoner for mor og barn under graviditet. Hvis du er overvektig, gradvis redusere kalorier og trygt, mens du starter en lett treningsrutine, kan du hjelpe deg med å nå en bedre vekt. Selv om du uunngåelig kan øke vekten på grunn av graviditet, er det viktig å klare hvor mye du tjener ved å observere hva du spiser og gjør.

University of’Illinois-Chicago, College of MedicineSvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.